Facebook Pixel "Πρωτάθλημα αήττητος ο Ολυμπιακός - Καταστροφή με Μπλατ - Σούπερ για Πρίντεζη η Μπάρτσα"
| 2019-05-27 15:20:00

"Πρωτάθλημα αήττητος ο Ολυμπιακός - Καταστροφή με Μπλατ - Σούπερ για Πρίντεζη η Μπάρτσα"

του Γιώργου Κτενά
"Πρωτάθλημα αήττητος ο Ολυμπιακός - Καταστροφή με Μπλατ - Σούπερ για Πρίντεζη η Μπάρτσα"

"Μονοπώλιο ΠΑΟ στην Ελλάδα". "Kαυτή" συνέντευξη στο sportdog!

Θλιβερή χαρακτήρισε την απόφαση στο ΑΣΕΑΔ για τον Ολυμπιακό ο Νίκος Παύλου, σε δηλώσεις του στο sportdog, συμπληρώνοντας ότι τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει λάθη. 

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε, ακόμα, στο πρωτάθλημα της Α2 και πώς μπορεί να υπάρξει με κάποια αναπτυξιακή ομάδα εκεί ο Ολυμπιακός, χαρακτήρισε καταστροφή της ομάδας τον Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ αναφέρθηκε και στο ρεπορτάζ που εμπλέκει τον Γιώργο Πρίντεζη με την Μπαρτσελόνα.  

"Eίναι θλιβερά για το ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά που συμβαίνουν. Θεωρώ ότι εξαρχής έχουν κάνει λάθος και οι δύο μεγάλοι. Το λάθος, προφανώς, άρχισε με τον Ολυμπιακό, που είχε φύγει στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κι όλα αυτά τα διαδικαστικά που έγιναν στη συνέχεια, ότι με αυτούς κατεβαίνουν να παίξουν, με τους άλλους δεν κατεβαίνουν. Στη συνέχεια έκανε το ίδιο πράγμα και ο Παναθηναϊκός με την Κύμη, που δεν κατέβηκε να παίξει και έπεσε, τελικά, το Λαύριο. Θεωρώ ότι είναι τραγικό όλο αυτό το σκηνικό. Πιστεύω ότι με όλες αυτές τις εξελίξεις, ο Παναθηναϊκός πια θα έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα", ήταν το αρχικό σχόλιο του πεπειραμένου τεχνικού στο sportdog.

"Αήττητος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός - Καταστροφή ο Μπλατ"

Ο δρόμος προς την Α2 είναι ανοιχτός για τον Ολυμπιακό, παράλληλα φυσικά με την Αδριατική Λίγκα και την Ευρωλίγκα. Είστε άριστος γνώστης της Α2, πιστεύετε ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει αναπτυξιακή ομάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κι όποτε φορτσάρει να ανέβει στην Α1;

"Είναι πανεύκολο για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να ανέβει από την Α2 στην Α1. Το πρωτάθλημα, ελλείψει παικτών, δεν είναι για το επίπεδο του Ολυμπιακού, ακόμα κι αν το υλικό του προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τα τμήματα υποδομής. Συν την προσθήκη δύο κοινοτικών, θα βγει πρωταθλητής ακόμα και αήττητος. Αν δείτε τα ρόστερ των ομάδων που πρωταγωνιστούν στην Α2, είναι με παίκτες 32, 36, 40, 41 ετών. Πρωταγωνιστούν αυτοί οι παίκτες γιατί δεν έχει βγει νέα φουρνιά παικτών".



Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει να φέρει στην ομάδα νεαρούς Αμερικανούς, για να της δώσει ταχύτητα. Αν και οι επιλογές ξένων που έκανε πέρσι δεν ήταν και απόλυτα πετυχημένες. 

"Για εμένα η μεγάλη αποτυχία του φετινού Ολυμπιακού είναι ο Μπλατ. Αν ήταν Έλληνας προπονητής θα τον είχαν φάει πριν από την παρέλαση του Οκτώβρη. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την ανοχή που δείχνουν στον Ολυμπιακό και γιατί τη δείχνουν. Ο εκάστοτε προπονητής όσες περγαμηνές κι αν έχει, ακόμα κι αν είναι ο Ομπράντοβιτς, στην καινούργια ομάδα που θα πάει δίνει εξετάσεις. Έχω περάσει από πολλές ομάδες. Κι ενώ κάθε χρόνο πήγαινα κάπου ως πετυχημένος, το πρώτο δίμηνο-τρίμηνο έδινα εξετάσεις. Στον Μπλατ ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλη ανοχή, αν και ήταν η καταστροφή του Ολυμπιακού. Εφόσον δεν πετυχαίνεις τη χημεία σε μια ομάδα, τελείωσες, δεν υπάρχει σωτηρία με τίποτα".

"Πολύ καλή λύση για την Μπαρτσελόνα ο Πρίντεζης"

Τέλος, θα ήθελα να κάνετε ένα σχόλιο για τον Πρίντεζη και την Μπαρτσελόνα, καθώς σημερινό ρεπορτάζ θέλει τους Καταλανούς να ψάχνουν την περίπτωσή του. 

"Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Νομίζω ότι το παιδί έχει ταλαιπωρηθεί από κάποιους τραυματισμούς που είχε. Τους ξεπερνούσε πάντα, όμως, και επέστρεφε πιο δυνατός. Σε όποια ομάδα κι αν συνεχίσει την καριέρα του, στον Ολυμπιακό, την Μπαρτσελόνα, όπου κι αν πάει, θα είναι μια πολύ καλή λύση. Βέβαια, από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρελάθηκε" ο Μπλατ - "Διαλύει" τον Ολυμπιακό - Τρομερές αλλαγές - Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags