Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Ο Νίκος Καρούλιας μίλησε για όλα στο sportdog!
| 2019-05-04 15:45:00

"Θα έπεφτε ο ΠΑΟ - Πέντε παικταράδες - Ποιος Μακέντα; - 20-30 εκατομμύρια στην ΠΑΕ"!

του Γιώργου Κτενά
"Θα έπεφτε ο ΠΑΟ - Πέντε παικταράδες - Ποιος Μακέντα; - 20-30 εκατομμύρια στην ΠΑΕ"!

Συνέντευξη-φωτιά στο sportdog για την επόμενη μέρα στο Τριφύλλι.
 

Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού και πώς θα πρέπει αυτή να σχεδιαστεί από τους Δώνη και Νταμπίζα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Νίκος Καρούλιας.

Ο παλαίμαχος άσος, που έχει τιμήσει την πράσινη φανέλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που πρέπει να γίνει, στην ενίσχυση της ομάδας, αλλά και στην ανάγκη να παραμείνουν όλοι για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμα, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός.

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τον Ν. Καρούλια, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο sportdog...

"Αν δεν ήταν Δώνης-Νταμπίζας θα έπεφτε ο ΠΑΟ"

"Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει από τώρα προγραμματισμός στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι δεν ξέρουμε ακόμα πού θα κυμανθεί το οικονομικό. Αλλά είναι σημαντικό να πούμε ότι με τα δεδομένα που υπήρχαν στην ομάδα φέτος και με τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους οι Δώνης και Νταμπίζας, τα πήγαν εξαιρετικά. Άλλοι αν ήταν στη θέση τους, μπορεί να είχαν ρίξει τον Παναθηναϊκό. Με τέτοιες συνθήκες, πάλι καλά τα κατάφεραν. Μην βλέπετε την εικόνα στα τελευταία παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει δώσει, συνολικά, 28-29 παιχνίδια", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο παλαίμαχος άσος.


Στο παιχνίδι εναντίον του ΟΦΗ, πάντως, ο Νταμπίζας αναγκάστηκε να βγει και να μιλήσει, προκειμένου να σβήσουν όσες φωτιές πήγαν να ανάψουν.

"Δεν χρειαζόταν ο Νίκος να δώσει τόσες εξηγήσεις. Θα έπρεπε να πει ότι δεν ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό αν ο ΟΦΗ κινδύνευε ή όχι, κι ότι εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας. Θέλουμε να βάλουμε στα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος παιδιά που πρέπει να αξιολογηθούν σε συνθήκες αγώνα Σούπερ Λιγκ, για να φανεί η αξία τους. Πολύ σωστά έκαναν και λειτούργησαν έτσι, αυτό θα έκανε οποιαδήποτε σοβαρή ομάδα. Γιατί οι αυξομειώσεις στην απόδοση δεν ήταν μόνο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Και εναντίον του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε καλό παιχνίδι. Με τον ΟΦΗ ήταν στο πρώτο ημίχρονο καλός, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χάλια. Έτσι είναι οι ομάδες που παίζουν με πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες".

Με την ευκαιρία, ποια είναι η άποψή σας για την ακαδημία του Παναθηναϊκού και τους παίκτες από εκεί που πρωταγωνίστησαν φέτος;

"Θα δώσω το παράδειγμα του Άγιαξ για το οποίο μιλάνε όλοι: Ο Άγιαξ που παραδοσιακά βγάζει πολλούς και καλούς παίκτες, ρίχνει πολλά λεφτά στην ακαδημία του. Δεν είναι τυχαίο που έχει βγάλει τόσους παίκτες. Ρίχνει όμως στις ακαδημίες του τα λεφτά που εμείς εδώ ρίχνουμε στις πρώτες ομάδες μας. Από αυτή την άποψη, είναι ήδη επιτυχία οι παίκτες που έχουμε βγάλει. Χρειάζεται και η ακαδημία χρήματα".

"Να μείνουν Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης"

Κάποια σενάρια για την επόμενη μέρα θέλουν παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία και αναδείχθηκαν φέτος, όπως οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, να βρίσκονται στη λίστα παραχώρησης. Όπως και ο Κουρμπέλης.

"Αν φύγουν και αυτοί, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει καλύτερα την επόμενη χρονιά. Αν φύγουν αυτοί και δεν έρθουν ισάξιοι ή και καλύτεροι, πώς θα γίνει; Αλλά αυτό είναι θέμα που θα το διαχειριστούν οι Δώνης και Νταμπίζας. Μακάρι να μπορούσαν πουλήσουν αυτούς και με λιγότερα λεφτά να φέρουν καλύτερους. Γιατί ναι μεν υπάρχουν Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, αλλά δεν βλέπω ισάξιούς τους στην ομάδα. Έβαλαν αποφασιστικά γκολ, που ήταν τρίποντα για την ομάδα. Βέβαια, το οικονομικό είναι ένα ζήτημα, αλλά ο Νταμπίζας με τον Δώνη είναι οι πλέον κατάλληλοι για να διαχειριστούν αυτή την πραγματικότητα. Έχουν γνώσεις, παραστάσεις από το εξωτερικό, όλα".

"Να πάρει πέντε παίκτες 11άδας"

Σε ποιες θέσεις πιστεύετε ότι χρειάζεται παίκτες ο Παναθηναϊκός;

Παναθηναϊκός θέλει παίκτες σε όλες τις γραμμές! Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι χρειάζεται παντού παίκτες, αλλά ξέρουμε ότι δεν γίνεται να έρθουν τόσοι παίκτες. Στη θέση του σέντερ μπακ θα πρέπει να πάρει έναν παίκτη. Πλάγια έχει καλά αν διατηρηθούν. Επίσης, αν φύγει ο Κουρμπέλης χρειάζεται έναν ισάξιο χαφ. Θέλει δημιουργικό χαφ, θέλει εξτρέμ και ένα σέντερ φορ. Δηλαδή θέλει πέντε 11αδάτους ποδοσφαιριστές".

Προφανώς δεν είστε ικανοποιημένος από τη φετινή παρουσία του Μακέντα.

"Τελικά δεν αξιοποιήθηκε όσο περιμέναμε. Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε περισσότερα από εκείνον. Για αυτό και χρειάζεται έναν ακόμα καλό φορ ο Παναθηναϊκός".

"Να έρθει κάποιος και να δώσει 20-30 εκατ."

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζεται να έχει, συνολικά, ο Παναθηναϊκός για να κάνει την επόμενη χρονιά καλύτερη πορεία από τη φετινή.

"Να έρθει κάποιος και να βάλει 20-30 εκατ. ευρώ για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Να έρθει ένας από τους πολλούς πλούσιους φίλους του Παναθηναϊκού, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του ότι υπάρχουν, και να βάλει λεφτά. Αλλιώς να διαχειριστούν τους μικρούς που υπάρχουν στην ομάδα, να μείνουν όλοι τουλάχιστον μια χρονιά ακόμα για να υπάρξει ομοιογένεια, και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική η ομάδα. Αλλά να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο: Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν μπορεί να τους χτυπήσει αυτός ο Παναθηναϊκός".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags