Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανατροπή και νίκη με... μαγικό Σλούκα η Φενέρ - Δεν χάνει την πρωτιά!
Μπάσκετ
| 2019-03-15 22:43:00

Ανατροπή και νίκη με... μαγικό Σλούκα η Φενέρ - Δεν χάνει την πρωτιά!

Sportdog Team
Ανατροπή και νίκη με... μαγικό Σλούκα η Φενέρ - Δεν χάνει την πρωτιά!

Οι Τούρκοι νίκησαν την Μπαρτσελόνα με 88-82.

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα ήταν ανταγωνιστική μέχρι τέλους κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, όμως ο Κώστας Σλούκας το πήρε... προσωπικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και με μια ηγετική εμφάνιση οδήγησε στην ανατροπή την ομάδα του (88-82).

Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου τα πάντα έδειχναν Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, είχαν βγάλει εκτός ρυθμού τον Γιαν Βέσελι και είχαν καταφέρει να... χτίσουν διαφορά. Όλα αυτά μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο. Στο σημείο εκείνο ο Κώστας Σλούκας βγήκε μπροστά, πήρε την μπαγκέτα του ηγέτη στα χέρια του και η Φενέρμπαχτσε ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση.

Ο διεθνής γκαρντ έκανε τα... πάντα στην επίθεση της τουρκικής ομάδας και έχοντας συμπαραστάτες τους Ντίξον και Μαχμούτογλου η τουρκική ομάδα έφτασε στη μεγάλη νίκη, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 22-4. Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη τετράδα, καθώς υποχώρησε στο 15-11.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Μπαρτσελόνα έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ, παρά την αποβολή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιάκα Μπλάζιτς είχε βρει ρυθμό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Καταλανοί να πάρουν τα ηνία, στο φινάλε της πρώτης περιόδου με σκορ 16-23. Η Φενέρ άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η μπάλα πήγε κοντά στο καλάθι, στους Ντουβερίογλου, Βέσελι και Μέλι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, διατήρησαν το προβάδισμά τους για το 37-38 του πρώτου μέρους.

Οι «Μπλαουγκράνα» ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους στο τρίτο δεκάλεπτο. Η άμυνα ήταν άκρως αποτελεσματική και με τους Τόμιτς και Κούριτς να φωνάζουν παρών η διαφορά αυξήθηκε, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στο +9 (52-61). Το σκηνικό, όμως, άλλαξε πλήρως στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Κώστας Σλούκας ανέλαβε δράση. Ο διεθνής άσος μοίραζε, αλλά και... εκτελούσε για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το προβάδισμα να αλλάξει χέρια σε κρίσιμο σημείο (79-77, 37'). Το τρίποντο του Ντουβερίογλου ήταν καθοριστικό και ουσιαστικά... σφράγισε τη νίκη της Μπαρτσελόνα (84-78, 22'' για το τέλος). Η Φενέρ κράτησε τα ηνία ως το τέλος και έφτασε εν τέλει στη νίκη, παραμένοντας στην κορυφή με διαφορά από τους διώκτες της.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 37-38, 52-61, 88-82.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags