Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κιθ Λάνγκφορντ: Μίλησε για όλα!
| 2019-04-06 15:28:00

Κορυφαίες δηλώσεις Λάνγκφορντ για Καλάθη, Πιτίνο και Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
Κορυφαίες δηλώσεις Λάνγκφορντ για Καλάθη, Πιτίνο και Παναθηναϊκό!

Ο Αμερικανός άσος στο προσκήνιο!

Παναθηναϊκός - Κιθ Λάνγκφορντ: Μίλησε για όλα!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Κιθ Λάνγκφορντ:

- Κιθ φέρατε σε πέρας μία αποστολή που φάνταζε αδύνατη. Ο Παναθηναϊκός είναι και εφέτος στα πλέι οφ!

«Ήταν μία πραγματικά δύσκολη διαδρομή. Ειλικρινά δεν ήταν εύκολο και πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι δεν θα φτάναμε εδώ. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός σαν οργανισμός και μετά την έλευση του Πιτίνο δείξαμε σημάδια υγείας, αλλάξαμε πολλά πράγματα και προκριθήκαμε. Πραγματικά είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα». 

- Το άγχος ήταν αυτό που σας κράτησε πίσω στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης με την Μπουντούτσνοστ;

«Ακριβώς. Μπήκαμε με αρκετό άγχος στο παιχνίδι, η άμυνα και η πίεση των αντιπάλων μας δημιούργησε πρόβλημα στην αρχή, αλλά ήταν κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Όταν συνήλθαμε και βγάλαμε το άγχος αρχίσαμε να παίζουμε όπως ξέρουμε, ελέγξαμε το παιχνίδι. 'Αλλωστε χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Μόλις διώξαμε το άγχος είχε πλάκα... ».

- Αντίπαλος σας στα πλέι οφ για δεύτερη διαδοχική σεζόν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Μία ομάδα που απέκλεισε πέρυσι τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, παρά το μειονέκτημα έδρας της, και μετράει 2/2 νίκες τη φετινή σεζόν, απέναντι σας. Ήρθε η ώρα της εκδίκησης;   

«Δεν το βλέπω το ματς σαν αγώνα εκδίκησης. Προφανώς πρέπει να μάθουμε από τις προηγούμενες αναμετρήσεις μαζί τους και ειδικά από την τελευταία και τον τρόπο που πήρε τη νίκη (σ.σ. τρίποντο από τα 9 μέτρα και εκτός ισορροπίας του Φερνάντεθ στην εκπνοή). Κάναμε κάποια ανόητα λάθη και τώρα είναι η ώρα να τους ανταγωνιστούμε και να κάνουμε μία ενδιαφέρουσα σειρά. Το μειονέκτημα έδρας μας δε μας φοβίζει και το έχουμε αποδείξει με τα εκτός έδρας αποτελέσματα που έχουμε πάρει το τελευταίο διάστημα».

- Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες διαδοχικές παρουσίες σε πλέι οφ της Euroleague (σ.σ. 9). Αυτό το ρεκόρ δείχνει και τη δυναμική της ομάδας;  

«Αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό, αλλά δε μου κάνει εντύπωση. Όποιοι παίκτες και αν είναι στο ρόστερ ο Παναθηναϊκός είναι ένας οργανισμός με τόσο μεγάλο μέγεθος που πάντα πρωταγωνιστεί». 

- Κιθ πετύχατε το στόχο της πρόκρισης. Υπήρχαν στιγμές μέσα στο προηγούμενο δίμηνο που σκεφτόσασταν τον αποκλεισμό, δεδομένου των απογοητευτικών εμφανίσεων σας; 

«Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχαν αμφιβολίες. Ωστόσο, αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Προσωπικά πέρασα δύσκολα με τους τραυματισμούς που είχα και προσπαθούσα να επιστρέψω υγιής. Όλοι όμως έκαναν τη δουλειά τους, πήραν τα αποτελέσματα που θέλαμε και αυτομάτως βρεθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Είχαμε συνέπεια και υπομονή και ο καθένας ξεχωριστά έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του».

- O παίκτης των ρεκόρ, ο Νικ Καλάθης, «χτύπησε» και πάλι σημειώνοντας το πολυπόθητο τριπλ νταμπλ, με το οποίο φλέρταρε για αρκετό διάστημα.  

«Ήταν κοντά στο να το πετύχει πολλές φορές από τότε που είμαι στην ομάδα. Από τη στιγμή που είναι υγιής και βρίσκεται στο παρκέ ήταν θέμα χρόνου να το πετύχει». 

- Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι απολαυστικός. Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στους «πράσινους» φιλάθλους και η υπόσχεση σου προς αυτούς;

«Όλοι γνωρίζουν ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι. Και απέναντι στην Μπουντούτσνοστ είχαν δυναμική παρουσία. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι, ποτέ δεν το κάνω και στη ζωή μου. Αγωνίζομαι πολλά χρόνια και γνωρίζω ότι δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Αυτό που μπορώ να τους πω με βεβαιότητα είναι ότι θα προσφέρω, θα παίξω το μπάσκετ που ξέρω και θα κοιτάζω κάθε ματς της σειράς των πλέι ξεχωριστά μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags