Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιώργος Πρίντεζης: Μεγάλος εντός και εκτός των παρκέ
| 2019-04-06 09:39:00

Τρομερές ατάκες Πρίντεζη για Ολυμπιακό, ηχητικό και επόμενη μέρα - "Να κλείσω την καριέρα μου..."!

Sportdog Team
Τρομερές ατάκες Πρίντεζη για Ολυμπιακό, ηχητικό και επόμενη μέρα - "Να κλείσω την καριέρα μου..."!

Μίλησε για όλα!

Ολυμπιακός - Γιώργος Πρίντεζης: Μεγάλος εντός και εκτός των παρκέ.

Ο Πρίντεζης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εκπροσώπων του Τύπου για να μιλήσει αναλυτικά, για όλα όσα συνέβησαν, μετά από το παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Νταρουσάφακα!

Αναλυτικά, ο Γιώργος Πρίντεζης, μίλησε για:

-τους λόγους που δάκρυσε μετά το τέλος του αγώνα με τη Νταρουσάφακα:

«Είναι η πιο δύσκολη χρονιά απ’ όλες όσες βρίσκομαι στην ομάδα. Έγιναν πολλά πράγματα φέτος και ειδικά όταν υπάρχουν απαιτήσεις και τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις, σίγουρα τα προβλήματα διαιωνίζονται και ακούγονται ακόμα περισσότερο. Για όλους μας ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν και αγωνιστικά και ψυχικά. Δυστυχώς δεν τελειώσαμε όπως θα θέλαμε. Ζητάμε με το χέρι στην καρδιά μία μεγάλη συγγνώμη απ’ όλους. Δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο όμως, πρέπει να συνεχίσεις…».



-τι οδήγησε στην αγωνιστική καθίζηση των δέκα τελευταίων αγωνιστικών στην Ευρωλίγκα:

«Είπα την γνώμη μου και την Πέμπτη και την εννοώ. Για μένα ήταν ξεκάθαρα αγωνιστικό το πρόβλημα. Τους τελευταίους δυόμιση μήνες η ομάδα δεν έπαιξε όπως είχε μάθει και έδειξε στον πρώτο γύρο, μέχρι τον Ιανουάριο. Εννοείται πως γι’ αυτό έχω και εγώ πολύ μεγάλη ευθύνη, διότι σε αυτό το διάστημα δυστυχώς δεν ήμουν όπως θα ήθελα. Φάνηκε σα να μην έχουμε τη χημεία που θα θέλαμε και να μην είμαστε όπως πραγματικά δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε στο πρώτο μισό της σεζόν».

-την επόμενη μέρα της ομάδας:

«Την σκεφτόμαστε πάρα πολύ. Όλοι έχουμε άγχος για το τι θα γίνει, όλοι αγαπάμε την ομάδα και θέλουμε να ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Αγωνιούμε και ευελπιστούμε για το καλύτερο».

-το αν έχουν γίνει συζητήσεις με την διοίκηση για το ποιο είναι το πλάνο για το μέλλον:

«Όχι δεν έχουν γίνει. Δεν γνωρίζουμε κάτι. Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους μας και για τους προέδρους, αλλά απ’ ότι ξέρω δεν αλλάζει κάτι στο πρόγραμμά και στο πλάνο τους για αυτήν. Οφείλουμε όλοι να δίνουμε πάντα το καλύτερο. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και δεν λέω τρίτη γιατί την πρώτη χωρίς τίτλο είχαμε πάει στον τελικό της Ευρωλίγκας, που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς, αλλά έτσι όπως χάσαμε και έτσι όπως παίζαμε στα τελευταία παιχνίδια φέτος δεν είναι εικόνα της ομάδας που θέλουμε».

-την κατάσταση στα αποδυτήρια μετά την διαρροή του ηχητικού:

«Θα είμαι ειλικρινής. Σαν Γιώργος, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου, ποτέ δεν δίνουμε απαντήσεις σε αυτά που λέγονται, γράφονται ή ακούγονται. Γνωρίζουμε πως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα ειπωθούν πολλά. Ακόμα και όταν κάναμε μεγάλες νίκες και πήραμε μεγάλους τίτλους, προβλήματα υπήρχαν, όπως σε όλες τις ομάδες. Απλά η κατάσταση ήταν έτσι φέτος σε εμάς, που πολλά πράγματα αναπαράχθηκαν πάρα πολλές φορές, διαιωνίστηκαν και δυστυχώς όλο αυτό ίσως να επηρέασε. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως όλοι μας δεχόμαστε την κριτική σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και για όλα, αλλά ποτέ δε θα δεχόμουν πως δεν παίζουμε καλά, επειδή δεν είμαστε καλά μεταξύ μας. Αυτό το πράγμα δεν ισχύει. Το ορκίζομαι και το λέω μέσα από την καρδιά μου. Όλοι μας αγαπάμε ο ένας τον άλλον, είμαστε φίλοι, είμαστε πολλά χρόνια μαζί και έχουμε περάσει πολλά. Είμαστε μία οικογένεια, που απλά όταν δεν παίζει καλά λογικό είναι όλο αυτό να αμφισβητείται. Τον Κώστα, τον Μπίλι, τον Βαγγέλη, αλλά και τα άλλα παιδιά που δεν είναι τόσα χρόνια εδώ, πραγματικά τους αγαπάω και ξέρω πως το ίδιο ισχύει και από την πλευρά τους».

-το αν θέλει ένα διαφορετικό τέλος από το φετινό στην καριέρα του:

«Σε μία δύσκολη κατάσταση πολλά θα ακουστούν. Ότι τελειώνουμε όλοι από την ομάδα, ότι ήρθε το τέλος κλπ κλπ. Και εγώ και ο Μπίλις θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα στον ρόλο που μας ζητάει ο προπονητής. Αν ο ρόλος είναι να παίζουμε 30 λεπτά, θα το κάνουμε. Αν ο ρόλος μας είναι άλλος, πάλι είναι χαρά μας. Εμένα το όνειρό μου πάντα και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια ήταν να παίξω στον Ολυμπιακό. Να καταφέρω να κερδίσω κάποιον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Και το όνειρό μου τώρα είναι να καταφέρω να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Μακάρι να γίνει, φαίνεται πως αυτό είναι τελικά πιο δύσκολο από το να κερδίζεις τίτλους, αλλά μακάρι να μας ξαναδοθεί μία ακόμα ευκαιρία με τον Μπίλι, με τον Κώστα και τον Βαγγέλη, να πλαισιωθεί η ομάδα όπως πραγματικά πρέπει και να διεκδικήσουμε άλλον έναν τίτλο. Μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να το ξανακάνουμε».

-το αν η κατάσταση στην ομάδα θα ήταν διαφορετική, αν δεν είχαν διαρρεύσει όσα διέρρευσαν:

«Μάλλον είμαι ο πιο ακατάλληλος για να το πω αυτό, διότι αν πω ότι δεν πλήγωσαν την ομάδα, είναι σα να αποφεύγω κάποια ευθύνη. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν πίστευα πως αυτό είχε ενοχλήσει την ομάδα, πραγματικά θα είχα βγει μπροστά, θα είχα αναλάβει την ευθύνη και θα είχα ζητήσει εκατοντάδες φορές συγγνώμη. Αλλά σε κάθε ομάδα, γίνονται κάθε μέρα άπειρες συζητήσεις. Άπειρες. Δεν υπάρχει ομάδα σε όλο τον κόσμο που να μην συζητάει για κάποια προβλήματα. Τις χρονιές που πήραμε τις Ευρωλίγκες, υπήρχαν ακόμα περισσότερα προβλήματα, αλλά τα διαχειριστήκαμε. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πιστέψτε με όλοι στην ομάδα έχουμε βάλει… πλάτη για να είναι η ομάδα εδώ που βρίσκεται και να συνεχίσει να παλεύει».

-τις σκέψεις που κάνουν για την συνέχεια των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα, με δεδομένη την στάση της διοίκησης στο θέμα της διαιτησίας:

«Είναι ένα μεγάλο θέμα, για το οποίο όλοι μας είμαστε μαζί με την διοίκηση. Για να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, υπάρχουν κάποιοι λόγοι. Μακάρι να γίνει το καλύτερο, γιατί η Ελλάδα έχει δύο πολύ μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το ζηλεύουν όλες οι χώρες. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν… ξεφύγει πολύ τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι μία πραγματικότητα. Δυστυχώς μιλάμε για όλα τα άλλα εκτός από μπάσκετ. Εύχομαι να βγει κάτι καλό από όλο αυτό. Να βρεθεί μία λύση για να βγει κερδισμένο το άθλημα και όλοι αυτοί που επενδύουν σε αυτό. Να βλέπουμε ωραίους τελικούς, αλλά να παίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών, καθαρά και δίκαια. Αυτός που κερδίζει να το χαίρεται με την καρδιά του και αυτός που χάνει να κάνει τον απολογισμό του για το τι έφταιξε για να γίνεται καλύτερος του χρόνου και όχι να φταίει κάτι άλλο που έχασε. Αυτός είναι ο υγιής αθλητισμός και αυτό είναι κατά τη γνώμη μου αυτό που πρέπει να υπερτερήσει».

-το πόσο εύκολο είναι να διαχειριστούν οι παίκτες αυτή την κατάσταση:

«Πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει και τι να περιμένουμε. Είναι δύσκολο αν δεν ξέρεις τι σου… ξημερώνει, όμως εξήγησα και πριν πως όπως είναι τα πράγματα, πρέπει και μακάρι να βρεθεί μία λύση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags