Facebook Pixel Sportdog.gr | "Ισοπέδωσε" την Νταρουσάφακα και έρχεται με... ελπίδες στο ΣΕΦ η Ζαλγκίρις
Μπάσκετ
| 2019-03-22 21:50:00

"Ισοπέδωσε" την Νταρουσάφακα και έρχεται με... ελπίδες στο ΣΕΦ η Ζαλγκίρις

Sportdog Team
"Ισοπέδωσε" την Νταρουσάφακα και έρχεται με... ελπίδες στο ΣΕΦ η Ζαλγκίρις

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η Ζαλγκίρις απέναντι στην Νταρουσάφακα, φτάνοντας σε άνετη νίκη (94-67), η οποία διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η Ζαλγκίρις απέναντι στην Νταρουσάφακα, φτάνοντας σε άνετη νίκη (94-67), η οποία διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι πρωταθλητές Λιθουανίας ανέβηκαν στο 13-15, με το πέρας 28 αγωνιστικών και στις επόμενες δύο αγωνιστικές θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για πλασάρισμα στην οκτάδα, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Νταρουσάφακα κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ζαλγκίρις και με τον Μπαϊγκούλ πρωταγωνιστή δημιούργησε διαφορά (4-11, 4'). Από το σημείο εκείνο, όμως ήρθε η αντίδραση της Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Κάουνας με επί μέρους 12-0 γύρισε πλήρως το παιχνίδι με τον Γκριγκόνις ορεξάτο (16-11, 7'). Μιλάκνις και Ουάιτ μπήκαν στην εξίσωση και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Ζαλγκίρις στο +4 (22-18). 

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου κυριάρχησαν. Στο πρώτο τετράλεπτο έτρεξαν επί μέρους 13-0, με τον Μπράντον Ντέιβιτς πρωταγωνιστή, κάνοντας... σχεδόν double score (35-18, 14'). Η Νταρουσάφακα δεν μπορούσε να μαζέψει τη διαφορά, με τον Καβαλιάουσκας να στέλνει στο +20 την ομάδα του (42-22, 17'). Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με την Ζαλγκίρις να προηγείται με 49-30, χάρη σε καλάθι του Ουόκαπ.

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στο δεύτερο μέρος. Η Ζαλγκίρις ανέβασε την απόδοσή της σταθερά και μαζί και τη διαφορά, η οποία ξεπέρασε τους 20 πόντους (59-35, 25'). Ακάι και Έβανς ροκάνισαν τη διαφορά μεν (62-43, 27'), όμως η Ζαλγκίρις διατήρησε τον έλεγχο, αλλά και τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα για το 68-46 της τρίτης περιόδου. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία. Η ομάδα του Κάουνας είχε σταθερά τον έλεγχο, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, διατηρώντας τις -μαθηματικές- ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 49-30, 68-46, 94-67

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags