Facebook Pixel Χολαργός – Πανιώνιος: 74-73
Μπάσκετ
| 2019-01-12 17:42:00

Φινάλε... αλά NBA και νίκη του Χολαργού με τεράστιο καλάθι στη λήξη

Sportdog Team
Φινάλε... αλά NBA και νίκη του Χολαργού με τεράστιο καλάθι στη λήξη

Ο Ντέβιον Μπέρι με τρίποντο στα 3,8" έδινε το «διπλό» στον Πανιώνιο, ωστόσο ο Ζερμέιν Λαβ με buzzer beater εκτός ισορροπίας χάρισε μία σπουδαία νίκη για τον Χολαργό (74-73)!

Χολαργός – Πανιώνιος: Νίκη-θρίλερ πήρε ο Χολαργός στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο με 74-73 για την 13η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην εκπνοή του ματς και ανέβηκε έτσι στο 7-6 στην κατάταξη. Από την άλλη ο Πανιώνιος πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμω γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα του και έπεσε στο 3-10.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με ένα 9-2 πήρε το προβάδισμα στο σκορ στα πρώτα 4 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Χολαργός δεν μπορούσε να βρει σκορ στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου, παρά μόνο με βολές, με το πρώτο καλάθι δύο πόντων να έρχεται στο 4:38 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με δίποντο του Γιάνκοβιτς. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο σκορ και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-20. Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και τα ποσοστά τους και με τρίποντο του Γιάνκοβιτς, το πρώτο τη ομάδας στο παιχνίδι, πήραν το προβάδισμα στο σκορ (25-24), για δεύτερη φορά στο ματς μετά το 2-0 στο ξεκίνημα. Οι “κυανέρυθροι” ανέκτησαν και πάλι το έλεγχο του παιχνιδιού, στο 4:31 πριν από το ημίχρονο, με δίποντο του Όστιν (29-31), όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Χολαργό να προηγείται με 38-37.

Στην ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυναμικά και πήραν γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ και πάλι. Χάρις και Παπαντωνίου ανέβασαν ρυθμό και πέτυχαν του 12 από του 20 συνολικά πόντους του Πανιωνίου στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Χολαργός είχε αρκετές άστοχες προσπάθειες, με την ομάδα του Νίκου Οικονόμου να κλείνει καλά τους χώρους, και τις δύο ομάδες να μπαίνουν για το φινάλε της αναμέτρησης στο 55-57. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη πήρε γρήγορα το τιμόνι στο σκορ με ένα σερί 5-0 (60-57) πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος κατάφερνε να πλησιάσει στο καλάθι το σκορ, και 3:36 πριν το φινάλε πέρασε πάλι μπροστά (66-68) με δίποντο του Ντόρσεϊ. Ο Χολαργός κατάφερε να προσπεράσει πάλι με δίποντο του Σπυριδωνίδη και δύο εύστοχες βολές του Γιάνκοβιτς (70-68) δύο λεπτά πριν το τέλος και με 72-70 στα 21″. Ο Πανιώνιος με μεγάλο τρίποντο του Μπέρι, 3″ βρέθηκε μπροστά με 72-73, όμως ο Λοβ σε νεκρό χρόνο πέτυχε το δίποντο για τους γηπεδούχους και έδωσε την νίκη στον Χολαργό με 74-73.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-37, 55-57, 74-73
Χολαργός (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ , Γιάνκοβιτς , Οκερεαφόρ , Αγκμπελέζε , Χόκινς , Κώττας , Σπυριδωνίδης , Τάλτον , Σκουλίδας , Καλαϊτζάκης , Ραλλάτος , Λοβ
Πανιώνιος (Οικονόμου): Παπαντωνίου , Ντόρσεϊ , Μπέρι , Χάρις , Σίνγκλερ , Καμαριανός , Καραμαλέγκος , Δίπλαρος , Καμπερίδης , Τέιλορ , Χούγκαζ , Όστιν

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags