Facebook Pixel Ευρωλίγκα: Σχεδόν η μισή Ευρωλίγκα άλλαξε προπονητή
Μπάσκετ
| 2019-01-22 14:29:00

Απίθανο στατιστικό - Σχεδόν η μισή Ευρωλίγκα άλλαξε προπονητή!

Sportdog Team
Απίθανο στατιστικό - Σχεδόν η μισή Ευρωλίγκα άλλαξε προπονητή!

Η πρόσφατη απόλυση του Γιώργου Μπαρτζώκα από τη Χίμκι αυξάνει δραματικά την λίστα των προπονητών που είδαν την πόρτα της εξόδου μεσούσης της χρονιάς!

Η Χίμκι δεν θα συνεχίσει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο της και πλέον η ρωσική ομάδα γίνεται η 7η της Ευρωλίγκας, που άλλαξε προπονητή μέσα στη χρονιά!

Με την 20η αγωνιστική να πλησιάζει (24-25/1), ήδη σχεδόν οι μισοί σύλλογοι (7/16) έχουν προχωρήσει σε αντικατάσταση του head coach τους, μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός, που στις 20/12/18 ο Τσάβι Πασκουάλ αποχώρησε από το ”τριφύλλι” για να έρθει ο Ρικ Πιτίνο!

Αξίζει να αναφέρουμε πως τη δεδομένη στιγμή, μόνο η Μπασκόνια βρίσκεται στην προνομοιούχο 8άδα της Ευρωλίγκας από τις ομάδες αυτές!

Αναλυτικά οι 7 περιπτώσεις:

1. Πέδρο Μαρτίνεθ (Μπασκόνια, 27/10/17-16/11/18)

Πρώτη χρονικά απόλυση αυτή του Πέδρο Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό προπονητή να μένει στον πάγκο της Μπασκόνια μέχρι τις 16/11/18, με τον αντικαταστάτη του, Βέλιμιρ Περάσοβιτς να ανακοινώνεται μόλις λίγα λεπτά μετά!

Ο Μαρτίνεθ αποχώρησε με την ομάδα του να έχει ρεκόρ 2-5 και να έχει ακολουθήσει η ”βαριά” ήττα από τη Μπούντουτσνοστ στις 15/11 με σκορ 99-84!

2. Νέβεν Σπάχια (Μακάμπι Τελ Αβίβ, 26/6/17-18/11/18)

Ακολούθησε σχεδόν άμεσα η λύση της συνεργασίας της Μακάμπι με τον Νέβεν Σπάχια. Στις 18/11 η ομάδα του Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ παράλληλα επισημοποίησε το ”διαζύγιο” με τον Σπάχια.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η Μακάμπι δεν πήγαινε καθόλου καλά στην Ευρωλίγκα, μιας και μετρούσε μόλις μία νίκη σε 7 αγώνες!

3. Σάλβα Μαλδονάδο (Γκραν Κανάρια, 26/6/18-4/12/18)

Η πρώτη απόλυση του Δεκεμβρίου ήρθε στις 4 του μήνα, με την Γκραν Κανάρια να αποφασίζει να μην συνεχίζει με τον Σάλβα Μαλδονάδο. Ο Ισπανός δεν άντεξε ούτε 6 μήνες στον πάγκο της ομάδας από τα Κανάρια Νησία, κυρίως λόγω των κακών εμφανίσεων στην ACB. Όμως και στην Ευρωλίγκα δεν τα πήγαινε καλύτερα, με την ομάδα να είχε ρεκόρ 3-7 όταν ανέλαβε ο Βίκτορ Γκαρσία.

4. Αχμέτ Τσάκι (Νταρουσάφακα, 20/6/18-7/12/18)

Δεν πέρασαν πολλές μέρες, μέχρι να έρθει η επόμενη ομάδα της Ευρωλίγκας, που ανακοινώνει ακόμα μία απομάκρυνση head coach. Ο Αχμέτ Τσάκι επίσης δεν άντεξε 6 μήνες στο πάγκο της Νταρουσάφακα, με την κάτοχο του EuroCup να προσλαμβάνει τον Σέτσουκ Έρκακ, λίγο πριν την 12η αγωνιστική. Απολογισμός μόλις μία νίκη, με την συνέχεια της τουρκικής ομάδας να είναι γνωστή.

5. Τσάβι Πασκουάλ (Παναθηναϊκός, 22/10/16-20/12/18)

Ο Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί ειδική περίπτωση, μιας και αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή της λίστας αυτής. Έκλεισε 26 μήνες στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με την ”πράσινη” ΚΑΕ να ανακοινώνει αιφνιδίως την διακοπή της συνεργασίας της με τον Ισπανό στις 20/12!

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε δύο πρωτάθληματα και ένα Κύπελλο, όμως η πορεία στην Ευρωλίγκα ήταν εκείνη που έβαλε τέλος στην κοινή πορεία των δύο πλευρών. Το ”τριφύλλι” δεν ξεκίνησε καλά την φετινή χρονιά και μέχρι την τελευταία μέρα του Πασκουάλ στον πάγκο, μετρούσε 6 νίκες και 7 ήττες.

Αμέσως βρέθηκε ο αντικαταστάτης του, που δεν ήταν άλλος από τον Ρικ Πιτίνο, θρύλο του κολεγιακού μπάσκετ!

6. Αλεξάντρ Ντζίκιτς (Μπούντουτσνοστ, 22/6/17-29/12/18)

Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Μπούντουτσνοστ στην κορυφή της Αδριατικής λίγκας και κατ’ επέκτασην στην Ευρωλίγκα, μάλλον δεν εκτιμήθηκε αναλόγως. Η διοίκηση των Μαυροβούνιων, κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων στην AΒΑ, δεν έδειξε υπομονή και ανακοίνωσε πως δεν συνεχίσει με τον Σέρβο. Όλα αυτά 3 ημέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2018.

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα πήρε την θέση του, αναλαμβάνοντας την ομάδα με ρεκόρ 3-12.

7. Γιώργος Μπαρτζώκας (Χίμκι, 30/6/2017-21/1/2019)

Και φτάνουμε κυριολεκτικά στο σήμερα. Η Χίμκι εξέπληξε τους πάντες, ανακοινώνοντας πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα είναι πλέον ο head coach της! Ο Έλληνας προπονητής συνδυάσε την παραμονή του στον ρωσικό πάγκο με την παρθενική συμμετοχή της ομάδας στα playoffs της Ευρωλίγκας, όμως η φετινή χρονιά ήταν μία άλλη υπόθεση.

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags