Facebook Pixel "Γι’ αυτό πήγε να χάσει ο Παναθηναϊκός από την Μπασκόνια"
| 2019-03-21 12:55:00

Έλυσε το μυστήριο: "Γι’ αυτό πήγε να χάσει ο ΠΑΟ" - "Μόνο έτσι με Τζέιμς - Δεν έχει σχέση ο Θανάσης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έλυσε το μυστήριο: "Γι’ αυτό πήγε να χάσει ο ΠΑΟ" - "Μόνο έτσι με Τζέιμς - Δεν έχει σχέση ο Θανάσης"

Σούπερ ανάλυση και μία συμβουλή. Έμπειρος κόουτς στο sportdog!

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπασκόνια το βράδυ της Τετάρτης. Ο Εξάστερος, που κυνηγούσε εκτός από νίκη και το +10 για να καλύψει τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι, αν και βρέθηκε στο +23, παραλίγο να χάσει το ματς, καθότι βρέθηκε στο -3 και εν τέλει νίκησε 72-70.

Τι έφταιξε και ήρθε αυτό το σκαμπανέβασμα στη διαφορά; "Νομίζω ότι σε όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα βλέπουμε συχνά τέτοιου είδους διαφορές να χάνονται εύκολα. Έχουμε πολλές αναμετρήσεις, στις οποίες οι διακυμάνσεις είναι αρκετά περίεργες", απαντάει ο Άρης Λυκογιάννης μιλώντας στο sportdog και προσθέτει:

"Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Αυτό τον βοήθησε στις επιλογές του στην επίθεση. Δεν συνέβη το ιδιο πράγμα στο δεύτερο ημίχρονο δηλαδή και η άμυνα ήταν λιγότερο αποτελεσματική, ενώ και στην επίθεση δεν υπήρχε τόσο μεγάλη κυκλοφορία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει η ομάδα, να βρει έναν ρυθμό καλό και να κάνει ένα μεγάλο σερί η Μπασκόνια. Τέλος κάποιες προσωπικές επιλογές παικτών καθόρισαν το αποτέλεσμα".

Ο Παναθηναϊκός παρ' όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η αναμέτρηση της Παρασκευής στο Μιλάνο με την Αρμάνι του Μάικ Τζέιμς είναι do or die, αφού και οι Ιταλοί είναι στο κόλπο και σίγουρα δεν πρόκειται να πουλήσουν φθηνά το τομάρι τους. Πώς πρέπει να διαχειριστεί το Τριφύλλι τον συγκεκριμένο αγώνα;

"Νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι ρυθμού. Δεν πρέπει να επιτρέψει στην Αρμάνι να τρέξει, επειδή έχει πολύ μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Αν τους επιτρέψεις να πάνε το παιχνίδι σε υψηλό σκορ τότε θα είναι μικρότερες οι πιθανότητες νίκης. Αν ελέγξει τον ρυθμό και το σκορ, γιατί η Αρμάνι είναι μία ομάδα με αρκετούς σκόρερ, ο Παναθηναϊκός έχει τύχη να πάρει το διπλό", επισημαίνει ο έμπειρος τεχνικός.

Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον Παναθηναϊκό, λόγω της απώλειας του Θανάση Γιαννακόπουλου. Υπάρχει περίπτωση το πένθος του Τριφυλλιού να καταστήσει περισσότερο ψυχωμένη την ομάδα;

"Δεν μπορώ να συνδυάσω το συγκεκριμένο γεγονός με την απόδοση της ομάδας. Η απώλεια του Θανάση είναι λυπηρή γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, ειδικά σε μία εποχή, στην οποία στερούμαστε παρουσίας μεγάλων προσωπικοτήτων όσον αφορά τον τομέα τον παραγοντικό. Η απουσία του Παύλου και του Θανάση που πρόσφεραν τόσα πολλά είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να συνδυαστεί με το αγωνιστικό κομμάτι αυτήν τη στιγμή", κατέληξε ο Άρης Λυκογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητο αυτό που έκανε ο Πιτίνο με την Μπασκόνια: Θα τραβάς τα μαλλιά σου ξανά και ξανά (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags