Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει - Κορυφαίοι οι Έλληνες διαιτητές"
| 2019-03-06 14:59:00

Ξέσπασμα: "Είναι πρωτοφανές - Mετασεισμοί από Ολυμπιακό - Κορυφαίοι οι διαιτητές - Να τιμωρηθούν"

του Γιώργου Κτενά
Ξέσπασμα: "Είναι πρωτοφανές - Mετασεισμοί από Ολυμπιακό - Κορυφαίοι οι διαιτητές - Να τιμωρηθούν"

"Καυτός" Κώστας Φλεβαράκης για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μετασεισμοί είναι όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ το τελευταίο διάστημα, όπως σχολίασε στο sportdog ο Κώστας Φλεβαράκης, μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε, ακόμα, στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στις ευθύνες που έχουν οι παράγοντες των ομάδων. 

"Αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό μπάσκετ, θεωρώ ότι δεν τιμούν κανέναν. Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει ότι όλα πρέπει να τα γυρίζουμε στο θετικό, πιστεύω ότι όλα αυτά πρέπει να οδηγήσουν στο τραπέζι των επαφών τους πάντες για να αλλάξουμε σελίδα. Γιατί είναι αλήθεια ότι είμαστε κάπως βαλτωμένοι τώρα. Όταν φτάνουμε σε σημείο το πρωτάθλημά μας, που ήταν το κορυφαίο στην Ευρώπη κάποτε, να δυσφημίζεται από τέτοια περιστατικά δεν είναι ωραίο", σχολίασε αρχικά ο Κ. Φλεβαράκης στο sportdog και αναφέρθηκε για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια:

"ΕΣΑΚΕ, Ομοσπονδία, ομάδες, παράγοντες έχουν υποχρέωση να δούνε το δάσος και όχι το δέντρο που τους ενδιαφέρει, γιατί όταν καεί το δάσος θα καεί και το δέντρο τους. Ευθύνη όλων είναι να δούνε στο σύνολό τους τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, που υποφέρει από πολλές απόψεις. Είμαστε σε μεταβατική περίοδο στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά είναι γεγονός ότι έχουν λείψει οι παράγοντες του παρελθόντος. Πάντα υπήρχε αντιπαλότητα, αλλά αυτό που γίνεται τώρα τελευταία είναι πρωτοφανές". 



Πώς σχολιάζετε όσα έγιναν χθες στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ;

"Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο σε ένα σίριαλ που υπάρχει εδώ και καιρό. Ό,τι και να γίνει πια, μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το παιχνίδι Κυπέλλου, είναι κάπως σαν μετασεισμοί. Επομένως πιστεύω ότι είναι επακόλουθο εκείνης της απόφασης, της αποχώρησης, αυτό που συνέβη χθες. Οι ομάδες πρέπει να σκεφτούν, να μη χαλάσουν την εικόνα τους, πρέπει έστω και μέσα από συγκρούσεις να προκύψει κοινή συνισταμένη για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Κακές διαιτησίες υπήρχαν πάντα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Απλώς ίσως τώρα να είμαστε περισσότερο καχύποπτοι. Και η ΚΕΔ θα πρέπει να δει τι γίνεται, γιατί συμβαίνουν αυτά ενώ έχουμε καλούς διαιτητές".

Τι βλέπετε εσείς ως λύση; Θα μπορούσαν να είναι, για παράδειγμα, οι ξένοι διαιτητές όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο;

"Οι ξένοι διαιτητές, όπως έχουμε δει και στο ποδόσφαιρο, μπορούν να λειτουργήσουν όχι γιατί δεν υπάρχουν καλοί Έλληνες, αλλά γιατί για την ώρα δεν μιλάει κανείς για τα λάθη τους. Έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους φιλάθλους, απ' ότι αν στη θέση τους ήταν Έλληνες. Αυτό το σύστημα έχει πετύχει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Αυτές δεν είναι λύσεις μόνιμες, ίσως προσωρινά θα μπορούσαν οι ξένοι διαιτητές να αποτελέσουν λύση για να δοθεί χρόνος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι από τους καλύτερους. Άρα αυτό που χρειάζεται δεν είναι ευχολόγια από εμάς, αλλά να παρθούν δύσκολες και σκληρές αποφάσεις, να υπάρχει η λογική της τιμωρίας για τον διαιτητή, τον παίκτη, την ομάδα. Να φτιαχτεί ένα σύγχρονο πλαίσιο και να τον τηρούν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελάθηκε ο Κιλπάτρικ - Απίστευτη "απειλή" σε Ολυμπιακό - Χαμός στα social με αυτό το post! (ΦΩΤΟ)


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags