Facebook Pixel Ολυμπιακός - Νίκολα Μιλουτίνοφ: Θύμισε Ράτζα
| 2019-02-02 23:36:00

Εκπληκτικός Μιλουτίνοφ - Θυμίζει... Ράτζα

Sportdog Team
Εκπληκτικός Μιλουτίνοφ - Θυμίζει... Ράτζα

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συνεχίζει τις “υψηλές” πτήσεις του στην φετινή Ευρωλίγκα και θέλει να καταρρίψει κορυφαίες επιδόσεις παικτών-θρύλων που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού κατά το παρελθόν.

Ολυμπιακός - Νίκολα Μιλουτίνοφ: Μπορεί οι “ερυθρόλευκοι” να πραγματοποίησαν μια κάκιστη εμφάνιση εντός έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 76-55, όμως για άλλη μια φορά ο παίκτης που διασώθηκε από μια βραδιά-ναυάγιο ήταν ο Σέρβος σέντερ, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους (4/4 δίποντα και 5/6 ελεύθερες βολές), κατέβασε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και δέχθηκε 6 φάουλ για να μαζέψει 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο 24χρονος άσος δεν αποτελεί μόνο τον καλύτερο καλαθοσφαιριστή των Πειραιωτών την σεζόν που διανύουμε και τον τρίτο κορυφαίο στο PIR σε ολόκληρη την διοργάνωση με 20,1 μονάδες (πίσω από τους Μάικ Τζέιμς με 21,3 και Γιαν Βέσελι με 21,2), αλλά είναι ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού στην σύγχρονη εποχή του θεσμού που συγκεντρώνει 20 ή και περισσότερες μονάδες στην αξιολόγηση ανά αγώνα στο εύρος μιας σεζόν!

Κάτι τέτοιο έχουν πετύχει στο παρελθόν μόλις δυο καλαθοσφαιριστές των “ερυθρόλευκων”. Ο λόγος για τον σπουδαίο Ντίνο Ρατζα και τον μακαρίτη Αλφόνσο Φόρντ. Ο πρώτος ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 με το εκπληκτικό 20,3 PIR ανά ματς, ενός ο δεύτερος μάζευε 23,5 ανά παιχνίδι την σεζόν 2001-2002.

Όπως καταλαβαίνεται και μόνο που ο Μιλουτίνοφ καταφέρνει να μπει στην ίδια πρόταση μαζί τόσο με τον εξαιρετικό παλαίμαχο Κροάτη σέντερ, όσο και τον εντυπωσιακό πρώην Αμερικανό πόιντ γκαρντ αξίζει πολλά συγχαρητήρια και αποδεικνύει το πόσο βελτιωμένος εμφανίζεται κάθε σεζόν.

Αναλυτικά οι επιδόσεις παικτών του Ολυμπιακού από 20 και πάνω μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε μια σεζόν στην σύγχρονη εποχή της Ευρωλίγκας:

Να υπενθυμίσουμε πως ο Σέρβος “ψηλός” έχει αναδειχθεί τρεις φορές φέτος MVP της αγωνιστικής (2η, 13η και 16η αγωνιστική), έχει ολοκληρώσει τρία ματς με 30 ή και περισσότερες μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ είναι στην κορυφή του πίνακα των ριμπάουντερ με 8,1 ανά αγώνα.

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags