Facebook Pixel Ρικ Πιτίνο – Θανάσης Γιαννακόπουλος: Συνέντευξη του Ανδρέα Παπαντωνίου για ΠΑΟ και Ολυμπιακό
| 2019-03-24 17:48:00

"Αλαλούμ χωρίς Πιτίνο, εξωγήινοι Καλάθης-Παπαγιάννης – Τσολιάς ο Αγγελόπουλος για Θανάση"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αλαλούμ χωρίς Πιτίνο, εξωγήινοι Καλάθης-Παπαγιάννης – Τσολιάς ο Αγγελόπουλος για Θανάση"

Ατάκες που τα σπάνε για ΠΑΟ-Ολυμπιακό από τον Ανδρέα Παπαντωνίου.

Ρικ Πιτίνο – Θανάσης Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει ομάδα του Πιτίνο σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπαντωνίου.

Ο παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού, ο οποίος κατέκτησε 9 πρωταθλήματα Ελλάδας (1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980, 1981, 1982) και 2 κύπελλα (1979, 1982) φορώντας την πράσινη φανέλα, μίλησε στο Sportdog για την τρομερή νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο και εξύμνησε τη δουλειά του Αμερικανού τεχνικού, η οποία έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ο έμπειρος κόουτς υποστήριξε, ότι η είσοδος στην 8άδα δεν είναι το ταβάνι του Εξάστερου και αποθέωσε Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη.

Παράλληλα αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον αείμνηστο Θανάση Γιαννακόπουλο και έδωσε μία ευχή στον Δημήτρη. Διαβάστε τις μας είπε στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Τελικά η μηχανή του Παναθηναϊκού άργησε άλλα άρχισε να αποδίδει με Πιτίνο στον πάγκο. Αυτό δεν έδειξε η εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι;

«Ο Πιτίνο ήρθε και βρήκε μία ομάδα... αλαλούμ. Προσπάθησε, δεν είναι τυχαίος ο Αμερικανός. Σιγά, σιγά, απ' ότι βλέπουμε όλοι αποδίδει το έργο του. Αξιοποίησε όλα τα παιδιά. Παίρνω παράδειγμα τον Παπαγιάννη. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το παγκόσμιο μπάσκετ αυτό το παιδί. Από εκεί και πέρα τα παιδιά έχουν μάθει το ρόλο τους. Έχουν σταματήσει να παίζουν μπερδεμένα, σουτάροντας άσκοπα τρίποντα. Ξέρει ο καθένας τι θα κάνει. Η ομάδα έχει σοβαρευτεί, έχει μπει στα καλούπια, έχει μπει στο πνεύμα του προπονητή. Πραγματικά έχει γίνει ομάδα του Πιτίνο αυτήν τη στιγμή και έχουμε πάρα πολλές ελπίδες για καλά πράγματα, όχι μόνο για να μπούμε στους “8”. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι διαφορετική».

Με αυτές τις εμφανίσεις, όπως στο Μιλάνο, ο κόσμος αρχίζει και ονειρεύεται μεγαλύτερα πράγματα. Μπορεί να μπει στο Final 4 ο Παναθηναϊκός;

«Όταν πηγαίνει μέσα στην Αρμάνι, που έχει τους ίδιους στόχους και θέλει να πάρει και αυτή το παιχνίδι και καταφέρνει εύκολα και το παίρνει το... ματσάκι, δείχνει, ότι η ομάδα θέλει να μπει στον σωστό δρόμο».

Πως σχολιάζετε την εκπληκτική παρουσία του Καλάθη και του Τόμας;

«Όλα τα παιδιά ήταν συγκλονιστικά. Ο Λάνγκφορντ για παράδειγμα δεν ήταν καλός; Όλα τα παιδιά προσέφεραν. Βλέπετε και ο Βουγιούκας, όταν μπει στον χρόνο που θα έχει, πόσο θετικός είναι. Θα βάλει το καλάθι του, θα δώσει την ασίστ. Έχουν το πνεύμα το αμερικάνικο. Τους έχει μεταδώσει τις σκέψεις του ο Πιτίνο. Παίζουν όλοι για την ομάδα πάνω απ' όλα. Έχει και αυτό το εργαλείο, το τεράστιο, που έχει τρελή φόρμα. Αυτά που κάνει αυτό το παιδί είναι εξωγήινα. Αναφέρομαι στον Καλάθη. Παίζει για 40 λεπτά με ασταμάτητους ρυθμούς. Αυτά τα πράγματα είναι... διαστημικά. Όταν έχουμε αυτόν τον Καλάθη δεν φοβάμαι τίποτα».

Την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που την αποδίδετε;

«Για τη Μπασκόνια δούλεψε η Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κρίση. Πρέπει να υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα. Δεν νοείται να χάσεις από τα Κανάρια. Φανταστείτε να έχανε ο Παναθηναϊκός. Άρα κάτι συμβαίνει, για να χάνει από αυτές τις ομάδες ο Ολυμπιακός».

Πως θυμάστε τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος έφυγε λίγες ημέρες πριν από κοντά μας;

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν πολύ φίλος μου. Τον αγαπούσα πάρα πολύ, όπως με αγαπούσε και αυτός. Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν οπαδοί της ομάδας. Αυτά τα δύο αδέρφια όταν παίζαμε και εμείς ήταν πάντα δίπλα μας. Ο Θανάσης ήταν ψυχούλα, ένας άκακος άνθρωπος, μας αγαπούσε όλους. Αγαπούσε όλον τον κόσμο και τους αντιπάλους ακόμα. Εμείς που ήμασταν γύρω από αυτούς τους ανθρώπους ξέραμε ποιοι ήταν. Μου έκανε εντύπωση η στάση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στο ενός λεπτού σιγή μέσα στο ΣΕΦ. Ήταν ακίνητος σαν τσολιάς! Αυτό δείχνει πόσο τον σέβονταν και οι αντίπαλοι τον Γιαννακόπουλο. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάνε ο Παύλος και ο Θανάσης στο ΣΕΦ και να τους γιουχάρουν».

Ο Δημήτρης δείχνει ότι είναι καλός παράγοντας αν αναλογιστούμε τις κινήσεις που έχει κάνει για την ομάδα. Πιστεύετε ότι ήρθε η στιγμή να συνδέσει το όνομα του με μία ευρωπαϊκή επιτυχία του Παναθηναϊκού;

«Ο Δημήτρης είναι μιας άλλης γενιάς παράγοντας. Στην κηδεία του Παύλου είχα δώσει μία ευχή, να μοιάσει του πατέρα του. Θέλω ο Δημήτρης να πάρει πράγματα από τον Παύλο. Η μεγάλη του αγάπη για τον Παναθηναϊκό τον παρασέρνει. Ο Παναθηναϊκός και η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχουν τεράστια ιστορία. Τους... ταλαιπωρημένους δεν τους ταλαιπωρείς παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δε σεβάστηκαν τον Θανάση: Αδιανόητο σκηνικό στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags