Facebook Pixel Προμηθέας - Τενερίφη 69-57
Μπάσκετ
| 2019-03-06 21:17:00

Τρελαίνει κόσμο ο Προμηθέας - Μεγάλη έκπληξη κόντρα στην Τενερίφη και "άλμα" πρόκρισης!

Sportdog Team
Τρελαίνει κόσμο ο Προμηθέας - Μεγάλη έκπληξη κόντρα στην Τενερίφη και "άλμα" πρόκρισης!

Τεράστια νίκη των Πατρινών (69-57) και σημαντικό προβάδισμα για τη ρεβάνς.

Ο Προμηθέας πραγματοποίησε μια φανταστική εμφάνιση και έφτασε σε σπουδαία επικράτηση με 69-57 επί της Τενερίφης στην Πάτρα, με τη διαφορά των 12 πόντων να του δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του Basketball Champions League ενόψει του επαναληπτικού της Ισπανίας!

Η ομάδα της Πάτρας προηγήθηκε ακόμη και με +16 έχοντας 8/10 τρίποντα στο ημίχρονο και τελικά 11/26 στο ματς. Ο Τόνι Μέιερ με 22 και ο Νίκος Γκίκας με 14 πόντους ξεχώρισαν από την ομάδα του Μάκη Γιατρά, ενώ ο Οκτάβιους Έλις έκανε νταμπλ-νταμπλ (10π.-10 ριμπ.). Κλειδί η άμυνα που κράτησε την Τενερίφη σχεδόν 25 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της. Ο Κόλτον Άιβερσον με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον Προμηθέα.

Το ματς

Παρά τις απουσίες των Μπράουν και Χολ, αλλά και το γεγονός ότι ο Λίποβι ήταν λαβωμένος από το ματς με την ΑΕΚ, η ομάδα του Μάκη Γιατρά μπήκε συγκεντρωμένη από την αρχή και με όπλο την προσήλωση στην άμυνα, έβαλε τους δικούς της κανόνες στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος», αφού δεν έχασε τα ηνία καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Ο Μέιερ από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του και έθεσε τις βάσεις για να πάρει γερό προβάδισμα η ομάδα του από νωρίς, κάνοντας το 4,19 πριν τη λήξη της περιόδου το 12-7, φτάνοντας γρήγορα σε διψήφιο αριθμό πόντων. Η ομάδα της Πάτρας έφτασε και σε double score με τον Λίποβι να κάνει το 14-7, αλλά ο Άιβερσον είχε απαντήσεις για τους Ίβηρες, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει στο +6 για τον «Πρόμη» που πήρε προβάδισμα με 21-15.

Βλέποντας ότι μπορεί, η ομάδα του Μάκη Γιατρά μπήκε χωρίς φόβο και με πολύ... πάθος στην δεύτερη περίοδο και κατάφερε 7,15 πριν το ημίχρονο να ανεβάσει τη διαφορά στο +11 με τον Μέιερ να είναι εύστοχος σε τρίποντο για το 30-19. Ο Βιντορέτα αποφάσισε να ρίξει στο παρκέ τον Ουάιντ, ο οποίος με την είσοδο του ροκάνισε τη διαφορά και με ένα προσωπικό σερί 6-0, έφερε το ματς στο 30-25.

Από εκεί και πέρα άρχισε η τρίποντη καταιγίδα με τους Πατρινούς να κλείνουν το ημίχρονο με ποσοστό 80% από τα 6.75!

Ο Μέιερ έκανε το 36-25 και έφτασε τους 18 πόντους 4,24 πριν το ημίχρονο, ενώ ο Κατσίβελης πυροβόλησε για το 44-27 1,05 πριν το φινάλε και ο Προμηθέας με απλό αλλά ξεκάθαρο τρόπο έγινε αφεντικό στο ματς και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 47-31.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, ότι η καλή άμυνα των Πατρινών, ανάγκασε σε 8 λάθη την ισπανική ομάδα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, που έκλεισε με μόλις 4 ασίστ, σε αντίθεση με τον «Πρόμη» που είχε 12 ασιστ στο ημίχρονο!

Ωστόσο, παρά την εξαιρετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Μάκη Γιατρά μπήκε με έλλειψη συγκέντρωσης στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να κατεβάσουν την τιμή της διαφοράς.

Με τους Άιβερσον και Σαν Μιγκέλ να βγαίνουν μπροστά στο σκοράρισμα, οι Ισπανοί έτρεξαν ένα σερί 8-0 και μείωσαν στους 10π στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Όμως ένα τρίποντο του Γκίκα για το 50-37 ήρθε να ξυπνήσει τους γηπεδούχους, ενώ ο κορυφαίος των Πατρινών, Μέιερ πήρε και πάλι το όπλο του και έκανε το 54-39 (2,59).

Πάντως με ένα σερί του Άιβερσον από τη γραμμή της φιλανθρωπίας η Τενερίφη ψαλίδισε τη διαφορά με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 57-45 για τους Πατρινούς.

Στην τέταρτη περίοδο η ισπανική ομάδα προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της, αλλά δεν ήταν σε καλό βράδυ όσον αφορά τα τρίποντα και το πλήρωσε, παρά το γεγονός ότι ο κορυφαίος Μέιερ θαρρείς και... χάθηκε!

Με εύστοχο σουτ του Μπειράν έγινε το 59-49 (6,47 πριν το τέλος) για την ομάδα του Βιντορέτα που έριξε τη διαφορά από τους 16 στους 10 πόντους. Εκεί όμως που είχε κολλήσει η ομάδα της Πάτρας στο σκοράρισμα και είχε... βαρύνει επιθετικά, ήρθε ο Λίποβι και έκανε το 62-49 δίνοντας νέα ανάσα στην ομάδα του.

Η τελευταία αντεπίθεση για την Τενερίφη πήγε να γίνει με ένα τρίποντο του Αμπρομάιτις που έκανε το 66-57 (1,14 πριν το τέλος), αλλά η σχεδόν άμεση απάντηση του Γκίκα για το 69-57 δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Ισπανούς να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στο τελευταίο λεπτό.

Δεκάλεπτα: 21-15, 47-31, 57-45, 69-57

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags