Facebook Pixel Sportdog.gr | "Βόμβα" στην Euroleague! Η Εφές νίκησε την Μπασκόνια και έκανε... δώρο σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2019-03-29 23:17:00

"Βόμβα" στην Euroleague! Η Εφές νίκησε την Μπασκόνια και έκανε... δώρο σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Sportdog Team
"Βόμβα" στην Euroleague! Η Εφές νίκησε την Μπασκόνια και έκανε... δώρο σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Τρελή νίκη εκτός έδρας 102-92!

Η Αναντολού Εφές είχε τον έλεγχο του αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια, έφτασε σε εμφατική νίκη μέσα στη Βιτόρια (102-92) και έβαλε σε μπελάδες την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς όσον αφορά την πρόκριση.

Η Εφές ταξίδεψε στη Βιτόρια ούσα αδιάφορη, έχοντας εξασφαλίσει την τέταρτη θέση της κατάταξης στην Euroleague. Κόντρα σε μια Μπασκόνια η οποία... καιγόταν για νίκη οι παίκτες του Αταμάν πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, φέρνοντας νέα δεδομένα στην κατάταξη.

Με την ήττα αυτή οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 15-14, με το πέρας 29 αγωνιστικών και την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψουν στη Μόσχα, για να αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο, όσον αφορά την πρόκριση στην οκτάδα.

Η Εφές ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με τον Μοερμάν να είναι... ζεστός κατάφερε να πάρει προβάδισμα (8-12, 3’). Ο Βόιτμαν έκανε αισθητή την παρουσία του και η Μπασκόνια όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά ανέτρεψε και το σκηνικό (22-21, 7’). Ο ρυθμός παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με την Εφές να βρίσκει πόντους από Μίσιτς και Σίμον, παίρνοντας πάλι τον έλεγχο στο φινάλε της πρώτης περιόδου για το 26-30.

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Μπροκ Μότουμ ανέλαβε δράση για την Εφές και η τουρκική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο (34-37, 14’). Όχι για πολύ, όμως, καθώς Χίλιαρντ και Βιλντόζα με δικές τους προσπάθειες επανέφεραν σε θέση οδηγού την Μπασκόνια (45-40, 17’). Ο Βιλντόζα ήταν «ζεστός» και με τον Σιλντς να τον πλαισιώνει, οι Βάσκοι διατήρησαν τον έλεγχο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (53-48).

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Περάσοβιτς προσπάθησαν να διατηρήσουν τον έλεγχο, αλλά η Εφές βρήκε λύσεις από Μίσιτς και Πλάις και έφερε στα ίσια την αναμέτρηση (57-57, 23’). Ο Μοερμάν εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την τουρκική ομάδα, η οποία ξαναπήρε το προβάδισμα (64-66, 26’). Οι παίκτες του Αταμάν έλεγξαν τον ρυθμό, ανεβάζοντας τη διαφορά με επί μέρους 6-0 (64-72, 29’). Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έμεινε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου για το 67-74 της ομάδας του Αταμάν.

Η Μπασκόνια δεν έχασε την επαφή της με το σκορ και χάρη στον Χίλιαρντ μείωσε σε απόσταση ενός σουτ (75-78, 33’). Ο Μοερμάν φώναξε παρών σε κρίσιμο σημείο και η Εφές έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (78-91, 36’).  Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, χάρη στην άμυνά τους και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, βάζοντας... δύσκολα στην Μπασκόνια, όσον αφορά την πρόκριση στην οκτάδα.

Τα δεκάλεπτα: 26-30, 53-48, 67-74, 92-102

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags