Facebook Pixel Φενέρμπαχτσε - Μπουντούτσνοστ 76-67
Μπάσκετ
| 2019-03-19 22:14:00

"Φλέρταρε" με το κάζο, αλλά τη γλύτωσε - Με το ζόρι νίκησε τη Μπουντούτσνοστ η Φενέρμπαχτσε

Sportdog Team
"Φλέρταρε" με το κάζο, αλλά τη γλύτωσε - Με το ζόρι νίκησε τη Μπουντούτσνοστ η Φενέρμπαχτσε

"Ξύπνησε" στο τέλος και "καθάρισε" με 76-67.

Euroleague: Με ένα ξέσπασμα στο τελευταία πεντάλεπτο, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 76-67 της τρομερή ανταγωνιστικής Μπουντούτσνοστ. Έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διατήρησε το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια αν και για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι είχε μέτρια απόδοση.

Το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της Μπουντούτσνοστ στο πρώτο ημίχρονο μάλλον στοιχειοθέτησε τη μεγαλύτερη έκπληξη βάσει βαθμολογικής αλλά και ποιοτικής διαφοράς των δύο ομάδων. Χρησιμοποιώντας τους «παγκίτες», ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε την ομάδα του να ξεκινάει καλά το παιχνίδι (14-5, 5’), όταν όμως μπήκαν οι βασικοί, σε συνδυασμό με την «έκρηξη» του Έρλ Κλαρκ, η διαφορά μειώθηκε (19-16, 10’).

Αν η άμυνα και το ριμπάουντ είναι οι δύο τομείς που δείχνουν τη διάθεση μιας ομάδας, τότε η Φενέρμπαχτσε μάλλον υστέρησε γιατί τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο με μηδέν επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στη δεύτερη περίοδο δέχθηκε 23 πόντους! Με τους ψηλούς (Μπάροβιτς, Μπιτάντζε) να κάνουν ό,τι θέλουν στις ρακέτες αξιοποιώντας τις τελικές πάσες του Γκόρντιτς, η Μπουντούτσνοστ έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά δέκα πόντων (26-36) λίγο μετά τη συμπλήρωση 17 λεπτών αγώνα. Η Φενέρμπαχτσε απλά μείωσε τη διαφορά (36-39) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς ο Πόποβιτς ήταν ο νέος πονοκέφαλος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, ενώ το πρόβλημα στη ρακέτα επίσης διατηρήθηκε. Η Φενέρμπαχτσε παρέμεινε επίσης άστοχη έξω από τα 6.75 κι έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος της περιόδου (58-58) με τον Έρλ Κλαρκ να βάζει τη δική του σφραγίδα.

Ο Αμερικανός συνέχισε φουριόζος και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου μεγαλώνοντας το επιμέρους σκορ (2-10) για την Μπουντούτσνοστ η οποία προηγήθηκε με 60-64 (32’). Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση αλλά και να βάλει τα μακρινά σουτ, η Φενέρμπαχτσε βασίστηκε στην άμυνά της και κράτησε χωρίς πόντο την Μπουντούτσνοστ για περίπου 5:30 αγωνιστικά λεπτά. Με 12-0 σερί, αρχικά προηγήθηκε με 72-66 μετά τη συμπλήρωση 37 αγωνιστικών λεπτών για να ακολουθήσει 4-0 σερί των γηπεδούχων (76-66) 73’’ πριν το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρμπαχτσε έστω και καθυστερημένα κατάλαβε ότι ελλείψει αγωνιστικού ρυθμού, έπρεπε να γίνει πιο επιθετική στην άμυνα. Κι αυτό έκανε στην τελευταία περίοδο περιορίζοντας την Μπουντούτσνοστ στους εννιά πόντους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βέσελι κυριάρχησε στη ρακέτα στην τελευταία περίοδο, ο Μπόμπι Ντίξον έδωσε δύο μεγάλα σουτ κι ένα κλέψιμο, ενώ η σταθερή αξία ήταν ο Νίκολα Κάλινιτς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κώστας Σλούκας κράτησε την ομάδα του στο τρίτο δεκάλεπτο όταν το παιχνίδι ήδη είχε στραβώσει για τη Φενέρμπαχτσε

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε είχε αρκετούς ντεφορμέ, Ντατόμε, Ντουβεριόγλου. Κακό παιχνίδι από τους Τζάκσον, Σουάντ Σέχοβιτς

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Μπόμπι Ντίξον στο 37’ με το οποίο η Φενέρμπαχτσε απέκτησε για πρώτη φορά (μετά την πρώτη περίοδο) αέρα έξι πόντων στο παιχνίδι

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, είχε πρόβλημα στη ρακέτα και σούταρε με άσχημα ποσοστά στο μακρινό σουτ. Η Μπουντούτσνοστ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, απλά στο τέλος δεν άντεξε.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η προσωπική φάση του Έρλ Κλαρκ και το κάρφωμα στα… μούτρα του Ντουβερίογλου

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-39, 58-58, 76-67

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags