Facebook Pixel Μπάμπεργκ - ΑΕΚ: Ήττα με 4 πόντους για την Ένωση - Μπορεί την πρόκριση στη ρεβάνς
Μπάσκετ
| 2019-03-27 22:39:00

Έχασε, αλλά δεν χάθηκε η ΑΕΚ - Το γυρνάει και παίρνει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ!

του Δημήτρη Σκούφου
Έχασε, αλλά δεν χάθηκε η ΑΕΚ - Το γυρνάει και παίρνει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ!

Βλέπει Final Four, παρά την ήττα με 71-67 από την Μπάμπεργκ.

Μπάμπεργκ - ΑΕΚ: Την ήττα με 71-67 από την Μπάμπεργκ γνώρισε η Ένωση στην Γερμανία, όμως η διαφορά των τεσσάρων πόντων είναι αναστρέψιμη και οι Κιτρινόμαυροι έχουν όλα τα φόντα να την γυρίσουν στο ΟΑΚΑ και να πάρουν την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League.

Από την ΑΕΚ τρομερό ματς έκαναν οι Σάκοτα, Λαρεντζάκης, Χάντερ και Ρος, αλλά κυρίως ο Θίοντορ που με δικά του καλάθια στο τέλος έπεσε η διαφορά από τους 9 πόντους, στους 4.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Κάκιστο ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς, αφού δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα στην επίθεση, βγάζοντας πάντως πολύ καλές άμυνες. Η Μπάμπεργκ προηγήθηκε στο 4' με 8-0 και η Ένωση, που ήταν απελπιστικά άστοχη, χρειάστηκε οκτώ λεπτά στην πρώτη περίοδο για να βάλει το πρώτο της καλάθι. Το έβαλε ο Λαρεντζάκης και αυτό ήταν το έναυσμα για το "ξύπνημα" των Κιτρινόμαυρων.

Ο Ρος έβαλε τρίποντο και μείωσε σε 11-5, η ΑΕΚ έβγαζε πολύ καλές άμυνες και με ένα ακόμα τρίποντο του Θίοντορ, έριξε την διαφορά στον έναν πόντο (11-10), με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στην δεύτερη περίοδο, η γερμανική ομάδα συνέχισε να έχει ένα προβάδισμα περίπου 4-6 πόντων, όμως όταν ανέλαβαν... δράση οι Σάκοτα και Λαρεντζάκης η Ένωση πήρε μπρος για τα καλά. Οι δύο τους έκαναν φοβερά πράγματα (11 πόντους ο Σάκοτα, 9 ο Λαρεντζάκης ) και έφεραν την ελληνική ομάδα προηγούμενη στα αποδυτήρια με σκορ 28-30.

Με καλάθι του Χάντερ, που "ξύπνησε" για τα καλά, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να βγάζει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με το ξεκίνημά της στο παιχνίδι. Στην εξίσωση είχαν μπει τόσο ο Θίοντορ, όσο και ο Ρος κι έτσι οι Κιτρινόμαυροι διατηρούσαν μια διαφορά της τάξεως 5-6 πόντων, φτάνοντας στο 28-34 και στο 41-47. 

Κάπου εκεί, όμως οι γηπεδούχοι άλλαξαν "τσιπάκι", έτρεξαν ένα σερί 8-0 και πέρασαν μπροστά με 49-47, με επιθετικούς εκφραστές τους Χίκμαν, Αλεξάντερ και Ρούμπιτ. Το τρίποντο του Ρος έφερε και πάλι μπροστά την ΑΕΚ με 50-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπάμπεργκ είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και με τρίποντο του Τέιλορ προηγήθηκε με +5 (61-56) στο 34' και στη συνέχεια με +9 (67-58) στο 37'. 

Τα πράγματα σοβάρεψαν, καθώς η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει και ο Θίοντορ πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με δικό του τρίποντο το σκορ έγινε 69-63 στο 38' και στην επόμενη φάση ευστόχησε σε δύο βολές και έριξε κι άλλο την διαφορά στο 69-65. Ο Ρούμπιτ έκανε το 71-65, όμως και πάλι ο Θίοντορ ευστόχησε σε λέι άπ για το τελικό 71-67, που δίνει μεγάλες ελπίδες στην ΑΕΚ για πρόκριση στα ημιτελικά.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 8 παραπάνω ριμπάουντ (43 έναντι 35), αλλά και η απίστευτη ευστοχία του Αλεξάντερ μέσα από την ρακέτα ήταν τα "κλειδιά" που έκριναν την αναμέτρηση υπέρ της Μπάμπεργκ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΕΚ: Επειδή είχε ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά και γιατί έχασε την μάχη των ριμπάουντ.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Πολλοί θα έλεγαν τον Σάκοτα, τον Λαρεντζάκη ή τον Χάντερ, όμως ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος μίλησε στο τέλος, όπου η μπάλα "έκαιγε" και με δικούς του σερί πόντους, έριξε την διαφορά στους 4 από τους 9, δίνοντας ανάσα εν όψει ρεβάνς στην ΑΕΚ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο τραυματισμός του Ματσιούλις στιγμάτισε την αναμέτρηση, καθώς ο Λιθουανός σφάδαζε από τον πόνο, κρατώντας τον αγκώνα του και μάλιστα έγινε γνωστό ότι έφυγε για το νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλκολμ Γκρίφιν και Ντελρόι Τζέιμς ήταν οι απογοητεύσεις του αγώνα, αφού αμφότεροι είχαν μαζί συνολικά 2 πόντους.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Φοβερή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της Μπάμπεργκ, που γέμισαν την Μπροζέ Αρίνα, αλλά και από τους περίπου 300 φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι επισκίασαν με τα συνθήματά τους, τους γηπεδούχους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags