Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Νίκησε τη Γεωργία και... φουλάρει για πρωτιά
| 2019-02-21 22:27:00

Εντυπωσίασε πάλι η Ελλάδα με... νέο άιμα - "Καθάρισε" την Γεωργία, δεν χάνει την πρωτιά!

Sportdog Team
Εντυπωσίασε πάλι η Ελλάδα με... νέο άιμα - "Καθάρισε" την Γεωργία, δεν χάνει την πρωτιά!

Καλή εμφάνιση και νίκη για την Εθνική με 81-69.

Εθνική Ελλάδας: Τη δέκατη νίκη της σε έντεκα παιχνίδια πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδας. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου επικράτησε άνετα εντός έδρας της Γεωργίας με 81-69, στο προτελευταίο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η “γαλανόλευκη”, η οποία έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παρουσία της στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Κίνα, έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο της, εκμεταλλευόμενη και το δώρο του Ισραήλ που νίκησε τη Γερμανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε, παράλληλα, ακόμα ένα βήμα για να βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βασιλόπουλος με 15 πόντους, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος μέτρησε 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από την πλευρά της ομάδας του Ηλία Ζούρου, ξεχώρισε ο Σερμαντίνι με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ.

H Εθνική Ελλάδας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 23-14 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ξέφυγε με 44-31 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η “γαλανόλευκη” ξέφυγε και με 22 πόντους (55-33) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο οι Γεωργιανοί δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Επέστρεψαν στο παιχνίδι και μείωσαν ακόμα και στους πέντε πόντους (68-63) στην τέταρτη περίοδο.

Το σύνολο του Σκουρτόπουλου αντέδρασε ψύχραιμα, ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (81-68) στο 38′ κι έφτασε χωρίς άγχος στη νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 23-14, 44-31, 66-51, 81-69.
 

  •  



Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags