Facebook Pixel «Αυτοκτονία για ΠΑΟ, όγδοο θαύμα για Ολυμπιακό»
Μπάσκετ
| 2011-01-21 19:55:00

«Αυτοκτονία για ΠΑΟ, όγδοο θαύμα για Ολυμπιακό»

«Αυτοκτονία για ΠΑΟ, όγδοο θαύμα για Ολυμπιακό»

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος μέσα από το blogτου σχολιάζει την πρεμιέρα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Top16 της Ευρωλίγκα και αναλύει τις πιθανότητες που έχουν για να πάρουν την πρώτη θέση.

Το προηγούμενο πόστ, το έκλεισα με ένα υστερόγραφο. Εκεί ανέφερα ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν τα έχουν όλα για να κοιμούνται ήσυχοι στην Ευρωλίγκα. Όχι, δεν θα πω ότι δικαιώθηκα, δεν με ενδιαφέρει. Την άποψή μου την ξέρετε εδώ και καιρό και δεν την αλλάζω ότι και να γίνει. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά του δίνω λιγότερες πιθανότητες απ’ ότι στον Παναθηναϊκό για να φτάσει στην Βαρκελώνη.
 
Οι αναλύσεις για το ματς με τη Φενέρ έγιναν, έχετε κι εσείς την δική σας άποψη, είδατε πόσο «λίγος» ήταν ο Ολυμπιακός, κόντρα στους Τούρκους. Ακόμη και να πάει στην Βαρκελώνη και να κατακτήσει και την Ευρωλίγκα, δε γίνεται να λέμε άλλα από αυτά που βλέπουμε.
 
Καλοί χρυσοί και Άγιοι οι παίκτες που υπάρχουν. Χίλια μπράβο στον Ίβκοβιτς για το πείσμα, την υπομονή και τις απόψεις του. Είναι καλός «καπετάνιος» τα φέρνει βόλτα και μαγκιά του. Όμως η τριάδα Μαυροκεφαλίδη, Νίλσεν, Έρτσεγκ, εμάς δεν μας «γεμίζει» το μάτι, στο θέμα σταθερότητα, ενώ και οι Παπανικολάου- Κέσελι έχουν δώσει ελάχιστα από όσα πίστεψε αρχικά ο προπονητής τους. 
 
Ελάτε τώρα, έχει γίνει ο Χαλπερίν το καλύτερο «3αρι» εδώ και δέκα μέρες, μεταξύ μας θα δουλευόμαστε;  Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού επίσης, πιστεύω ότι χρειαζόταν άλλος ένας κοντός. Δεν θα επιβάλλω εγώ στους δυο Σέρβους και εξαιρετικούς τεχνικούς τι θα κάνουν. Αλλά και το δικαίωμα της άποψης, υπάρχει για όλους μας…
 
Τώρα, για να πάμε και στο ουσιαστικό κομμάτι:
 
Ο Παναθηναϊκός θα ‘ναι αυτοκτονία να μη βγει πρώτος στον όμιλό του. Μετά πραγματικά, θα έχει το δικό του ζόρι, αφού είτε η Μπάρτσα είτε η Μακάμπι, είναι ομάδες που θα παίξουν σκληρά και θα κατέβουν στο γήπεδο αποφασισμένες για όλα! Εκεί θα ‘ναι το δύσκολο για τους «πράσινους».
 
Ο Ολυμπιακός, θα ‘ναι όγδοο θαύμα, να βγει πρώτος. Τώρα πρέπει να «σκοτωθεί» για να μην μείνει εκτός προημιτελικών. Αν περάσει σε αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι ζευγαρώνει με ένα γκρούπ, που και με μειονέκτημα έδρας, θα τις έχει τις ελπίδες του. Γιατί δεν είναι θεριά ανήμερα ούτε η Έφες,  ούτε η Ρεάλ, ούτε η Σιένα.
 
ΥΓ. «Ο ΕΣΑΚΕ νοιάζεται για το μπάσκετ, αλλά όχι για το Ελληνικό μπάσκετ» δήλωσε εύστοχα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Θα μπορούσε όμως να το ‘χε παραδεχτεί, εδώ και καμιά τετραετία…
 
ΥΓ 2. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός «ματώνουν» οικονομικά και φυσικά «μπαίνουν μέσα» κάθε χρόνο. Δε γίνεται κύριε Ρήγα, οι περιβόητοι διαιτητές σου, να σέβονται τους Ισπανούς(έχουν σπίτι τους την Ευρωλίγκα), να σέβονται τους Τούρκους(χορηγίες με Turkish Airlines και τη μπύρα Efes) και να «γράφουν» τις ελληνικές ομάδες.
 
ΥΓ 3. Μα καλά εκεί στον Ολυμπιακό, δεν έχουν βαρεθεί να «τρώνε παραμύθι» τόσα χρόνια; Κι αν δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, Ζαμοΐσκι…

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags