Facebook Pixel Ντίνος Μήτογλου - Παναθηναϊκός: Τι σχολίασε σε δηλώσεις του για τον Ρικ Πιτίνο
| 2018-12-22 09:49:00

Διαβάσατε αυτή τη δήλωση του Μήτογλου; Τι αποκάλυψε για Πιτίνο και Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
Διαβάσατε αυτή τη δήλωση του Μήτογλου; Τι αποκάλυψε για Πιτίνο και Παναθηναϊκό!

Ο άσος των πράσινων στο προσκήνιο.

Ντίνος Μήτογλου - Παναθηναϊκός: Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

- Η Αρμάνι Μιλάνο έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τις Ζαλγκίρις Κάουνας και Φενερμπαχτσέ, που φεύγει με «διπλό» από το ΟΑΚΑ. Τι έφταιξε απόψε;

«Δεν θέλω να πω πολλά... Είμαι απογοητευμένος... Κάναμε λάθη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά προσπαθήσαμε στο τέλος. Παλέψαμε, δώσαμε ό,τι είχαμε στο παρκέ, με τα λάθη και τα... στραβά μας. Συνεχίζουμε όμως γιατί έχουμε μπροστά μας την Κυριακή την ΑΕΚ».

- Μετά την ΑΕΚ  (23/12) ακολουθεί στις 28/12 η δύσκολη αναμέτρηση με την ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάλι στο ΟΑΚΑ, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Euroleague.

«Με την έλευση του νέου προπονητή θα δούμε. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Επιβάλλεται να αλλάξουμε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και το σκεπτικό  μας με το που μπαίνουμε στο παρκέ».

- Η αλλαγή στο προπονητικό επιτελείο έγινε. Θεωρείς ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές/προσθήκες και στο ρόστερ του Παναθηναϊκού;

«Εμείς βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε αυτή την ομάδα. Προσπαθούμε να μένουμε συγκεντρωμένοι, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να μη σκεφτόμαστε την ενίσχυση της ομάδας. 'Αλλωστε δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να το πω αυτό». 

- Ντίνο ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, είναι καθ` οδόν. Εσύ που έχεις θητεύσει στο NCAA και γνωρίζεις την αξία του, θεωρείς ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; Μη ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του θα εργαστεί σε ομάδα εκτός των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για έναν θρύλο της Αμερικής. Τον έχουν πολύ ψηλά. Εχει τεράστια εμπειρία και δεν έχει σημασία που γνωρίζει μόνο το μπάσκετ της Αμερικής. Σίγουρα ξέρει και έχει τον τρόπο να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα». 

- Πως σχολιάζεις τα λάθη των διαιτητών ειδικά αυτό όταν το χρονόμετρο από 2:01 εναπομείναντα χρόνο (μόλις ο Καλάθης είχε μειώσει σε 76-84) κύλησε στο 1:48, με τους διαιτητές να πηγαίνουν στη γραμματεία για να ελέγξουν τον χρόνο, χωρίς όμως να προχωρούν σε κάποια αλλαγή; Επίσης, στα τελευταία δευτερόλεπτα έγιναν τρία φάουλ για να δοθεί τελικά στα 0.6΄΄;

«Το τελευταίο ήταν καθαρά απόφαση των διαιτητών, αλλά για τα δευτερόλεπτα που κύλησαν τώρα το μαθαίνω. Πάνω στην ένταση του αγώνα δεν τον κατάλαβα». 

- Ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

«Σε δύο μέρες δίνουμε ακόμη έναν δύσκολο αγώνα, τον οποίο αντιμετωπίζουμε επίσης σαν ‘'τελικό''. Θα τα δώσουμε όλα, αυτό είναι υπόσχεση... ».
 
- Τελικά τι είναι αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό και παρουσιάζει αυτή την εικόνα;

«Είμαι σίγουρος ότι αν κερδίσουμε ένα-δύο παιχνίδια θα σταματήσει όλο αυτό. Πρέπει κάνουμε την αυτοκριτική και να το βρούμε μέσα μας αυτό που λείπει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags