Facebook Pixel Γιώργος Βασιλειάδης - Δημήτρης Γιαννακόπουλος: "Θα υπάρξει λύση, περιμένω πέντε προτάσεις" - Τι απάντησε στον Γιαννακόπουλο
| 2019-03-16 00:54:00

Βασιλειάδης: "Θα υπάρξει λύση, περιμένω πέντε προτάσεις" - Τι απάντησε στον Γιαννακόπουλο

Sportdog Team
Βασιλειάδης: "Θα υπάρξει λύση, περιμένω πέντε προτάσεις" - Τι απάντησε στον Γιαννακόπουλο

Ο Υφυπουργός αθλητισμούς σχολίασε την ατάκα για... στημένο σόου!

Γιώργος Βασιλειάδης - Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Παρά τις εντάσεις που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως υπήρξε ομοθυμία και πρόθεση να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

«Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να γίνει μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των φορέων για να συζητήσουμε επί της ουσίας για να βρεθεί μία λύση. Ο πρώτο στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο και δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Να υπάρξει κοινή συνισταμένη για τους κανόνες και τις διαφωνίες. Νομίζω ότι και αυτό επετεύχθη. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα τη Γ.Γ.Α. να βρούμε μία λύση. Ο αγώνας δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από ‘κει και μετά, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν να φέρουν προτάσεις και ένα πλάνο για να υλοποιηθεί. Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της. Περιμένουμε…», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι άλλο αυτή την στιγμή και έτσι όπως τελείωσε η συνάντηση δεν θέλω να ασχοληθώ με τίποτα άλλο, που να ρίξει λάδι στη φωτιά και θα μας αποσπάσει από τη συζήτηση. Οτιδήποτε άλλο ρίχνει νερό στον μύλο μίας αδιέξοδης κόντρας».



Για το αν είναι αισιόδοξος: «Υπάρχει μία συμφωνία ότι θα καταλήξουν σε πέντε προτάσεις και μετά θα δουν το θέμα της διαιτησίας. Έχει γίνει το πρώτο βήμα, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας. Υπάρχουν διαφωνίες. Προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και από τη δική μου την πλευρά. Στη διαιτησία και στην οργάνωση της δομής δεν έχω περιθώρια παρέμβασης. Με τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να βρω λύση. Δεν έχει νόημα να αναπαράγουμε και να εμβαθύνουμε τις εντάσεις. Υπήρξε ομοθυμία ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση».

Για τις καταγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Δεν θέλω να σχολιάσω. Στημένο γιατί; Για ποιον λόγο; Θα ήταν στημένο αν ικανοποιούνταν τα αιτήματα κάποιου. Υπήρχαν εντάσεις που δεν πρέπει να αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε κανόνες».


Για το αν θα είναι «παρών» σε κάποια συνάντηση: «Αν χρειαστεί η παρουσία μου σε νόμιμη βάση, θα είμαι. Σαν θεματοφύλακας πάντα».

Για την απουσία του Γιώργου Βασιλακόπουλου: «Δεν έχει λόγο να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Αν κάτσουν να συμφωνήσουν σε πέντε κανόνες, θα έχει γίνει το βήμα».

Για το αν θα γίνει νέα σύσκεψη: «Εάν χρειαστεί θα ξαναγίνει. Νομίζω ότι θα υπάρξει ωριμότητα παρά τις εντάσεις και θα υπάρχουν βούληση να διαφυλάξουν το άθλημα. Όλο αυτόν τον μήνα δεν υπήρξε πρωτοβουλία από τα θεσμικά όργανα να βρεθεί μία λύση».

Για το που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν: «Ό,τι προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Δεν κατεβαίνει και πάει βάσει κανονισμού. Θέματα ασφάλειας συζητήσαμε. Επικεντρωθήκαμε στην επόμενης μέρα και να ξεκινήσει σε στέρεες βάσεις το επόμενο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags