Facebook Pixel Φενέρμπαχτσε - Ζαλγκίρις Κάουνας 78-61
Μπάσκετ
| 2019-01-10 21:58:00

«Πάρτι» της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον «Σάρας» με τρομερό Σλούκα

Sportdog Team
«Πάρτι» της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον «Σάρας» με τρομερό Σλούκα

Μεγάλη νίκη των Τούρκων με 78-61.

Φενέρμπαχτσε - Ζαλγκίρις Κάουνας:  Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η πρωτοπόρος της Euroleague, Φενερμπαχτσέ επέστρεψε στις νίκες και διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 18 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 78-61 της Ζαλγκίρις Κάουνας στην Κωνσταντινούπολη και έχει πλέον ρεκόρ 16-2. Από την άλλη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της στη διοργάνωση και με ρεκόρ 7-11, παραμένει εκτός προνομιούχου οχτάδας. Η ήττα των Λιθουανών βολεύει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα στο Κάουνας.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους και 6 ασίστ και ο Γιαν Βέσελι, που έκανε double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. «Αθόρυβος» και… απόλυτος ήταν ο αρχηγός της τουρκικής ομάδας, Μελίχ Μαχμούτογλου, που πέτυχε 14 πόντους με 4/4 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος είχε 12 πόντους.

Το ματς

Κάκιστο ξεκίνημα για τη Φενερμπαχτσέ, που έμεινε χωρίς πόντο στα τέσσερα πρώτα λεπτά, έχοντας τρία άστοχα σουτ και τέσσερα(!) λάθη. Όχι ότι η Ζαλγκίρις έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι, αλλά είχε δύο καλάθια, με τα οποία προηγήθηκε 0-5. Με σερί 8-0, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 8-5 και έχοντας βρει ρυθμό σε επίθεση, αλλά και άμυνα, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά οχτώ πόντων (19-11).

Με τον Κώστα Σλούκα να είναι αλάνθαστος (4/4 δίποντα και 3/3 βολές) και σκορ 11-5 στα πρώτα τριάμισι λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, η Φενέρ άρχισε να ξεφεύγει από τον… ορίζοντα της Ζαλγκίρις, αφού η διαφορά πήγε στους 14 πόντους (30-16). Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ενώ αυτοί του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και τη διαφορά να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα (43-29) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μολονότι δεν… έλαμπε με την εμφάνισή της, η Φενερμπαχτσέ δεν είχε πρόβλημα να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα με διαφορά άνω των δέκα πόντων. Τη σκυτάλη από τον Σλούκα πήρε ο Γιαν Βέσελι, που έφτασε στους 11 πόντους, με τη Ζαλγκίρις να μην μπορεί να φανεί απειλητική. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 57-44 υπέρ των γηπεδούχων.

Με ένα γρήγορο 6-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, οι Λιθουανοί «έριξαν» τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (57-50) μετά από πολλή ώρα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού έκαναν σερί 9-3 και η διαφορά ξαναπήγε στους 13 πόντους (66-53), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Παρά την απέλπιδα προσπάθεια της Ζαλγκίρις να επιστρέψει, η Φενερμπαχτσέ διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμά της και έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 78-61.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 43-29, 57-44, 78-61

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags