Facebook Pixel Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κοτζιάς: «Final 4 o Ολυμπιακός, ΝΒΑ o Μιλουτίνοφ - Έτοιμος Θίοντορ και... Μάικλ Έρικ στον ΠΑΟ»
| 2019-01-05 18:30:00

«Final 4 o Ολυμπιακός, ΝΒΑ o Μιλουτίνοφ - Έτοιμος Θίοντορ και... Μάικλ Έρικ στον ΠΑΟ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Final 4 o Ολυμπιακός, ΝΒΑ o Μιλουτίνοφ - Έτοιμος Θίοντορ και... Μάικλ Έρικ στον ΠΑΟ»

Μεγάλες ατάκες και αποκαλύψεις Τόλη Κοτζιά στο sportdog.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Την άποψη, ότι η άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού ήταν και θέμα γοήτρου για τον Ντέιβιντ Μπλατ, εξέφρασε ο Τόλης Κοτζιάς. Ο μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για την ερυθρόλευκη επιτυχία, τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και υποστήριξε, ότι πλέον ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για τους Πειραιώτες για το Φάιναλ φορ.

Παράλληλα εξήγησε την απογοητευτική εικόνα που έδειξε για μία ακόμα φορά ο Εξάστερος και ανέλυσε τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Ο συνάδελφος δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, υποστηρίζοντας, ότι είναι έτοιμος για NBA. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Που οφείλεται αυτή η μαγική εικόνα της μεγαλοπρεπούς επικράτησης του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού;

«Στο σύγχρονο μπάσκετ κάθε ματς είναι διαφορετικό. Έχει αλλάξει πάρα πολύ, κάθε παιχνίδι ξεκινά από το μηδέν. Αυτός είναι ο νόμος. Μεταφράζοντας όσα χρόνια γνωρίζουμε τον Μπλατ, θεωρώ, ότι ήταν και θέμα εγωισμού του να κερδίσει τον Πιτίνο. Καταρχάς ήθελε τη νίκη για την ομάδα του για να κερδίσει βαθμολογικά. Σε αυτό το υψηλό επίπεδο όμως όταν είσαι τόσο φτασμένος προπονητής είναι φυσιολογικό να το βλέπεις και προσωπικά. Επειδή ο Πιτίνο είναι μεγαλύτερο όνομα, κάθε μέρα στην επικαιρότητα ακούγαμε το όνομα του Αμερικανού, ο Μπλατ είπε “δεν πρέπει να χάσω από αυτόν”. Συν τοις άλλοις, σου λέει ο Μπλατ, “έχω χάσει δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, αν χάσω και τρίτη, δεν θα με κυνηγάνε, αλλά δεν πάμε και καλά”.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα με αρχή μέση και τέλος. Ήταν πολύ διαβασμένος και του βγήκε του Μπλατ του παιχνίδι. Έβγαλε τον Μάντζαρη να φανεί, που δεν είχε παίξει δευτερόλεπτο με τη Νταρουσάφακα και του έδωσε ρόλο πάνω στον Καλάθη. Αυτό του βγήκε. Γνωρίζοντας ότι έχει υπεροπλία με τον Μιλουτίνοφ στους ψηλούς πέρασε τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Από εκεί και πέρα, όταν έκλεισε ο Παναθηναϊκός, βρήκε τα τρίποντα. Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν ετοιμότερος και είχε καλύτερο πλάνο. Έδειξε την αδυναμία που έχει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, η οποία δεν έλειψε με τον Πιτίνο».

Ο Μιλουτίνοφ ήταν ο MVP της βραδιάς. Πολλοί Παναθηναϊκοί σχολίασαν το γεγονός, ότι δεν πήρε περισσότερο χρόνο ο Παπαγιάννης προκειμένου να προσπαθήσει να τον αναχαιτίσει... Υπήρχε διαρκώς μισμάτς...

«Ο Μιλουτίνοφ από τη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό, όλοι έλεγαν, ότι θα πάει στο Σαν Αντόνιο, αλλά τα δύο πρώτα χρόνια δεν ήταν έτοιμος ούτε για τον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου. Τώρα είναι έτοιμος για NBA και είναι φυσιολογικό. Είναι νόμος στο μπάσκετ για τους ψηλούς, αργούν να πάρουν μπροστά.

Εμείς δεν μπορούμε να πούμε για τον Πιτίνο, ο οποίος είναι καθηγητής του μπάσκετ. Ίσως έπρεπε να παίξει περισσότερο ο Παπαγιάννης. Αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Συν τοις άλλοις, ο Πιτίνο είναι 12 μέρες εδώ. Ακόμα γνωρίζει την ομάδα του. Ο Πιτίνο μπήκε με 60 ώρες και προετοίμασε την ομάδα του στο εντός έδρας με την ΤΣΣΚΑ, αλλά είχαμε πει, ότι δεν θα είναι αυτή η εικόνα του Παναθηναϊκού. Τα προβλήματα παραμένουν. Και το δείγμα γραφής ήταν το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Με τον Προμηθέα που το προσθέτουν και εγώ να καθόμουν στον πάγκο θα το έπαιρνα».

Αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού ζητούσαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει εκκαθαρίσεις και προσθήκες. Εσένα ποιά είναι η γνώμη σου;

«Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός. Θα πάρει πρώτα γκαρντ και ίσως μετά ψηλό. Χρειάζεται ένα παιδί στο ασόδυο, που να κουβαλά την ομάδα. Χρειάζεται έναν περισσότερο έτοιμο Θίοντορ από αυτόν που πήρε η ΑΕΚ, για να κουβαλά την ομάδα τις ημέρες που δεν είναι ο Καλάθης καλά. Ίσως χρειάζεται έναν ακόμα ψηλό στο στυλ του Μάικλ Έρικ της Νταρουσάφακα».

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα. Πως το βλέπεις;

«Τα πράγματα δυσκόλεψαν στον Παναθηναϊκό κυρίως για την 4η και την 5η θέση που είναι ο βασικός στόχος των ελληνικών ομάδων. Θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση της υπέρβασης.Στην 8άδα πιστεύω, ότι θα περάσει. Οπότε στόχος του Παναθηναϊκού, επειδή το πρωτάθλημα αργεί, είναι να ετοιμαστεί στα πλέι οφς, ώστε όταν περάσει και πέσει με τα μεγαθήρια, Ρεάλ, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, να προσπαθήσει για την έκπληξη».

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι την Παρασκευή ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα, χωρίς ο Μπλατ να χρησιμοποιήσει πολύ τον Σπανούλη. Πέτυχε η διαχείριση, έτσι δεν είναι;

«Είπε ο Παπανικολάου ότι με γυμνό μάτι μαζί με τον Σπανούλη έκανα πολλά πράγματα. Αλλά έκανε πολλά περισσότερα χωρίς αυτόν. Ο Σπανούλης είναι ένα τεράστιο μέγεθος για τον Ολυμπιακό. Όπως σε κάθε δουλειά έτσι και στο μπάσκετ γίνονται πράγματα που δεν φαίνονται στο παρκέ».

Τη συνέχεια του Ολυμπιακού πως τη βλέπεις στην Ευρωλίγκα;

«Ο Ολυμπιακός αν κυλήσουν τα πράγματα λογικά, που δεν κύλησαν με τη Νταρουσάφακα, δύσκολα να του ξεφύγει η 5άδα. Δηλαδή είναι ορθάνοιχτος ο δρόμος του Ολυμπιακού για το Φάιναλ Φορ. Αλλά πρέπει να πάρει έναν κοντό ακόμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις μετά το ΣΕΦ - Αυτόν «χτυπάει» ο Μπλατ - «Ξηλώνεται» ο Γιαννακόπουλος, διπλή κίνηση

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags