Facebook Pixel Sportdog.gr | Έγραψε ιστορία η Εφές και σήκωσε κούπα - Γερή "σφαλιάρα" σε Ομράντοβιτς και Σλούκα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-06-21 21:55:00

Έγραψε ιστορία η Εφές και σήκωσε κούπα - Γερή "σφαλιάρα" σε Ομράντοβιτς και Σλούκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγραψε ιστορία η Εφές και σήκωσε κούπα - Γερή "σφαλιάρα" σε Ομράντοβιτς και Σλούκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια με απίθανη εμφάνιση Λάρκιν.

Ο... απολαυστικός Σέιν Λάρκιν οργίασε (38 πόντοι), κέρδισε τον Κώστα Σλούκα που πάλεψε μόνος του (21 πόντοι, 6 ασίστ) και η Εφές κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τουρκία μετά το 89-74 επί της Φενέρ!

Ήταν ένας τελικός που τα είχε... όλα: Ένταση, πάθος, δυνατές μονομαχίες, διαμαρτυρίες. Είχε όμως και έναν... απολαυστικό γκαρντ, που έβαλε την σφραγίδα του σε ένα τρομερό Game 7! Ο Σέιν Λάρκιν ήταν παντού στο παρκέ, πραγματοποίησε μία μεγαλειώδη εμφάνιση (38 πόντοι) και οδήγησε την Εφές στη νίκη (89-74) και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ο Αμερικανός άφησε το στίγμα του στο ματς που έκρινε τον τίτλο και ήταν αυτός που πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του, ενώ βρήκε συμπαράσταση από τον επίσης εξαιρετικό Βάσα Μίσιτς (20 πόντοι). Από την άλλη, η Φενέρ ήταν φανερά επηρεασμένη από την απουσία του Γιαν Βέσελι και την ολιγόλεπτη συμμετοχή του Τζίτζι Ντατόμε, ενώ έχασε και αρκετά σουτ, γεγονός που έκανε... ευκολότερο το έργο της Εφές. Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση (21 πόντοι, 6 ασίστ), αλλά πάλεψε σχεδόν μόνος του, αφού οι λύσεις έλειπαν από τον πάγκο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η πρώτη περίοδος κύλησε σε απόλυτη ισορροπία, παρά τα... όργια του Λάρκιν (13 πόντοι). Η Εφές προσπάθησε να ξεφύγει αλλά η Φενέρ ήταν σταθερά... εκεί, ενώ με ένα μικρό ντεμαράζ στα τελευταία δευτερόλεπτα απέκτησε μικρό προβάδισμα στο 10ο λεπτό (21-23).

Το... πάρτι του Λάρκιν συνεχίστηκε στη συνέχεια και ο Μίσιτς πήρε μπροστά, κάτι που έφερε σε θέση οδηγού την Εφές. Παρά το γεγονός πως η Φενέρ... έβγαζε σουτ, η αστοχία της και κάποια λάθη στην άμυνα έφεραν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα εφτά πόντων (44-37).

Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά στην τρίτη περίοδο, κάτι που ευνόησε πάντως την Εφές και τους... δαιμόνιους Λάρκιν και Μίσιτς: Παρά την προσπάθεια της Φενέρ, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους, κυριάρχησαν απόλυτα και βρέθηκαν στο +11 στο 30ο λεπτό (69-58).

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το τρένο μπήκε στις ράγες με έντονο... γκάζι από την Εφές: Η ψυχολογία και το μομέντουμ δημιούργησαν όμορφες συνεργασίες και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 21 (83-62), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Η συνέχεια δεν έκρυβε εκπλήξεις και η Εφές πανηγύρισε επάξια τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια!

Δεκάλεπτα: 21-23, 44-37, 69-58, 89-74

 

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags