Facebook Pixel Συνέντευξη Λάκη Ζούπα στο sportdog για τον μπασκετικό Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2019-05-26 19:50:00

"Ποια γήπεδα, 10-20 εισιτήρια - Ένα μάτσο χάλια η Α2 - Απλήρωτοι, δεν μπορεί ο Ολυμπιακός!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ποια γήπεδα, 10-20 εισιτήρια - Ένα μάτσο χάλια η Α2 - Απλήρωτοι, δεν μπορεί ο Ολυμπιακός!"

Τι θα βιώσουν οι Πειραιώτες στη β' κατηγορία; Φοβερά πράγματα!

Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται υπό κρίση. Ο Ολυμπιακός έκανε πράξη όσα είχε προαναγγείλει, δεν αγωνίστηκε εναντίον του Παναθηναϊκού, αποκλείστηκε από τα πλέι οφς και οδηγείται προς την Α2 με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να εκκρεμεί. 

Οι συνέπειες για τη Basket League θα είναι τεράστιες, αν δεν υπάρξει ανατροπή σκηνικού και τις τελευταίες ώρες φήμες μιλούν για την ύπαρξη κάποιου... τρικ, το οποίο θα κρατήσει τους Πειραιώτες στην κατηγορία.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα όμως δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στην Α2, μία κατηγορία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αν υπολογίσουμε όσα είπε ο Λάκης Ζούπας.

Ο πρόεδρος του Αμύντα μίλησε στο sportdog για την κατάσταση στην κατηγορία και φωτίζει σκοτεινές πτυχές του ελληνικού μπάσκετ που αξίζει να ληφθούν υπόψιν.

"Τη φετινή χρονιά κονταροχτυπήθηκαν δύο ομάδες, οι οποίες πρέπει να ανέβουν. Ηρακλής και Ιωνικός απέχουν μακράν από όλες τις άλλες ομάδες στην κατηγορία. Είναι πολύ καλύτερες απ' όλες τις άλλες. Ο Εθνικός έπεσε και οι άνθρωποι κάνουν μία προσπάθεια για να μην πάνε στα τοπικά. Όλες οι άλλες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Αυτό είναι όμως το καλό της Α2, δεν είσαι ποτέ φαβορί για τίποτα", αναφέρει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου του Υμηττού.

Τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας δείχνουν ακόμα πιο πολύ την κατάσταση που επικρατεί. "Δεν ξέρω ο καθένας στην τσέπη του τι βάζει. Εμείς μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι μας μέχρι εκεί πάμε. Των άλλων τα οικονομικά δεν τα παρακολουθώ. Εγώ ακούω όμως ότι πολλοί παίκτες είναι απλήρωτοι, τους έχουν τάξει λαγούς με πετραχίλια, αλλά από εκεί και πέρα, αυτή είναι γνωστή η κατάσταση και δεν μπορείς να την αλλάξεις. Από την τέταρτη κατηγορία μέχρι την Α1 το ίδιο ισχύει. Η Ελλάδα δεν αλλάζει. Είμαστε χρόνια σε μνημονιακές καταστάσεις στο μπάσκετ", υπογραμμίζει.

Σε ποια κατάσταση είναι τα γήπεδα της Α2; "Ποια γήπεδα; Μια χαρά είναι, το πρόβλημα είναι, ότι δεν πάει κόσμος", απαντά και συνεχίζει: "Παίζεις στην έδρα σου και άμα παίζεις με την Καρδίτσα κόβεις 10-20 εισιτήρια. Δεν πάει ο κόσμος. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον γενικότερα. Το βλέπουμε και στην επαρχία. Πάμε σε γήπεδα, τα οποία είναι μισογεμάτα. Σπάνια να δεις γεμάτα γήπεδα".

Η παρουσία του Ολυμπιακού σε περίπτωση που παίξει εκεί είναι δυνατόν να βοηθήσει στην αλλαγή των δεδομένων; "Όχι δεν είναι πρόβλημα μίας ομάδας, αλλά μίας γενικότερης νοοτροπίας. Δεν μπορεί να τα διορθώσει η παρουσία μίας ομάδας. Είναι πολλά τα θέματα. Και ο Αμύντας ήταν κάποτε Α1 έπεσε, δεν μπόρεσε να ανέβει και δεν μπορεί να ανέβει, γιατί δεν έχει ούτε τα χρήματα ούτε το γήπεδο. Οι ομάδες έχουν ιστορία, αλλά δεν παίζει μπάσκετ η ιστορία. Υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμοστούν. Πρέπει να συζητάμε ώρες για να μετρήσουμε τα προβλήματα του μπάσκετ", λέει.

Στο τέλος κλήθηκε να μιλήσει για τηλεοπτικής μεταδόσεις: "Η Α2, πού και πού, έχει διαδικτυακές μεταδόσεις μέσω ιστοσελίδων. Κάτι ψευτογίνεται. Όλα είναι ένα μάτσο χάλια στην κατηγορία. Δεν υπάρχουν νέοι παράγοντες για να προχωρήσουν κάποια πράγματα",καταλήγει ο Λάκης Ζούπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό θα είναι «μπαμ» με Μανωλά - Είναι δυνατόν να πάει εκεί; - Απίστευτη εξέλιξη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags