Facebook Pixel Sportdog.gr | Εξασφάλισε την τετράδα η Εφές!
Μπάσκετ
| 2019-03-21 23:26:00

Εξασφάλισε την τετράδα η Εφές!

Sportdog Team
Εξασφάλισε την τετράδα η Εφές!

Νίκησε με 91-84 την Μπουντούτσνοστ στην Ποντγκόριτσα.

Η εκπληκτική πορεία της Αναντόλου Εφές στη φετινή regular season της Euroleague δικαιώθηκε! 

Η ομάδα του Αταμάν πέρασε από την έδρα της Μπουντούτσνοστ χωρίς προβλήματα (84-91), όπως άλλωστε αναμενόταν και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου, εξασφάλισε και τυπικά την 4η θέση και άρα το πλεονέκτημα έδρα για τα play-offs. 

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι έφτασαν στο 18-10, οι Ισπανοί έπεσαν στο 16-12 και με δεδομένο ότι η Εφές υπερισχύει και στη μεταξύ του ισοβαθμία, στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν τα δεδομένα για την 4η προνομιούχο θέση. 

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση, η Εφές δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, με τη διαφορά του σκορ να μην λέει την αλήθεια, αφού στην πραγματικότητα είχε «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι. Μόλις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης άρχιζε να χτίζει μια καλή διαφορά (2-10) και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων (16-19) η περίοδος έκλεισε στο 19-27.

Οι παίκτες του Αταμάν πάτησαν ακόμα περισσότερο το γκάζι στην επίθεσή τους σε ρυθμό τέτοιο, που οι Μαυροβούνιοι δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο ημίχρονο οι Τούρκοι, σημείωσαν πάνω από 50 πόντους, χτίζοντας διαφορά άνω των 10 πόντων (40-53). 

Το ματς ολοκληρώθηκε επί της ουσίας, όταν στο 25’ έφτασε τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της (44-64) και στη συνέχεια η Μπουντούτσνοστ, εκμεταλλευόμενη απλά τη φυσιολογική χαλάρωσή των αντιπάλων της, διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (84-91). 

Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Μίσιτς με 18 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ακολούθησαν οι Πλάις (16 π.), Ντάνστον (14 π.), Σιμόν (13 π.) και Μπομπουά (12 π.).

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags