Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε το... θρίλερ η Φενέρ! Νίκησε τη Ρεάλ με καλάθι Ντατόμε 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2018-12-28 21:47:00

Πήρε το... θρίλερ η Φενέρ! Νίκησε τη Ρεάλ με καλάθι Ντατόμε 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πήρε το... θρίλερ η Φενέρ! Νίκησε τη Ρεάλ με καλάθι Ντατόμε 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερή νίκη των Τούκρων με 65-63.

Σε ένα παιχνίδι... θρίλερ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, η Φενέρμπαχτσε ήταν αυτή που κατάφερε να χαμογελάσει στο φινάλε και πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 65-63, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ντέρμπι με τα... όλα του ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Οι Μαδριλένοι, όμως κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και μέσα από την άμυνα να φέρουν στα μέτρα τους το παιχνίδι. 

Οι παίκτες του Λάσο λίγο έλειψε να φύγουν με το... διπλό από την Πόλη, όμως ο Λουίτζι Ντατόμε δεν το επέτρεψε. Ο Ιταλός φόργουορντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του στα τελευταία δευτερόλεπτα και με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 65-63. Η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως το σουτ του Καμπάτσο δεν βρήκε στόχο.

Έτσι, η Φενέρμπαχτσε έκλεισε τον πρώτο γύρο της regular season στην κορυφή, με ρεκόρ 14-1, ξεφεύγοντας με 2 νίκες διαφορά από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο που μετρά ρεκόρ 12-3.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με τους Βέσελι, Ντατόμε να αναλαμβάνουν δράση κατάφερε να δημιουργήσει προβάδισμα (15-10, 6'). Η Ρεάλ προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ με τον Ράντολφ, όμως η Φενέρ είχε βρει ρυθμό. Βέσελι και Γκούντουριτς πήραν προσπάθειες και η διαφορά αυξήθηκε, για το 22-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά με τον Λοβέρν (24-12, 12'). Από το σημείο εκείνο η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε αντίδραση. Φερνάντεθ και Καμπάτσο πήραν μπρος και η Ρεάλ μείωσε (27-23, 14'). Ο Ντίξον φώναξε παρών και η Φενέρμπαχτσε διατήρησε οτν έλεγχο (32-28, 17'). Η Ρεάλ, όμως, είχε υπομονή στο παιχνίδι της και με προσπάθειες των Ταβάρες και Τόμπκινς ισοφάρισε σε 32-32 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η Ρεάλ δεν έχασε την επαφή της με το σκορ, την ίδια στιγμή που η Φενέρ βρήκε λύσεις από τον Ντατόμε (41-36, 26'). Η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση και ο Γιουλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά μετά μετά το 0-2 (41-42, 27'). Η Φενέρμπαχτσε, όμως, αφυπνίστηκε και με τους Γκούντουριτς, Γκιουλέρ να φωνάζουν παρών κατάφερε να πάρει προβάδισμα για το 48-44.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες έμεναν κοντά στο σκορ, με την Ρεάλ να ακολουθεί σε απόσταση... βολής με τον Κάρολ (55-54, 33'). Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανέλαβε δράση για την Ρεάλ και οι Μαδριλένοι κατάφεραν να προσπεράσουν (57-61, 36'). Η άμυνα των παικτών του Λάσο ήταν αποτελεσματική, με τον Καμπάτσο να σκοράρει και να ανεβάζει τη διαφορά (57-63, 37'). Το ντέρμπι συνεχίστηκε. Η Φενέρμπαχτσε πλησίασε σε απόσταση... βολής με Βέσελι και Γκούντουριτς (62-63, 39'). 

Η καλή άμυνα των παικτών της Φενέρ οδήγησε σε άστοχη προσπάθεια τον Τόμπκινς. Στην τελευταία φάση «μίλησε» η ποιότητα του Τζίτζι Ντατόμε. Ο Ιταλός φόργουορντ με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 65-63, το οποίο ήταν και τελικό σκορ, με την Φενέρμπαχτσε να παίρνει τη νίκη.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 32-32, 48-44, 65-63.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags