Facebook Pixel "Τι πω για τον Πεδουλάκη; - Άνετα αντι-Πιτίνο - Έχει προσόντα ο Μπεντίλ - Αυτούς τους παίκτες θέλει"
| 2019-06-24 13:52:00

"Τι να πω για Πεδουλάκη; - Άνετα αντι-Πιτίνο - Έχει προσόντα ο Μπεντίλ - Αυτούς τους παίκτες θέλει"

του Γιώργου Κτενά
"Τι να πω για Πεδουλάκη; - Άνετα αντι-Πιτίνο - Έχει προσόντα ο Μπεντίλ - Αυτούς τους παίκτες θέλει"

Πρώην "πράσινος" άσος και παίκτης του "Άρτζι" στο sportdog.

Πολύ καλή λύση για την μετά-Πιτίνο εποχή στον Παναθηναϊκό χαρακτήρισε τον Αργύρη Πεδουλάκη ο Βασίλης Ξανθόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.

Οι δύο άνδρες συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό, στην πρώτη θητεία του "Άρτζι" στους Πράσινους, και ο πεπειραμένος γκαρντ γνωρίζει άριστα πώς εργάζεται και ενεργεί ο Πεδουλάκης.

Σχολίασε ότι αρέσουν πολύ στον Έλληνα τεχνικό τα miss match, ότι αναμένεται να φέρει στο Τριφύλλι αθλητικούς παίκτες, ενώ μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον Μπεντίλ, του Περιστερίου, που το όνομά του έχει συνδεθεί ήδη με τον Παναθηναϊκό.

"Του αρέσει η τακτική - Παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ"

"Για το ποιος είναι ο προπονητής Πεδουλάκης όλα αυτά τα χρόνια, δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Φαίνεται από το έργο του στον Παναθηναϊκό αλλά και σε άλλες ομάδες, όπως και φέτος στο Περιστέρι. Στην πρώτη θητεία είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό σε μια πολύ δύσκολη και μεταβατική περίοδο για την ομάδα και νομίζω ότι τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα από αυτά που περίμεναν οι περισσότεροι. Θεωρώ ότι έχει τα φόντα για να αναλάβει με τέτοια θέση, ειδικά για τρίτη φορά στην καριέρα και μετά από τον τρόπο που έφυγε τη δεύτερη φορά", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Β. Ξανθόπουλου στο sportdog για τον Πεδουλάκη και την περίπτωση να αναλάβει ξανά τον Παναθηναϊκό

Έχετε δουλέψει μαζί του στο υψηλότερο επίπεδο, ποια είναι τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει ως προπονητής;

"Γενικά είναι πολύ της τακτικής, διαβάζει πολύ την αντίπαλη ομάδα, παίζει πολύ τα mismatch, επιδιώκει η ομάδα του να παίζει τα mismatch. Παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ, είναι άριστος επαγγελματίας και κοντά με τους παίκτες του".



Κατάλληλος για αντι-Πιτίνο - Αποθέωση Μπεντίλ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη μετά-Πιτίνο εποχή, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ο Πεδουλάκης γνωρίζει άριστα την ομάδα, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Είναι η καλύτερη λύση;

"Υπάρχει περίπτωση να απαντήσω αρνητικά σε αυτή την ερώτηση; Προφανώς είναι πολύ καλή λύση, ξέρει την ομάδα πολύ καλά, προέρχεται από πολύ καλή σεζόν με το Περιστέρι, αν και τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά. Γενικά το να αναλάβει ένας προπονητής τον Παναθηναϊκό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά ο Πεδουλάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει".

Ένας από τους παίκτες που βρίσκεται στα πλάνα του Παναθηναϊκού από την Α1 είναι ο Μπεντίλ, πριν ακόμα φουντώσουν τα σενάρια για τον Πεδουλάκη και τους Πράσινους. Λογικά, τώρα, θα "ψηλώσει" περισσότερο η περίπτωσή του στο Τριφύλλι. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Μπορούμε να πούμε πολλά για κάθε παίκτη που δεν έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Πάντως η αλήθεια είναι ότι στον Παναθηναϊκό η πίεση είναι τεράστια, κι αυτό έχει ξεχωριστή σημασία. Ο Μπεντίλ έχει προσόντα, είναι ακόμα εξελίξιμος. Αν τυχόν υπογράψει ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό, γνωρίζει πολύ καλά τον παίκτη αλλά και ο παίκτης τον προπονητή. Βέβαια λέω ξανά ότι έχουν γίνει κι άλλες φορές μεταγραφές από μικρότερη σε μεγαλύτερη ομάδα και λέγαμε ότι ο παίκτης δεν θα αντέξει την πίεση, αλλά πέσαμε έξω. Όπως και για περιπτώσεις που σίγουρα υποστηρίζαμε ότι ένας παίκτης ταιριάζει και θα αποδώσει καλά σε μια ομάδα και, τελικά, αυτό δεν συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για αρκετά καλό και εξελίξιμο παίκτη, που μπορεί να παίξει στις θέσεις 4-5. Και είναι πολύ σημαντικό σήμερα να παίζεις ένας παίκτης σε περισσότερες από μία θέση". 

"Θέλει αθλητικούς παίκτες"

Γνωρίζετε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζεται και ενεργεί ο Πεδουλάκης. Ποιους παίκτες πιστεύετε ότι θα επιδιώξει να φέρει στον Παναθηναϊκό ή να ζητήσει να αποχωρήσουν;

"Όπως είπα και νωρίτερα, του αρέσει να παίζει mismatch, άρα θέλει αθλητικούς παίκτες. Ο ψηλός να παίζει άμυνα στον αντίπαλο κοντό κ.λπ. Εντάξει, ο Καλάθης είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ στην Ευρώπη και μπορεί να καταλάβει καλά τι θέλει ο προπονητής του. Μετά, βέβαια, εξαρτάται και το μπάτζετ που θα έχει η ομάδα διαθέσιμο. Αλλά θεωρώ ότι θα πάει σε λύσεις αθλητικών παικτών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε τρελό "μπαμ": Επιστροφή Σχορτσιανίτη στα γήπεδα - Παίρνει ευκαιρία σε κορυφαία ομάδα!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags