Facebook Pixel ΑΕΚ - Μπάμπεργκ: "Να... πλακώσουν τον Τσαλμπούρη - Ηγέτης για 10 χρόνια - Θα τους πνίξει ο κόσμος"
Μπάσκετ
| 2019-04-03 14:14:00

"Να... πλακώσουν τον Τσαλμπούρη - Ηγέτης για 10 χρόνια - Θα τους πνίξει ο κόσμος - Ποιος Ζήσης;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Να... πλακώσουν τον Τσαλμπούρη - Ηγέτης για 10 χρόνια - Θα τους πνίξει ο κόσμος - Ποιος Ζήσης;"

"Bάλτε τον Νεστορίδη αντί του Πόνσε". Φοβερή συνέντευξη!

Η ήττα της ΑΕΚ από την Μπάμπεργκ δεν στοίχισε. Γιατί στον αποψινό επαναληπτικό η Ένωση έχει τη δυνατότητα να πάρει το παιχνίδι και την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League με τη βοήθεια του κόσμου της, η προσέλευση του οποίου αναμένεται να είναι πολύ δυνατή.

"Δεν είναι και καμία σπουδαία ομάδα η Μπάμπεργκ. Όλη η ομάδα είναι ο Αλεξάντερ που μας έβαλε 19 πόντους. Αυτόν πρέπει να τον πιάσουμε, αλλά ποιος θα τον μαρκάρει; Ο Καββαδάς είναι εκτός από τραυματισμό και τον Τσαλμπούρη πρέπει να τον πλακώσουν στα βάρη για να δυναμώσει", αναφέρει για τη γερμανική ομάδα ο Αντώνης Πανταζής, παλαίμαχος πλέι μέικερ που έπαιξε στην ΑΕΚ τη δεκαετία του '80, λίγο πριν την ομάδα των... Μοϊκανών.

Ποιος παίκτης του άρεσε στο ματς της Βαμβέργης; "Εγώ βλέπω τον Λαρεντζάκη ως Έλληνα με μεγάλες ελπίδες για να γίνει κάτι παραπάνω. Θα ήθελα να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ για την επόμενη δεκαετία. Πρέπει να γίνει η σημαία. Αλλά πρέπει να δουλέψει γι' αυτό. Είναι στα πάνω του, κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα", απαντάει.

Όσον αφορά τη ρεβάνς, ο παλιός παίκτης της Ένωσης, του Σπόρτινκ και του Πανελληνίου, στέκεται στον τραυματισμό του Ματσιούλις: "Είναι απώλεια μεγάλη. Ήταν πολύ φορμαρισμένος", λέει και επισημαίνει:

"Θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει η ΑΕΚ. Παίζει την πρόκριση στην έδρα της. Η ΑΕΚ μπορεί να τους ρίξει και με διαφορά. Πρέπει να μπει μέσα και να τους πατήσει. Ο κόσμος θα πνίξει τους Γερμανούς. Αν μπουν στο ΟΑΚΑ 17.000 ΑΕΚτζήδες, η Μπάμπεργκ θα ψάχνει μετά σε ποιο νησί θα πάει για τουρισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση".

"Ποιος Ζήσης; Φέρτε πίσω και τον Νεστορίδη"

Στη Βαμβέργη αποθεώθηκε από τους Ενωσίτες οπαδούς ο Νίκος Ζήσης. Θα ήταν καλή επιλογή για τον ίδιο να κλείσει την καριέρα του στην Ένωση; "Είναι στα τελευταία του. Έχει προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ και ήταν πολύ σοβαρός σε όλα. Στην ΑΕΚ όμως τι να κάνει στα 36 του; Τότε να φέρουμε πίσω και τον Νεστορίδη για να μην παίζει ο Πόνσε", απαντάει με χιούμορ.

Η περίπτωση του Αντώνη Πανταζή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς όπως έχει ο ίδιος δηλώσει σε συνέντευξή του στο παρελθόν, περίμενε 15 χρόνια μέχρι να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, την οποία υποστήριζε από μικρό παιδί. Ο βετεράνος πλέι μέικερ είναι ξάδελφος του παλιού φυσιοθεραπευτή της Ένωσης, Νίκου Πανταζή και η ιστορία της οικογένειας σίγουρα θα απασχολούσε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που ετοιμάζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ξάδελφός του Νίκος βρήκε κάποια πιστοποιητικά που αποδεικνύουν πως ξεκίνησε η οικογένεια και πήγε στην Κωνσταντινούπολη. "Ο πατέρας μου γεννήθηκε εκεί. Από τον πατέρα μου έγινα εγώ ΑΕΚτζής", λέει ο Αντώνης Πανταζής και επεξηγεί τη διαδρομή που ακολούθησε η φαμίλια του μέχρι να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα:

"Ο πρόγονος ξεκίνησε από την Άνδρο μετά το 1870 και κατέληξε στην Πόλη. Εκεί δημιουργήθηκε η οικογένεια. Γεννήθηκε ο πατέρας μου, ο οποίος δεν υπηρέτησε στον τούρκικο στρατό. Για να το αποφύγει επέστρεψε στην Ελλάδα. Ήταν ξύπνιος τα μάζεψε και έφυγε. Η υπόλοιπη οικογένεια έμεινε εκεί μέχρι το 1955 όταν έγιναν τα Σεπτεμβριανά. Η γιαγιά μου να φανταστείτε την έδιωξαν κακήν κακώς. Λες και κινδύνευε το τούρκικο κράτος από μία γυναίκα 83 χρονών".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags