Facebook Pixel ΑΕΚ - Αντβέρπ 77-76
| 2019-02-06 23:28:00

"Καθάρισε" η ΑΕΚ - Πήρε την πρωτιά στο Champions League - Κοντά σε "εμφύλιο" με ΠΑΟΚ ή Προμηθέα!

Sportdog Team
"Καθάρισε" η ΑΕΚ - Πήρε την πρωτιά στο Champions League - Κοντά σε "εμφύλιο" με ΠΑΟΚ ή Προμηθέα!

Δύσκολη νίκη με 77-76 για την Ένωση.

Έστω κι αν πήγε να αυτοκτονήσει, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 77-76 της Αντβέρπ στο ΟΑΚΑ, τερμάτισε πρώτη στο γκρουπ και βρίσκει ΠΑΟΚ, Προμηθέα ή ΛεΜαν στους «16».

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα και ζορίστηκε για να επιβληθεί της μαχητικής Αντβέρπ με 77-76 στο ΟΑΚΑ. Πάντως το ζητούμενο επετεύχθη, τερμάτισε στην κορυφή του τρίτου ομίλου του Basketball Champions League υπερτερώντας της Χάποελ Ιερουσαλήμ στην ισοβαθμία και πλέον περιμένει αντίπαλο για τα νοκ άουτ.

Στην κλήρωση που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στο δρόμο της θα βρεθεί ένας εκ των ΛεΜάν, ΠΑΟΚ ή Προμηθέα, που τερμάτισαν τέταρτοι στα άλλα γκρουπ, με το πρώτο ματς για τους «16» να διεξάγεται εκτός έδρας στις 5/6 Μαρτίου και τη ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στο ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» είχε διαφορά 17 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά χαλάρωσε και οι… θρασείς Βέλγοι, που ήταν αδιάφοροι (έχοντας εξασφαλίσει την τέταρτη θέση) πλησίασαν στους τρεις και στον πόντο, με τον Λι να αστοχεί σε ένα άτσαλο σουτ για τη νίκη.

Κορυφαίος και πάλι ο Βινς Χάντερ με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 11 πόντους και 6 ασίστ είχε ο Τζόρνταν Θίοντορ.



Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε… φουριόζα στο ματς, με τους Χάντερ και Θίοντορ να δίνουν από νωρίς το σύνθημα (6-0). Στην απόπειρα της Αντβέρπ να υψώσει ανάστημα (6-4), η απάντηση ήρθε από τον Σαντ Ρόος με δύο καλάθια και εξαιρετικές άμυνες. Ένα δικό του κάρφωμα δημιούργησε την πρώτη διψήφια διαφορά στο ματς, 16-6, ενώ το τρίποντο του Θίοντορ οδήγησε την «Ένωση» και στο +13 (25-12) λίγο πριν το τέλος της περιόδου. Οι Βέλγοι, πάντως, αναθάρρησαν στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου και πλησίασαν στους οκτώ, 27-19, αναγκάζοντας τον Λούκα Μπάνκι να καλέσει τάιμ άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν σωστή, αλλά προσωρινή, καθώς ο Τζέιμς δυσκολευόταν στο μαρκάρισμα του ογκώδους Μπακό και η Αντβέρπ πλησίασε στο 34-27. Όμως με τον Τσαλμπούρη να κοιτάζει στα μάτια τον αντίπαλο ψηλό και τους Γκρίφιν και Σάκοτα να δίνουν λύσεις στην επίθεση, η ΑΕΚ πάτησε ξανά το γκάζι φτάνοντας και στο +17 (46-29) πριν το 46-32 του ημιχρόνου.

Η δράση του κοντοπίθαρου Λι κρατούσε στην πρίζα την ΑΕΚ, που πήγε πάλι να ξεμακρύνει (49-32), αλλά δεν τα κατάφερε για πολύ (49-39). Κάθε φορά, ωστόσο, που οι Βέλγοι έδειχναν απειλητικοί, έπαιρνε τα ηνία ο Χάντερ που ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετικός. Με δικούς του πόντους, αλλά και ασίστ, η «Ένωση» σκαρφάλωσε ξανά στο +16, 61-45. Και πάλι, όμως, η Αντβέρπ δεν κατέθεσε τα όπλα και εκμεταλλευόμενη τη χαλάρωση των «κιτρινόμαυρων» πλησίασε στους έξι με τρίποντο του Ντονκόρ (63-57) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε απόσταση πέντε πόντων, 64-59, αλλά δύο σημαντικά καλάθια του Τζέιμς και μία «βόμβα» του Σάκοτα έδωσαν ανάσες στην ΑΕΚ, που αποσπάστηκε με 71-59. Όχι και πάλι για πολύ όμως, αφού μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά έγινε το 71-66 και ο Λούκα Μπάνκι ζήτησε τάιμ άουτ. Η νευρικότητα των παικτών του Ιταλού τεχνικού μεταφράστηκε σε λάθη και χαμένες βολές που επέτρεψαν στην Αντβέρπ να βρεθεί σε απόσταση βολής (75-72) μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Τέιτ με τρίποντο έφερε τη διαφορά στον πόντο και οι Βέλγοι είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη, ωστόσο το άτσαλο σουτ που επιχείρησε σχεδόν με την εκπνοή ο Λι δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 25-13, 46-32, 61-50, 77-76

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags