Facebook Pixel Μπάνε Πρέλεβιτς: Έκκληση για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ
| 2019-05-21 22:47:00

Φωνή απελπισίας από Πρέλεβιτς: «Μπουνιές με Γκάλη» - Τί έγινε με Σαββίδη;

Sportdog Team
Φωνή απελπισίας από Πρέλεβιτς: «Μπουνιές με Γκάλη» - Τί έγινε με Σαββίδη;

Χρειάζεται επενδυτή και άμεσα ο ΠΑΟΚ.

Μία συνέντευξη με μεγάλο ενδιαφέρον στην εκπομπή “Pick n Roll” της Cosmote TV, παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η ασπρόμαυρη ΚΑΕ πρέπει να βρει ιδιοκτήτη. Μίλησε δε για το ρόλο του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τι είπε:

Για τον ρόλο που θα ήθελε να αναλάβει στον ΠΑΟΚ: “Ένα πράγμα δεν έχω κάνει με τον ΠΑΟΚ, πρέσβης της ομάδας”.

Για την απόφαση του να γίνει Πρόεδρος της ομάδας: “Έγινα πρόεδρος με το σκεπτικό να κάτσω 1-2 χρόνια μέχρι να βρεθεί ιδιοκτήτης. Έκατσα 8 χρόνια και ήρθε η ώρα να βρούμε ιδιοκτήτη γιατί ο επαγγελματισμός απαιτεί άλλη οργάνωση. Το σκεπτικό γύρω από την ομάδα ερχόταν από την καρδιά και όχι από το μυαλό το οποίο ελέγχεται από εγωισμούς. Αυτή τη στιγμή, καλό για την ομάδα είναι να σταματήσει η διοίκηση Πρωτοδικείου. Και πριν από εμένα υπήρχε Πρωτοδικείο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, εξυπηρετήθηκαν κάποιες καταστάσεις, αλλά πλέον ο επαγγελματισμός απαιτεί άλλη οργάνωση. Πρέπει να έχει ιδιοκτήτη και οφείλουμε να τον βρούμε”.

Για την αμφισβήτηση που δέχθηκε όταν είπε, ότι θα παραιτηθεί στο τέλος της χρονιάς: “Όταν σε αμφισβητεί κάποιος για κάτι, σκέφτεται βάσει του πώς θα λειτουργούσε αυτός. Αυτό λέει η εμπειρία μου. Μπορώ να προβλέψω καταστάσεις, γι’ αυτό είπα ότι θα πάω στη γωνία για να έρθει κάποιος άλλος”.

Για το τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ και για τον Ιβάν Σαββίδη: “Έχει έρθει η ώρα να βρούμε ιδιοκτήτη. Γι’ αυτό έκανα και τη συνέντευξη, για να έρθει κάποιος στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν ψάχνει τον λεφτά ή τον επενδυτή, αλλά τον ιδιοκτήτη. “Επενδυτής” είναι λάθος προσέγγιση κι εγώ το θεωρώ προσβλητικό, δεν τον σέβεσαι. Θα του εξηγήσεις πώς έχει η κατάσταση, το ύψος της χρηματοδότησης και θα αποφασίσει. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους ενασχόλησης με το άθλημα. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αγαπάει.

Ο Ιβάν Σαββίδης μας έχει βοηθήσει πολύ αλλά δεν φτάνει γιατί έχουν μεγαλώσει οι απαιτήσεις. Ήμασταν η μοναδική ΚΑΕ με πλεόνασμα στα πρώτα 4-5 χρόνια. Δεν υπήρχε ΑΕΚ, μετά ήρθε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Μετά μπήκε και ο Προμηθέας Πατρών. Εκεί ανέβηκαν τα κασέ των παικτών κι άρχισαν να έρχονται καλύτεροι ξένοι. Εμείς, με τα χρήματα που είχαμε, δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Ο Ιβάν Σαββίδης μας βοήθησε αλλά… Είναι σαν να είσαι αθλητής με τραυματισμό που απαιτεί δέκα θεραπείες, έχει χρήματα για μία και ζητάει βοήθεια και παίρνει χρήματα για τρεις. Αρχίζει να παίζει, αλλά παθαίνει υποτροπή. Μετά χρειάζεται 15 θεραπείες. Κάνει τις πέντε και ξανά υποτροπή. Στο τέλος… του κόβουν το πόδι. Κι έτσι τόσο εσύ όσο κι αυτός που σ’ έχει βοηθήσει δεν έχει κερδίσει τίποτε”.

Για το γεγονός πως τόσα χρόνια δεν έχει εμφανιστεί κάποιος να αναλάβει τον ΠΑΟΚ: “Το σκέφτηκα πολλές φορές. Για ποιον λόγο γίνεται αυτό. Μια μέρα μου ήρθε μια φλασιά. Γιατί να έρθει κάποιος; Υπάρχει διοίκηση που πάει καλά; Γιατί να μπλεχτεί κάποιος; Δεν υπάρχει κανένας. Γι’ αυτό είπα πριν από έναν χρόνο ότι τελείωσαν και τα όπλα μου με τα οποία μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης. Πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα μας και περιμένουμε ενδιαφερόμενους. Πρέπει εμείς να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Μπορεί ο άλλος να βλέπει ότι η ομάδα βγαίνει 3 ή 4η και να νομίζει ότι όλα πάνε καλά. Δεν είναι έτσι. Άρα είμαι ο πρώτος που πρέπει να αποχωρήσω και να φωνάξουμε ότι χρειαζόμαστε ιδιοκτήτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η συνείδησή μας. Να αποδεχτούμε και οι ίδιοι ότι έφτασε το τέλος μας. Η ομάδα χρειάζεται ιδιοκτήτη, ο οποίος θα έχει τη στήριξη όλων και για κάποιον που μπορεί να ενδιαφερθεί, η κατάσταση θα είναι ιδανική”.

Για το keeppaokalive: “Υπήρχε ενδιαφέρον με το keeppaokalive. Δεν ήταν έρανος, αλλά μια πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούσε κάποιος να αγοράσει προϊόντα της ομάδας. Ταυτόχρονα ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι υπό την έννοια της ενημέρωσης του κόσμου για την ανάγκη της ομάδας. Ξεκίνησε καλά αλλά κάποια στιγμή κόπηκε και δεν κατάλαβα το γιατί. Είχα πει ότι δεν θέλω να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Γι’ αυτό είχα πει ότι με λένε Μπάνε και όχι Ντάμπο. Έχω την εντύπωση ότι θα βρεθεί ιδιοκτήτης”.

Για την συνάντηση που είχε με τους παίκτες τον Δεκέμβριο: “Όταν κατάλαβα με τους συνεργάτες μου ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτά που πρέπει, κάναμε μια συζήτηση με τους παίκτες και τους είπαμε ότι είναι ελεύθεροι. Αυτό έγινε τον Δεκέμβριο. Πάντα πιστεύω στις ειλικρινείς σχέσεις. Αν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο… Η ομάδα διεκδίκησε τρόπαια και παρά τα όσα έγιναν, κράτησε ένα επίπεδο γιατί εξασφάλισε θέση και για την Ευρώπη. Και θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή γιατί, ότι ενέργεια είχε μαζί με τους παίκτες, την έδωσαν για την ομάδα. Προχθές έφευγαν για την Πάτρα και μπήκαν στο λεωφορείο παίκτες της ηλικίας του Τσόχλα, του Γκος, του Μαργαρίτη. Αυτό κάτι σημαίνει”.

Στην συνέχεια ανέφερε: “Το πιο δύσκολο πράγματα είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντα ήταν ποδοσφαιρικός και θα παραμείνει. Διαφωνώ ότι δεν υπάρχει μπασκετικός κόσμος. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια βάση. Δεν είναι οκτώ χιλιάδες αλλά είναι τρεις χιλιάδες. Όταν παίζουμε ντέρμπι έρχονται 5-6 χιλιάδες και στα μικρότερα ματς 1500. Προχθές παίξαμε με τον Κολοσσό, χάσαμε και στο τέλος χειροκρότησαν την ομάδα. Πολλοί είναι καινούργιοι. Σπάνια θα ακούσεις ότι ‘εγώ κάποτε έβλεπα τον ΠΑΟΚ στη Γενεύη’. Με μια μικρή οργάνωση και μικρό κλικ και μικρή προσπάθεια αυτοί θα τριπλασιαστούν. Εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτήν την οργάνωση”.

Για το μοντέλο της Μπάγερν Μονάχου και αν θα επιθυμούσε να παραμείνει Πρόεδρος, στην περίπτωση που βρεθεί ιδιοκτήτης για την ΚΑΕ: “Η ενασχόληση με την ομάδα δεν ήταν ποτέ επαγγελματική. Δεν θέλω να απαντήσω. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να τον βοηθήσουμε σε μια μεταβατική περίοδο. Προσωπικά παρακολουθώ την οργάνωση της Μπάγερν Μονάχου. Το 2021 υποχωρεί ο Ρουμενίγκε και από τώρα ξέρουν ότι θα είναι ο Όλιβερ Καν και για δύο χρόνια θα λειτουργούν μαζί. Έτσι πιστεύω κι εμείς θα πρέπει να λειτουργήσουμε. Να του δείξουμε ορισμένα πράγματα και να του δείξουμε την καθημερινότητα”.

Για την πιο δύσκολη στιγμή της Προεδρίας του: “Η φετινή χρονιά. Έπρεπε να πω την αλήθεια, να πω ότι εκτίμησα λανθασμένα κάποιες καταστάσεις. Στα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργήσαμε άψογα. Μετά άλλαξε και το μπάσκετ και τα έσοδα δεν έφταναν γιατί διπλασιάστηκαν τα έξοδα”.

Για το αν έχει μετανιώσει για την απομάκρυνση του Σούλη Μαρκόπουλου: “Όταν θέλεις να είσαι πρόεδρος πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Αλλιώς πάνε στο σπίτι σου. Είχαμε αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξουμε το στιλ του μπάσκετ γιατί το μπάσκετ έχει αλλάξει. Ο Σούλης έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ ως προπονητής και άνθρωπος, με μεγάλη κατανόηση καταστάσεων, στις πληρωμές, στην πορεία της ομάδας… Κάποια στιγμή όμως πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Κάποια στιγμή όμως έρχεται η στιγμή που λες ότι δεν κάνεις”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags