Facebook Pixel Το έχασαν... εξ επαφής
| 2011-09-18 19:44:00

Το έχασαν... εξ επαφής

Το έχασαν... εξ επαφής

Με άστοχο λέι απ κάτω από το καλάθι ο Στογιανόφσκι στέρησε από τους Σκοπιανούς το χάλκινο μετάλλιο και έτσι ανέβηκε στο βάθρο η Ρωσία κερδίζοντας 72-68.

Η Ρωσία ήθελε να κάνει την υπέρβαση, αλλά η επιστροφή της στο βάθρο των νικητών δυο διοργανώσεις μετά την αναρρίχηση στο υψηλότερο σημείο, ήταν σε κάθε περίπτωση πολύ δελεαστική. Από την άλλη πλευρά, οι Σκοπιανοί μπήκαν στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν θριαμβευτικά την πιο επιτυχημένη διοργάνωση της ιστορίας τους και για αυτό αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά… πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Η απουσία του Χριάπα κόστισε σε πλουραλισμό το παιχνίδι της Ρωσίας, αλλά λόγω της υπεροπλίας στη γραμμή των ψηλών, ο Μοζγκόφ κατάφερε να κυριαρχήσει κοντά στα καλάθια και να οδηγήσει από νωρίς την ομάδα του στο προβάδισμα (21-28, 16’), ενώ σε συνδυασμό με τα 3/3 τρίποντα του Μόνια η διαφορά έφθασε και σε διψήφιο αριθμό (32-43, 23’).

Η ΠΓΔΜ δεν είχε καλό ποσοστό ευστοχίας έξω τα 6,75 μ., αλλά χάρη στον εκπληκτικό ΜακΚάλεμπ που έφθασε τους 20 πόντους από τα μέσα της τρίτης περιόδου έμεινε κοντά στο σκορ και εν τέλει έκανε την αντεπίθεση της για το 50-50 του 30’.

Ο Ιλιέφσκι ανέβηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο βοηθώντας οργανωτικά και εκτελεστικά τον Αμερικάνο νατουραλιζέ, ενώ με τον Άντιτς να παίρνει αρκετές προσπάθειες, οι Σκοπιανοί διατήρησαν στα χέρια τους τον έλεγχο του αγώνα, αφού οι προσωπικές ενέργειες των Κιριλένκο και Βορόντσεβιτς δεν επαρκούσαν στους Ρώσους.

Με το σκορ ισόπαλο (68-68), ο Μπίκοφ έκανε με λέι επ το 68-70 και στην επόμενη φάση ο ΜακΚάλεμπ βρήκε τον Στογιανόφσκι μόνο του κάτω από το ρωσικό καλάθι δίνοντας του την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας των Σκοπίων. Και όμως, αστόχησε εξ επαφής και η Ρωσία πήρε τη μεγάλη νίκη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 30-36, 50-52, 68-72

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags