Facebook Pixel Sportdog.gr | Ελεύθεροι και ωραίοι - Οι κορυφαίοι σούτινγκ γκαρντ στην Ευρωλίγκα που έμειναν free agent
Μπάσκετ
| 2019-05-29 16:42:00

Ελεύθεροι και ωραίοι - Οι κορυφαίοι σούτινγκ γκαρντ στην Ευρωλίγκα που έμειναν free agent

Sportdog Team
Ελεύθεροι και ωραίοι - Οι κορυφαίοι σούτινγκ γκαρντ στην Ευρωλίγκα που έμειναν free agent

Ποιός θα τους πρωτοπάρει;

Η χρονιά πλησιάζει στο φινάλε της και ήδη οι περισσότερες ομάδες σχεδιάζουν το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Το καλοκαίρι θα είναι ”καυτό” στην Ευρωλίγκα, με τις αποχωρήσεις και τις.. ελεύσεις να αναμένονται πολλές! Τί γίνεται όμως με την θέση ”2”; Υπάρχουν ποιοτικές λύσεις στους σούτινγκ γκαρντ

Θυμηθείτε όλους τους ελεύθερους του καλοκαιριού στην Ευρωλίγκα

Μπίλι Μπάρον (Ερυθρός Αστέρας)

Ηλικία: 29

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα –

Στατιστικά: 16 ματς: 12.9 πόντοι, 2.8 ασίστ, 2.6 ριμπάουντ, 13.2 PIR (EuroCup)

Καλύτερο ματς: 20 πόντοι, 3 ασίστ (απέναντι στη Γαλατασαράι)

Ο Ερυθρός Αστέρας επιστρέφει στην Ευρωλίγκα, μετά το ”διάλειμμα” της φετινής σεζόν. Η πρόκριση ήρθε στην επεισοδιακή σειρά με την μέχρι πρότινος πρωταθλήτρια της Αδριατικής, Μπούντουτσνοστ, με τον Μπίλι Μπάρον να είναι μία σταθερή λύση στη γραμμή των κοντών.

Το καλοκαίρι όμως θα τον βρει ελεύθερο. Είναι βέβαιο πως οι προτάσεις δεν θα είναι λίγες. Ποιος άλλωστε δεν θέλει έναν ποιοτικό κοντό;

Μάικλ Ρολ (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

Ηλικία: 30

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 2 σεζόν – 58 ματς

Στατιστικά: 29 παιχνίδια: 9.1 πόντοι, 2.7 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ, 8.7 EFF

Καλύτερο ματς: 23 πόντοι, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ (απέναντι στη Ρεάλ)

Η επιλογή της Μακάμπι πριν 2 χρόνια, είχε έντονη κριτική. Η ομάδα του Τελ Αβίβ επέλεξε τον 28χρονο τότε Μάικλ Ρολ και εκείνος όχι μόνο δικαίωσε τους Ισραηλινούς, αλλά είναι έτοιμος και για πολλές προτάσεις, αν φυσικά δεν επιλέξει να ανανεώσει με την ομάδα του.

Με ποσοστό πάνω από 40% και τις δύο χρονιές στην Ευρωλίγκα, οξυδέρκεια στο παιχνίδι του και εξίσου καλές επιδόσεις στο αμυντικό κομμάτι, ο Αμερικανός μπορεί να ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας! Μένει να δούμε πού θα καταλήξει!

Νιχάντ Ντέντοβιτς (Μπάγερν Μονάχου)

Ηλικία: 29

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 8 σεζόν – 110 ματς

Στατιστικά: 30 ματς: 9.9 πόντοι, 2.7 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ, 10.0 EFF

Καλύτερο ματς: 18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ (απέναντι στο Μιλάνο)

Στην ομολογουμένως εξαιρετική σεζόν της Μπάγερν στην Ευρωλίγκα, ο Νιχάντ Ντέντοβιτς αποτέλεσε σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι των Βαυαρών. Μπορεί τις προηγούμενες δύο σεζόν να περιορίστηκε στον χρόνο συμμετοχής, αυτό όμως φέτος άλλαξε, με αποτέλεσμα να ανεβάσει τις μετοχές του!

Και ενώ πέρυσι ανανέωσε για έναν χρόνο με την ομάδα του Μονάχου, φέτος δεν ξέρουμε αν θα γίνει το ίδιο. Με βάση το αντίκτυπό του στο παιχνίδι της Μπάγερν, σίγουρα η πρωταθλήτρια Γερμανίας θα θέλει καλούς και… γνώριμους παίκτες, ενόψει και την συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και το 2019/20! Το θέμα είναι αν θα έρθει μία καλύτερη πρόταση, κάτι διόλου απίθανο!

Κιθ Λάνγκφορντ (Παναθηναϊκός)

Ηλικία: 35

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 8 σεζόν – 143 ματς

Στατιστικά: 25 ματς: 10.7 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 9.9 EFF

Καλύτερο ματς: 33 πόντοι, 3 ριμπάουντ (απέναντι στη Μπασκόνια)

Μετά από μία χρονιά στην Κίνα, ένας από τους μεγαλύτερους ”killers” στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας, επέστρεψε και μάλιστα στη χώρα μας. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε το περασμένο καλοκαίρι την απόκτηση του Κιθ Λάνγκφορντ και οι ”πράσινοι”, όπως και όλος ο μπασκετικός κόσμος, ήξεραν ότι παρά τα 35 χρόνια του, η λύση μόνο καλή δεν χαρακτηρίζεται!

Μιλάμε για τον παίκτη που το 2014 συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας, ενώ είναι ο μοναδικός Αμερικανός με δύο βραβεία ”Alphonso Ford Trophy” (2014, 2017). Με λίγα λόγια, δεν χρειάζονται συστάσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως σχεδόν όλες οι ομάδες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα θελήσουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους! Ποιος δεν θέλει άλλωστε έναν παίκτη, που μπορεί να σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα;

Ματ Τζάνινγκ (Μπασκόνια)

Ηλικία: 30

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 5 σεζόν – 124 ματς

Στατιστικά: 28 ματς: 10.1 πόντοι, 1.8 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ, 8.4 EFF

Καλύτερο ματς: 20 πόντοι, 4 ασίστ (απέναντι στην Εφές)

Παρά την ταλαιπωρία του με τον πρόσφατο τραυματισμό, ο Ματ Τζάνινγκ ήταν και παραμένει μία από τις ποιοτικότερες λύσεις, ειδικά όταν μιλάμε για ”εκτελεστή” από τα 6,75μ.!

Με τις λύσεις στη γραμμή των κοντών να είναι πιο περιορισμένες φέτος στη Μπασκόνια, ο 30χρονος κατάφερε να ανταπεξέλθει και να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Έρικ Γκριν (Φενέρμπαχτσε)

Ηλικία: 27

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 4 σεζόν – 102 ματς

Στατιστικά: 28 ματς: 5.6 πόντοι, 0.8 ασίστ, 0.8 ριμπάουντ, 5.0 EFF

Καλύτερο ματς: 17 πόντοι, 2 ριμπάουντ (απέναντι στον Ολυμπιακό)

Μία περίεργη χρονιά τελειώνει για τον Έρικ Γκριν. Οι πρώτοι μήνες της σεζόν τον βρήκαν χωρίς ομάδα, με την Φενέρμπαχτσε τελικά να τον υπογράφει, μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Τάιλερ Ένις. Η προσαρμογή μάλλον δεν έφτασα ποτέ σε ικανοποιητικό επίπεδο και η λογική λέει ότι δεν θα υπάρξει πρόταση ανανέωσης.

Έτσι, ο 27χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της Βαλένθια, θα βγει και πάλι στην αγορά και η εμπειρία του μπορεί να γίνει ”όπλο” στα χέρια κάθε προπονητή.

Φαμπιέν Κοζέρ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ηλικία: 31

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 8 σεζόν – 193 ματς

Στατιστικά: 35 ματς: 5.8 πόντοι, 1.4 ασίστ, 1.7 ριμπάουντ, 5.5 EFF

Καλύτερο ματς: 18 πόντοι, 2 ριμπάουντ (απέναντι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Η χρονιά μάλλον χαρακτηρίζεται ως ”απογοητευτική” για τον Φαμπιέν Κοζέρ. Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην Ευρωλίγκα, ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να βγει μπροστά, όταν το χρειαστεί η Ρεάλ Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τη ραψωδία του στον περσινό τελικό με 17 πόντους;

Η συνεργασία με τους Μαδριλένους τελειώνει και ουδείς γνωρίζει αν οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν. Στη περίπτωση πάντως που αυτό δεν γίνει, είναι βέβαιο πως πολλές ομάδες θα θέλουν τον Γάλλο και όσα μπορεί να προσφέρει στις δύο πλευρές του παρκέ!

Νταρούν Χίλιαρντ (Μπασκόνια)

Ηλικία: 26

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 1 σεζόν – 34 ματς

Στατιστικά: 34 ματς: 9.4πόντοι, 1.1 ασίστ, 2.9 ριμπάουντ, 6.9 EFF

Καλύτερο ματς: 16 πόντοι, 3 ριμπάουντ (απέναντι στη ΤΣΣΚΑ)

Στη παρθενική του χρονιά στην Ευρώπη, ο Νταρούν Χίλιαρντ πήγε πολύ καλά, παρά την δυσκολία να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Το ΝΒΑ παραμένει στο μυαλό του, όμως η προοπτική της Ευρώπης δεν σταματάει, για έναν παίκτη που έδειξε πως χρόνο με τον χρόνο, μπορεί να γίνει ένας από τους κορυφαίος στη θέση του!

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ηλικία: 31

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 6 σεζόν – 168 ματς

Στατιστικά: 34 ματς: 14.7 πόντοι, 3.4 ασίστ, 2.5 rebounds, 16.4 EF

Καλύτερο ματς: 28 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ (απέναντι στη Μπασκόνια)

Και φτάνουμε στο πιο… βαρύ πυροβολικό της λίστας. Ο Νάντο Ντε Κολό, μετά από 5 χρονιές στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μπορεί να βρεθεί σε άλλη ομάδα. Το συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης τελειώνει σε λίγες εβδομάδες και αν δεν ανανεώσουν, τότε θα είναι ένα από τα πιο ”καυτά” ονόματα, ανεξαρτήτου θέσης!

Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει καταφέρει να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ δύο φορές στην κορυφή της Ευρωλίγκας, ενώ το 2016 έκανε την απόλυτη χρονιά, κατακτώντας το βραβείο MVP της χρονιάς, του Final Four, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ! Θέλετε κι άλλα;

Κόρι Χίγκινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ηλικία: 29

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 4 σεζόν – 129 ματς

Στατιστικά: 32 ματς: 14.9 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 14.4 EFF

Καλύτερο ματς: 24 πόντοι, 4 ασίστ (απέναντι στη Ρεάλ)

Και αν ο Ντε Κολό είναι το πυροβολικό, ο Κόρι Χίγκινς είναι το όνειρο κάθε ομάδας! Ο Αμερικανός έχει δείξει σε λίγο χρονικό διάστημα πως είναι ένας γνήσιος ”εκτελεστής” με τον χαρακτηρισμό ”clutch” να του ταιριάζει απόλυτα!

Το απίστευτο 49% από τη γραμμή του τριπόντου, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ικανότητά του να σκοράρει με κάθε τρόπο, έχουν μετατρέψει τον 29χρονο στον απόλυτο σούτινγκ γκαρντ της χρονιάς!

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και άλλους free agent σούτινγκ γκαρντ:

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags