Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Βαϊμάκης για Πιτίνο: «Αυτούς τους δύο "φέρνει" στον ΠΑΟ»!
| 2018-12-27 15:00:00

«Αυτούς τους δύο "φέρνει" ο Πιτίνο - Έξυπνες βόμβες - Μπαμπάδες Λάνγκφορντ και Λάσμε»!

του Γιώργου Κτενά
«Αυτούς τους δύο "φέρνει" ο Πιτίνο - Έξυπνες βόμβες - Μπαμπάδες Λάνγκφορντ και Λάσμε»!

Ο Κώστας Βαϊμάκης μίλησε στο sportdog για το νέο προπονητή!

Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Στο πολύ ενδιαφέρον ρίσκο που πήρε ο Παναθηναϊκός με τον Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Κώστας Βαϊμάκης, συμπληρώνοντας ότι οι Πράσινοι χρειάζονται έναν σούτερ και έναν αθλητικό ψηλό στο ρόστερ τους.

Μίλησε για το κεφάλαιο Ευρωλίγκα, τον αμερικανικό αέρα που υπάρχει ήδη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον καθηγητή της προπονητικής, όπως τον χαρακτήρισε, Ρικ Πιτίνο. 

«Η περίπτωση του Πιτίνο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ρίσκο. Έχει τα υπέρ και τα κατά της. Ο Πιτίνο είναι τεράστιο κεφάλαιο της προπονητικής, αλλά το τι θα προλάβει να περάσει στους παίκτες του, τι μπάσκετ θα παίξει με ρόστερ που δεν έχει επιλέξει εκείνος, θα το δούμε. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ρίσκο, προπονητή που έχει μάθει να δουλεύει κολλεγιακά αλλά έχει και θητεία στο ΝΒΑ. Από τη στιγμή που η διοίκηση αποφάσισε, και σωστά κατά τη γνώμη μου, να αλλάξει προπονητή, ποιον θα μπορούσε να πάρει; Διαθέσιμος, με εμπειρία στην Ευρωλίγκα και υψηλού επιπέδου, δεν υπήρχε κανείς. Εφόσον η διοίκηση έκρινε ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ, προχώρησε στην αλλαγή προπονητή», σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το τι περιμένει να αλλάξει ο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό:

«Αρχικά περιμένω να δω τι αλλαγές που θα υπάρξουν στο ρόστερ. Η λογική λέει ότι δεν γίνεται Γενάρη μήνα να αλλάξει το μισό ρόστερ, προφανώς όμως θα δούμε κάποια στοιχεία που θα προστεθούν όπως είναι το πολύ τρέξιμο αλλά και το πρέσινγκ, που αρέσουν πολύ στον Πιτίνο. Πώς μπορεί να υπηρετήσει με το συγκεκριμένο ρόστερ αυτό το πλάνο, με μεγάλα παιδιά που θα μπορούσαν να είναι ακόμα και μπαμπάδες των αθλητών που είχε στο κολλέγιο (π.χ. Λάσμε, Λάνγκφορντ), θα το δούμε. Όλα αυτά κρίνονται στο γήπεδο και θέλουν χρόνο. Όσο χρόνο μπορεί να έχει. Σίγουρα, πάντως, δεν θα κριθεί τίποτα από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, αν τελικά καθίσει στον πάγκο της ομάδας».

Μπορεί ο Πιτίνο να επηρεάσει με την παρουσία του το ρόστερ του Παναθηναϊκού, που έτσι κι αλλιώς αποτελείται από παίκτες που είναι Αμερικανοί ή αμερικανοτραφείς;  

«Είναι στο χέρι κάθε παίκτη, αν έχουν το μυαλό τους προσανατολισμένο θα πάρουν όσα περισσότερα μπορούν από το νέο προπονητή. Είναι τεράστιο κεφάλαιο για την προπονητική ο Πιτίνο. Γιατί πέρα από τους Αμερικανούς ο Παναθηναϊκός διαθέτει και παίκτες με θητεία στην Αμερική, όπως είναι ο Καλάθης, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Μήτογλου. Υπάρχει αμερικανικός αέρας στην ομάδα, παίκτες που μπορούν εύκολα να μπουν στη φιλοσοφία του νέου προπονητή. Είναι στο χέρι τους. Είναι στοίχημα να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν από εκείνον. Είναι τεράστιος καθηγητής της προπονητικής».

Στο θέμα της ενίσχυσης τι περιμένετε να γίνει;

«Η λογική λέει ότι ο Πιτίνο που γνωρίζει άριστα την αμερικανική αγορά, κι όχι μόνο αυτούς που γνωρίζουμε όλοι από το ΝΒΑ και τους κομμένους, μπορεί να βρει παίκτες. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να αποκτήσει παίκτες με ευχέρεια στο σκοράρισμα και, κυρίως, στο τρίποντο. Δεν ξέρω αν θα κοιτάξει κι άλλες περιπτώσεις. Θεωρώ, όμως, ότι θα πάει σε αυτό που λέμε εμείς οι δημοσιογράφοι έξυπνες βόμβες. Που μπορεί να μην τους ξέρουμε εμείς, δηλαδή, αλλά να του είναι χρήσιμοι σε αυτό που θέλει να παίξει εκείνος. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αθλητικότητα στη ρακέτα και οπωσδήποτε σουτέρ για τρίποντα».

Τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια από τον Παναθηναϊκό; Κυρίως στο θέμα της Ευρωλίγκα. 

«Στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολα τα πράγματα αν δεν είσαι στη θέση 4 ή 5 στην κατάταξη. Και στην 8άδα να μπει, αν γίνει σταύρωμα με Φενέρ, Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Στόχος του Παναθηναϊκού, φυσικά, είναι η 8άδα. Αν φτάσει εκεί, θα δούμε με ποιον μπορεί να γίνει το σταύρωμα και τι μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Ρεάλ, Φενέρ και ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δυνατές και έχουν δυναμώσει κι άλλο. Υπάρχει ανταγωνισμός και μάλιστα μεγάλος για την 8άδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags