Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ 101-75
Μπάσκετ
| 2019-01-06 21:13:00

Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός – Μετά τον ΠΑΟ «διέλυσε» και την ΑΕΚ με… τρίποντο βομβαρδισμό!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός – Μετά τον ΠΑΟ «διέλυσε» και την ΑΕΚ με… τρίποντο βομβαρδισμό!

Σαρωτικοί οι Πειραιώτες, επικράτησαν με 101-75.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ:Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα με τη δεύτερη σερί άνετη νίκη του σε ντέρμπι μέσα σε λίγες μέρες.

Μετά την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν «πάρτι» και κόντρα στην ΑΕΚ, την οποία «συνέτριψαν» με 101-75.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίσε με εντυπωσιακό ποσοστό στα τρίποντα (12/23) και πρώτο σκόρερ τον Τίμα με 17 πόντους. Ο Σπανούλης πέτυχε 14 πόντους, ενώ με τις 4 ασίστ που μοίρασε, έγινε ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος!

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να εκτελεί με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας και να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ. Για τους Πειραιώτες ο Βεζένκοφ ξεκίνησε «ζεστός» με 7 γρήγορους πόντους , ενώ η Ένωση οδηγήθηκε επιθετικά από τον Ματσιούλις, που είχε 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 25-21 υπέρ του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο ήταν η μεγαλύτερη διαφορά της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Ντελρόι Τζέιμς έκανε ντεμπούτο μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ και μπήκε… κεφάτος στο παιχνίδι. Με μπροστάρη τον Αμερικανό η Ένωση συνέχισε να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό, με τη διαφορά να μην ανεβαίνει πάνω από τους τρεις πόντους για τους Ερυθρολεύκους. Το… σκηνικό άρχισε να μεταβάλλεται άρδην από το 16’ και έπειτα. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ξέφυγε για πρώτη φορά με έξι (37-31) χάρη τρίποντο του Βεζένκοφ, ενώ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (43-33) με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ στο 17’. Ένα φοβερό buzzer-beater τρίποντο του Σπανούλη στη λήξη του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 52-39 υπέρ του Ολυμπιακού και αποτέλεσε ξεκάθαρο σημάδι της ανεβασμένη ψυχολογίας των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τρίποντο βομβαρδισμό! Οι Ερυθρόλευκοι ήταν «καυτοί», καθώς με τρία σερί τρίποντα από Μάντζαρη, Στρέλνιεκς και Τίμα «εκτόξευσαν» τη διαφορά στους 20 (61-41), «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι από το 23ο λεπτό.

Εκτός της μεγάλης ευστοχίας στην επίθεση, οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν και πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, βγάζοντας ενέργεια και δυσκολεύοντας τη ζωή των αντιπάλων τους. Στην ουσία η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κυνηγήσει την ανατροπή με αξιώσεις σε κανένα σημείο. Ο Σαντ-Ρος ήταν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της Ένωσης, όμως δεν βρήκε άξιους συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει σταθερά κοντά στους 20 πόντους υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι «παλιοί», Σπανούλης και Πρίντεζης, ανέλαβαν δράση, ανεβάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Ειδικά ο «Kill Bill» έκανε ό, τι ήθελε στο παρκέ και από του ασίστ ο Τουπάν έκανε το 86-61, με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά τους 26 και εν συνεχεία τους 27 (88-61) με καλάθι του Γουίλιαμς-Γκος στο 35’.

Τα τελευταία «κύλησαν» σε παρόμοιο μοτίβο. Δύο τρίποντα του Τουπάν και ένα του Τίμα ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά, ενώ το ΣΕΦ σηκώθηκε στο… πόδι, όταν ο Σπανούλης έκανε την τέταρτη ασίστ του και έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος!

Το παιχνίδι έληξε μέσα σε αποθέωση, με τον Ολυμπιακό να παίρνει άνετη νίκη με 101-75.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Βεζένκοφ 11 (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μιλουτίνοφ 9 (4/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Μάντζαρης 3 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Στρέλνιεκς 8 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τίμα 17 (5/8 τρίποντα), Πρίντεζης 13 (1), Σπανούλης 14 (3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπόγρης 6, Παπανικολάου 1, Γουίλιαμς-Γκος 9 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τουπάν 5 (1), ΛεΝτέι 5.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Ματσιούλις 11 (2), Τσαλμπούρης 2, Χάντερ 15 (5/13 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Γκρίφιν 4, Σαντ-Ρος 15 (3), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 4, Λαρεντζάκης 9 (1), Γιαννόπουλος 5 (1), Τζέιμς 10 (5/8 δίποντα).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags