Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ηρακλής εκεί που ανήκει!
Μπάσκετ
| 2019-05-22 21:13:00

Ο Ηρακλής εκεί που ανήκει!

Sportdog Team
Ο Ηρακλής εκεί που ανήκει!

Ο «Γηραιός» είναι και πάλι στα... σαλόνια της Α1.

O Hρακλής επέστρεψε και πάλι μετά από οκτώ χρόνια εκεί που ανήκει. Στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Οι Κυανόλευκοι του Κώστα Μέξα κέρδισαν με 84-61 την Καστοριά στο κατάμεστο από 3.500 κόσμο Ιβανώφειο, έκαναν το 3-0 στη σειρά και επικύρωσαν το δεύτερο... εισιτήριο ανόδου!

Οι γηπεδούχοι έβαλαν τους δικούς τους κανόνες από πολύ νωρίς στο παιχνίδι και μετέτρεψαν το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, με τους φιλοξενούμενους να είναι προφανώς επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα του γηπέδου.

Με οδηγό τον Πολυτάρχου, ο οποίος είχε επτά πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά (9-3 το σκορ), ο Ηρακλής πήρε άμεσα προβάδισμα και έχτισε τη δική του διαφορά. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 13 πόντους (20-7), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 21-11.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν με πιο καθαρό μυαλό στο δεύτερο δεκάλεπτο, «ψαλιδίζοντας» την διαφορά και φτάνοντας με τον Σταμένκοβιτς ακόμα και στους πέντε πόντους (24-19 και 26-21).

Με την είσοδο του Πολυτάρχου και πάλι στο παρκέ, οι «κυανόλευκοι»... ξεκόλλησαν, χτίζοντας και πάλι τη δική τους διαφορά. Μάλιστα, τα... ηνία εντός αγωνιστικού χώρου πήρε ο Κακαρούδης, ο οποίος με εκπληκτική εμφάνιση, δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες με σκορ 47-33 και τον Ηρακλή να έχει να διαχειριστεί μία διαφορά 14 πόντων για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το γκάζι... πατημένο... κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη, καθώς παρουσιάστηκαν σοβαροί τόσο στην άμυνα, όσο και στις επιθετικές τους επιλογές. Μάλιστα, κατάφεραν να δεχτούν μόλις εννέα πόντους, με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 69-42 και τα εναπομείναντα λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. 

Η Καστοριά το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε, όπως ήταν λογικό, να επιστρέψει στο ματς, με τον πίνακα του γηπέδου να δείχνει 84-61 και να σηματοδοτεί και με τη... βούλα την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία.

Παίκτες και κόσμος έγιναν... ένα, με το «Ιβανώφειο» να ζει ανεπανάληπτες στιγμές και άπαντες να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. 

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Δροσόπουλος)

Δεκάλεπτα: 21-11, 47-33, 69-42, 84-61

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 2, Αθανασούλας 5, Σοκ 5 (1), Ρουτκάουσκας, Πολυτάρχου 23 (2), Φίλλιος, Κακαρούδης 21 (3), Αποστολίδης 5 (1), Μπένας 6, Καλαϊτζίδης 8 (2), Γιαννακίδης 6 (2), Τζουγκαράκης 3.

Καστοριά (Καραγιάννης): Αμπαράς 8, Πετρόπουλος 5, Μελισσαράτος 7, Χονδρογιάννης 6 (2), Βλάχος 3 (1), Απιδόπουλος 2, Χρυσόπουλος 6, Ράπτης 6, Τερσενίδης, Βαβάτσικος 4, Τζακόπουλος, Σταμένκοβιτς 14 (1). 

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags