Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Μπροστά ο Δημήτρης, είναι μάγκας - Αυτό του είπα - Μεταγραφή... Καλάθη - Να φύγουν οι..."
| 2019-06-15 21:24:00

"Μπροστά ο Δημήτρης, είναι μάγκας - Αυτό του είπα - Μεταγραφή... Καλάθη - Να φύγουν οι..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μπροστά ο Δημήτρης, είναι μάγκας - Αυτό του είπα - Μεταγραφή... Καλάθη - Να φύγουν οι..."

Ένας "πράσινος" στο sportdog για ΠΑΟ και ελληνικό μπάσκετ.

Παναθηναϊκός: Την αντίθετη άποψη που εξέφρασαν Ρικ Πιτίνο και Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Basket League με την απουσία του Ολυμπιακού κλήθηκε να σχολιάσει ο Ανδρέας Παπαντωνίου.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού και έμπειρος τεχνικός υποστήριξε ότι ο ηγέτης του Τριφυλλιού πρέπει να βγει μπροστά για το ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα, ο γνώστης του αθλήματος αναφέρθηκε στα μεταγραφικά και εξέφρασε την άποψη περί ανανέωσης.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του:

Πώς σχολιάζετε τις αντικρουόμενες δηλώσεις Πιτίνο και Γιαννακόπουλου για την απουσία του Ολυμπιακού από τη Basket League;

"Ο Πιτίνο είναι ένας άνθρωπος που ήλθε από την Αμερική και λέει τη γνώμη του όπως έχει και χωρίς ενδοιασμούς. Λέει στην ουσία ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί, για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε οικονομικά, τηλεοπτικά, διαφημίσεις. Πού είναι όλα αυτά; Δεν υπάρχουν. Βλέπετε τι κάνει ο Προμηθέας στην Πάτρα. Έχει αναπτύξει τις υποδομές του. Κάπως έτσι πρέπει να λειτουργήσουν όλοι. Ο πρόεδρος έχει δικιά του γνώμη. Δεν μπορούμε εμείς να του επιβάλλουμε τι θα κάνει και τι θα πει. Ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να βγει μπροστά. Δεν πεθαίνει ο Παναθηναϊκός, θα προχωρήσει".

Μπορείτε να αναλύσετε την πρότασή σας, να βγει μπροστά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

"Είναι θέμα τι θα γίνει με το ελληνικό μπάσκετ. Το είπα και στον πρόεδρο μας στο ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου. «Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος, ο πατέρας σου τον έκανε τεράστιο. Εσύ τον συνεχίζεις». Αλλά από εκεί και πέρα τον ρώτησα τι θα γινει με το μπάσκετ. «Είσαι μάγκας, μπορείς να βγεις μπροστά να φτιάξεις το άθλημα;». Αυτό είναι το πρόβλημα μέχρι στιγμής. Βλέπετε, ότι δεν συγκινείται κανείς, ούτε η πολιτεία ούτε ο ΕΣΑΚΕ. Κάτι πρέπει να γίνει. Κάποιος πρέπει να βγει μπροστά. Μαραζώνει το άθλημα. Φυτοζωούν σωματεία. Δεν υπάρχουν άνθρωποι αξιόπιστοι. Πρέπει να μπούνε νόμοι και κανόνες. Τι θα γίνει; Θα παίζει ο Παναθηναϊκός μόνος του;".

Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός τη νέα χρονιά;

"Θέλει έναν άσο οπωσδήποτε παραπλήσιο του Καλάθη. Δεν μπορεί να βρεθεί άλλος Καλάθης. Αυτός όμως τραβά όλο το ζόρι. Τα περιμένουμε όλα από αυτόν. Ο Πιτίνο θα κάνει την έκθεσή του στον πρόεδρο, τι να προσθέσει, τι να αφαιρέσει, για να γίνει καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Θέλουμε παίκτες γιατί είναι μεγάλης ηλικίας μερικοί. Ο Γκιστ δεν είναι αυτός που ξέραμε. Ο Λάνγκφορντ πόσο μπορεί ακόμα να παίξει; Χρειάζεται νέο αίμα. Υπάρχουν παιδιά μέσα στον κορμό της ομάδας, όπως ο Παπαγιάννης που μπορούν να βοηθήσουν. Εγώ τα λέω όλα αυτά όντας απέξω από την ομάδα. Αυτή που είναι εντός τα γνωρίζουν καλύτερα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags