Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ντέιβιντ Μπλατ: Ο Στιβ Γιατζόγλου είπε απίστευτες ατάκες στο sportdog.gr!
| 2019-03-20 11:15:00

"Ρουκέτες" Γιατζόγλου: "Στον κόσμο του ο Μπλατ - Ο Ολυμπιακός "ανήκει" σε Πρίντεζη-Σπανούλη"!

του Γιώργου Κτενά
"Ρουκέτες" Γιατζόγλου: "Στον κόσμο του ο Μπλατ - Ο Ολυμπιακός "ανήκει" σε Πρίντεζη-Σπανούλη"!

Μεγάλη συνέντευξη στο sportdog για τους Ερυθρόλευκους.

Ολυμπιακός - Ντέιβιντ Μπλατ: Ο Στιβ Γιατζόγλου είπε απίστευτες ατάκες στο sportdog.gr!

Πολλά και διάφορα υπάρχουν στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων και η χθεσινή νίκη επί της Μπάγερν, με το sportdog.gr να επικοινωνεί με τον Στιβ Γιατζόγλου για να συζητούμε μαζί του για όλα!

"Όσα προβλήματα κι αν έχει ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει τέτοιο παιχνίδι. Χρειαζόταν μια εύκολη νίκη, θα τον βοηθήσει αυτό το αποτέλεσμα, γιατί έχει βατό πρόγραμμα και μπορεί να κάνει ένα καλό φίνις με 4Χ4. Θα πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια για να μην μπει στην 8άδα", σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος προπονητής στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Αν βρεθεί 8ος, θα αντιμετωπίσει τη Φενέρ. Αν συμβεί αυτό, λοιπόν, θα έχει αβαντάζ! Γιατί κανείς δεν θα περιμένει να προκριθεί ο Ολυμπιακός, κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά! Ας τελειώνουμε, όμως, πρώτα με τη regular season και έπειτα βλέπουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στον Ολυμπιακό: Χάνει "τσάμπα" τον παιχταρά; Τον θέλει ο Άγιαξ - Όλο το ρεπορτάζ!

Χθες ο Ολυμπιακός πήρε πολλούς πόντους και καλά plays από τον ΛεΝτέι και τον Μιλουτίνοφ. Πώς τους είδατε εσείς;

"Εντυπωσιακοί! Ο ΛεΝτέι με εντυπωσίασε με την ικανότητά του να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Χωρίς να παρεξηγηθώ, ο τρόπος του μου θυμίζει τον Μπέρι, αλλά με το δεξί χέρι! Αυτό το κάτι σαν σουτ που κάνει, που μπαίνει μέσα όμως. Πολύ χρήσιμος παίκτης. Ο Μιλουτίνοφ είναι όπως όλοι οι ψηλοί: Ωριμάζει και παίζει καλύτερα. Μακάρι να μην πάει στο ΝΒΑ και να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός άλλη μια σεζόν. Στο Σαν Αβτόνιο, πάντως, πιστεύουν τους Ευρωπαίους και λογικά θα τον καλέσουν άμεσα".

Πώς σχολιάζετε την παρουσία του Μπλατ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος, δημοσιογράφος με μακρά θητεία και πολλά παράσημα στο πέτο του, σε ραδιοφωνική τοποθέτησή του σχολίασε ότι βρίσκεται στον κόσμο του.

"Ο Μπλατ ξέρει μπάσκετ, τον γνωρίζω και προσωπικά τον Ντέιβιντ. Το ζήτημα είναι δεν έχει προσαρμοστεί στο ελληνικό μπάσκετ. Σε παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους, για παράδειγμα, δεν έχει ξεχωρίσει τον τρόπο παιχνιδιού που πρέπει να ακολουθήσει. Όταν ανοίγει το ματς με επιθέσεις 5 δευτερολέπτων απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, έχει λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει. Δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στον Ολυμπιακό, με την έννοια ότι στον Ολυμπιακό τους ενδιαφέρουν οι νίκες και όχι το πώς θα έρθουν - Αν θα χρειαστεί να κερδίσει με αντι-μπάσκετ τρικ ορισμένες φορές. Από αυτή την άποψη συμφωνώ και εγώ ότι είναι στον κόσμο του, γιατί ναι μεν κάτι έχει στο μυαλό του για να παίξει, αλλά ορισμένες φορές αυτό δεν ταιριάζει".

Θέμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια τοποθέτηση του Διαμαντόπουλου, φαίνεται ότι υπάρχει και με τον Πρίντεζη στον Ολυμπιακό, προφανώς λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

"Υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να καταλάβουν όλοι: Όταν ένας παίκτης παίρνει 1000 ευρώ και του καθυστερούν τα χρήματά του, είναι απλήρωτος. Όταν κάποιος όμως παίρνει 1 εκατ. ευρώ και του καθυστερούν τα χρήματά του, δεν είναι απλήρωτος απλώς έχει πίσω η δόση του συμβολαίου του. Θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα, δεν μπορεί όταν έρχονται δυσκολίες να ξεχνάνε το παρελθόν. Πολύ περισσότερο όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, δεν βοηθάνε τέτοιες καταστάσεις. Αν δεν μιλάει ο Πρίντεζης στους συμπαίκτες του, όπως λέει ο Διαμαντόπουλος, δεν είναι σωστό. Αυτός με τον Σπανούλη είναι οι ηγέτες του Ολυμπιακού, δικιά τους είναι η ομάδα όχι του Μπλατ και των προπονητών που έρχονται και φεύγουν".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags