Facebook Pixel Ο Τόλης Κοτζιάς αναλύει στο sportdog τον Ρούμπιτ του Ολυμπιακού!
| 2019-07-14 14:30:00

"Mε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις Βέσελι - Μοιάζει με ΛεΝτέι - Εφιάλτης του Παναθηναϊκού"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Mε αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις Βέσελι - Μοιάζει με ΛεΝτέι - Εφιάλτης του Παναθηναϊκού"

"Αγόρασε εμπειρία και συνέπεια ο Μπλατ - Δυνατός με σουτ".

 

Την τέταρτη μεταγραφή του, μετά τους Αντώνη Κόνιαρη, Κέβιν Πάντερ και Μπράντον Πολ, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, με την απόκτηση του Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ο 30χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν σε Γερμανία (38 ματς) και Champions League (19 ματς), ενώ έχει παραστάσεις από Ευρωλίγκα.

Πρόκειται για μία επένδυση σε εμπειρία και σε συνέπεια, όπως τονίζει ο Τόλης Κοτζιάς. Ο μπασκετικός αναλυτής μίλησε στο sportdog για το νέο απόκτημα των Πειραιωτών και όσα μας είπε ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

Ένα πρώτο σχόλιο για την έλευση του Ρούμπιτ;

"Ο Ρούμπιτ είναι ένα παιδί που έχει μεγάλο κίνητρο για να παίξει στον Ολυμπιακό, παρότι έχει χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έχει παίξει στην Ευρωλίγκα. Έρχεται σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η οποία έχει έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές στον πάγκο και πρώην τεχνικό των Καβαλίερς. Πάει σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που ίσως και να μην την περίμενε υπό την έννοια ότι προέρχεται από το Champions League. Δεν έκανε το άλμα όταν έπαιζε στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην καριέρα του. Με αυτά τα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός για τον Ρούμπιτ δεν θα μπορούσε να πάρει τον Βέσελι ή τον Λοβέρν. Με τα λίγα λεφτά που έδωσε για αυτήν τη θέση σε τέτοια επιλογή θα κατέληγε".

Ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά του;

"Είναι δυνατό κορμί. Είναι έμπειρος, παίζει το πικ εν ρολ πολύ καλά. Μπορεί να ανοίξει το γήπεδο με σουτ. Έχει και μεσαίο και μακρινό σουτ. Δεν είναι όμως δεινός σουτέρ. Είναι ένα παιδί που παίζει στο 4 και στο 5. Ο Ρούμπιτ θα είναι αναπληρωματικός του Μιλουτίνοφ, αν μείνει. Δεν είναι η εντυπωσιακή μεταγραφή. Σε προσόντα από τον ΛεΝτέι μπορεί να είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλά διαθέτει μεγαλύτερη συνέπεια. Είναι πιο έμπειρο παιδί ο Ρούμπιτ. Ο Μπλατ έψαχνε μεγαλύτερη συνέπεια γι' αυτό βρήκε αυτήν την περίπτωση, ενώ θα μπορούσε να κρατήσει τον ΛεΝτέι που δεν ήταν και τόσο ακριβός. Αυτό είναι και το βασικότερο. Ο Μπλατ αγοράζει εμπειρία. Γιατί ο ΛεΝτέι προερχόταν από μία χρονιά στο Ισραήλ, ενώ ο τύπος είναι από το 2014 επαγγελματίας".

Πώς είναι ως χαρακτήρας;

"Απ' ότι ακούμε γύρω γύρω είναι καλός χαρακτήρας. Δεν έχει προκαλέσει ποτέ του".

Όσοι είχαν παρακολουθήσει το Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός τον Φεβρουάριο του 2018 για την Ευρωλίγκα θυμούνται, ότι ο παίκτης είχε κάνει απίστευτο ματς, έτσι δεν είναι;

"Είχε κάνει μυθική εμφάνιση. Είχε σημειώσει 26 πόντους και 8 ριμπάουντ σε μια εφιαλτική βραδιά για τον Παναθηναϊκό. Είναι σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Αυτό ήταν ίσως και το καλύτερο παιχνίδι της Μπάμπεργκ στην Ευρωλίγκα, η οποία είχε κερδίσει με 95-74. Ο Παναθηναϊκός υπέστη καταποντισμό".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags