Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Λαύριο 99-88
Μπάσκετ
| 2019-03-30 17:48:00

Ισοπεδωτικός ο ΠΑΟΚ - "Πετάει" για την τετράδα

Sportdog Team
Ισοπεδωτικός ο ΠΑΟΚ - "Πετάει" για την τετράδα

Μεγάλη νίκη του Δικεφάλου επί του Λαυρίου με 99-88.

«Καυτός» -έστω και για ένα ημίχρονο- συνέχισε μετά τη νίκη επί του Άρη ο ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μετέτρεψε σε... περίπατο την αναμέτρηση κόντρα στο «χαλαρό» Λαύριο, επικρατώντας με 99-88, έχοντας καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν σκόραρε 59(!) πόντους έναντι 38 των φιλοξενούμενων.

Με αυτή τη νίκη ο Δικέφαλος έκανε ακόμα ένα βήμα τουλάχιστον την 5η θέση, έχοντας μάλιστα και το +14 κόντρα στο Περιστέρι, που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής για τη θέση, δείχνοντας κυρίως σε πολύ καλή κατάσταση.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Τζέφερσον (18 π., 9 ριμπάουντ) και Κόνιαρης (15 π., 8 ασίστ, ριμπάουντ) ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Χαραλαμπόπουλος ((19 π., 4 ριμπάουντ) και Γουίτι (18 π., 6 ριμπάουντ), ενώ στο πρώτο ημίχρονο σημαντικές βοήθειες έδωσε και ο Μιλόσεβιτς (16 π., 6 ριμπάουντ).

Το ματς

Έχοντας σαφή πρόθεση να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ πέρασε την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και συγκεκριμένα στον Τζέφερσον που άρχισε να πληγώνει την άμυνα των φιλοξενούμενων (8-4), ενώ όπως συμβαίνει σε κάθε ματς στην Πυλαία και η περιφέρεια άρχισε να «πυροβολάει» με τον Φιλ Γκος (13-4). Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +10 (17-7) με ένα δίποντο του Τέπιτς με την περίοδο να ολοκληρώνεται σε αυτή τη διαφορά (27-17). Στο ίδιο χρονικό διάστημα, από πλευράς φιλοξενούμενων οι μόνοι που τραβούσαν το σκοράρισμα ήταν αρχικά ο Χαραλαμπόπουλος και στη συνέχεια ο Μιλόσεβιτς.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν κάτι ακόμα για να τελειώσει από νωρίς στο ματς και αυτό το έδωσε ο... ήσυχος μέχρι εκείνη τη στιγμή, Χάτσερ, που με δικό του τρίποντο πήγε για πρώτη φορά σε διαφορά άνω των 10 πόντων (32-19), ενώ όσο περνούσε η ώρα οι δύο παίκτες του Λαυρίου, Χαραλαμπόπουλος και Μιλόσεβιτς, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις λύσεις του ΠΑΟΚ. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκος, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +15 (42-27), η οποία στις επόμενες τρεις επιθέσεις του Δικεφάλου έφτασε και στους 20 (47-27) με καλάθι του Χρυσικόπουλου. Αυτό το σερί 9-0 των γηπεδούχων διέκοψε ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντο, ωστόσο το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους αφού δύο συνεχόμενα τρίποντα των Χάτσερ και Κόνιαρη διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου (59-38).

Με τη μορφή που πήρε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζει διάφορες συνθήκες εν όψει της συνέχειας. Με νέο κάρφωμα του Τζέφερσον, η διαφορά έφτασε στην υψηλότερη τιμή της (64-41), αλλά από εκεί και μετά ήταν εμφανή τα σημάδια χαλάρωσης στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Σερέλη να βρίσκει την ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά, καθώς ο Γουίτι προστέθηκε ως λύση στο σκοράρισμα (72-55), ενώ ο ίδιος παίκτης μείωσε ακόμα περισσότερο (74-59) πριν από τη λήξη της περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε στο 76-59, με δύο βολές του Ζάρα.

Ναι μεν υπήρχε χαλάρωση, αλλά στην 4η περίοδο ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να... αποχωρήσει από το γήπεδο, με το Λαύριο να δείχνει να παίζει σε πολλές στιγμές μόνο του. Το 77-61 των πρώτων λεπτών της τελευταίας περιόδου, έγινε 77-67 με συνεχόμενους πόντους του Νίξον, ενώ με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου που συνέχιζε «καυτός», έπειτα από ώρα η διαφορά έπεσε στους 9 πόντους (85-76), ενώ πέντε λεπτά πριν από τη λήξη ο Γουίτι έκανε το 87-79. Αυτό ήταν και το τελευταίο «καμπανάκι» για τους παίκτες των γηπεδούχων. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, έριξαν τον ρυθμό που ήθελαν να επιβάλλουν οι φιλοξενούμενοι και τελικά επιβλήθηκαν με 99-88.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags