Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Ο Κώστας Βαϊμάκης μίλησε στο sportdog για τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!
Μπάσκετ
| 2019-03-16 13:15:00

"Γύρισε στα παλιά - Μόνο ο ΠΑΟ χωρίς σουτέρ - Αυτά άλλαξε ο Πιτίνο - Περίμενα τον Βασιλειάδη να..."

του Γιώργου Κτενά
"Γύρισε στα παλιά - Μόνο ο ΠΑΟ χωρίς σουτέρ - Αυτά άλλαξε ο Πιτίνο - Περίμενα τον Βασιλειάδη να..."

Φοβερή ανάλυση από τον Κώστα Βαϊμάκη για τον Εξάστερο.

Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Ο Κώστας Βαϊμάκης μίλησε στο sportdog για τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα σχολίασε, μέσω του sportdog, ο Κώστας Βαϊμάκης, κάνοντας λόγο για αποτέλεσμα άλλων εποχών, όταν οι Πράσινοι είχαν παρουσία σε Final4 και κατακτούσαν την Ευρωλίγκα.

Μίλησε ακόμα για τον Πιτίνο και τις αλλαγές που έχει κάνει στο Τριφύλλι, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και όσα συνέβησαν στη χθεσινή σύσκεψη για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. 

"Ήταν νίκη παλαιών εποχών για τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν από αυτά που συζητούσαμε φέτος, σε αυτή την έδρα ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει από την εποχή που πήγαινε στα Final 4 και κέρδιζε Ευρωλίγκες. Είναι νίκη από τα παλιά, λοιπόν, και δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Γιατί είχε καλή διαχείριση, γιατί έβγαλε στο τέλος πράγματα όταν έμεινε πίσω, μάζεψε τη διαφορά κ.λπ. Σπουδαία νίκη για πολλούς λόγους. Το συζητούσα, μάλιστα, πριν από το παιχνίδι, να μην περιμένουμε ο Παναθηναϊκός ότι θα χάσει από το τζάμπολ στη Ρωσία. Πίστευα ότι μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι και να είναι ανταγωνιστικός", ήταν το αρχικό σχόλιο του Κ. Βαϊμάκη στο sportdog.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο-ρουκέτα για Πιτίνο λίγες ώρες μετά τη νίκη στη Μόσχα - "Είναι παραπάνω από εμφανές"!

Στους Πράσινους έχει ανοίξει η όρεξη και βλέπουν 8άδα; Το πιστεύετε;

"Αυτή η νίκη αλλάζει τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό, καθώς εκεί που λέγαμε ότι χρειάζεται 4 νίκες στα 4 τελευταία ματς, τώρα ενδεχομένως να αρκούν 3 νίκες αν έχει +10 πόντους νίκη με τη Μπασκόνια. Αλλά δεν χρειάζεται να υπάρξει υπέρμετρος ενθουσιασμός. Η αποστολή να μπει στην 8άδα είναι δύσκολη, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι βήμα παραπάνω με βάση όσα συζητούσαμε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Τα κατάφερε να κάνει ντεμαράζ και να φτάσει εδώ που έφτασε και θεωρώ ότι είναι σημαντικό το αν θα μπει ή όχι στην 8άδα, τόσο για τη φετινή σεζόν όσο και για εκείνη που έρχεται".

Το σχόλιο σας για την παρουσία του Ρικ Πιτίνο στην άκρη του πάγκου;

"Ήρθε σε μια ήπειρο και σε ένα μπάσκετ που δεν γνώριζε καθόλου. Χρειάστηκε χρόνο για να μάθει το μπάσκετ, για να μάθει τους παίκτες του και για να τον μάθουν και εκείνοι. Μάλιστα, σε ομάδα που δεν έχει φτιάξει εκείνος και με κακοτεχνίες. Ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η μοναδική ομάδα στην Ευρωλίγκα χωρίς σουτέρ. Υπάρχει ο Λοτζέσκι, αλλά είναι 1 μέσα και 3 έξω! Κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και στηρίχτηκε σε άλλα κομμάτια επιθετικά. Έχει καταφέρει να βελτιώσει τους παίκτες, να βελτιώσει τα σουτ τους, να φτιάξει μια ομάδα που πιστεύει στον εαυτό της".

Τέλος, θέλω να κάνετε ένα σχόλιο για όσα συνέβησαν στη χθεσινή σύσκεψη για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

"Περιμένω από την Πολιτεία να έχει προτάσεις αλλά με βάση όσα διαβάζουμε στα ρεπορτάζ, δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο. Ο Βασιλειάδης πήγε για να τους ακούσει, για να τους ηρεμήσει, αλλά η Πολιτεία είναι εκείνη που οφείλει να έχει προτάσεις προς τους παράγοντες και όχι το ανάποδο. Από όσα έχω διαβάσει ο Ολυμπιακός εμμένει στη θέση του, διάβασα για εντάσεις εντός και εκτός αίθουσας, αλλά περιμένω από τον υπουργό κάτι πιο ουσιαστικό. Να δούμε που μπορεί να κυλήσουν τα πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ οδεύει προς διάλυση".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags