Facebook Pixel Sportdog.gr | Είναι επίσημο! Ανακοίνωσε Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός
| 2019-07-17 11:24:00

Είναι επίσημο! Ανακοίνωσε Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός

Sportdog Team
Είναι επίσημο! Ανακοίνωσε Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός

Ο Γκανέζος σέντερ είναι και με τη βούλα πράσινος.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Μπεν Μπέντιλ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Μπεν Μπέντιλ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Μπέντιλ γεννήθηκε στις 29/3/1995 στη Γκάνα, έχει ύψος 2.06μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5». Σε ηλικία 15 ετών «μετακόμισε» με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες και φοίτησε στο Providence College. Στην τελευταία του σεζόν στο κολλέγιο είχε εντυπωσιακή παρουσία με 21.1 πόντους και 7.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα 35 ματς που αγωνίστηκε!

Ο Μπεν Μπέντιλ έγινε Draft pick το καλοκαίρι του 2016 όταν οι Boston Celtics τον επέλεξαν στο Νο51 και τρεις μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του βρέθηκε στο πρωτάθλημα της D-League φορώντας την φανέλα των Fort Wayne Mad Ants. Νωρίτερα, πρόλαβε να παίξει στο πρωτάθλημα της Κίνας αγωνιζόμενος σε 11 παιχνίδια με τους Xinjiang Flying Tigers.

Τον Φεβρουάριο του 2017 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Dallas Maveriks και τρεις ημέρες μετά, έγινε ο πρώτος παίκτης από την Γκάνα που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Με την ομάδα του Dallas έπαιξε σε ακόμη δύο ματς πριν επιστρέψει στους Fort Wayne Mad Ants.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους συμπεριλήφθηκε στο ρόστερ των San Antonio Spurs για το Summer League πριν υπογράψει στη γαλλική Champagne Châlons-Reims, με την οποία σημείωσε 11.7 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ κατά μέσο όρο στα 20 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο Μπέντιλ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017-18 στην ισπανική Bilbao.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου έχοντας μια αξιοσημείωτη παρουσία με 12.5 πόντους και 6.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα 35 ματς που έπαιξε.

«Τιμή μου, ανυπομονώ να παίξω στο κατάμεστο ΟΑΚΑ»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο Μπέν Μπέντιλ δήλωσε στο paobc.gr: «Αποτελεί τεράστια τιμή και ευλογία για μένα που θα αγωνιστώ σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ με την ιστορία και τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου και η αλήθεια είναι πως δεν βλέπω να την ώρα να φορέσω τη φανέλα της ομάδας. Ανυπομονώ να παίξω κόντρα στους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης και να μάθω πράγματα από τους εξαιρετικούς συμπαίκτες μου», τόνισε αρχικά και αναφέρθηκε στον Αργύρη Πεδουλάκη: «Είναι πολύ σημαντικό που προπονητής μου θα είναι και φέτος ο Αργύρης Πεδουλάκης. Δίπλα του έμαθα πολλά και βελτιώθηκα ως παίκτης. Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι με επέλεξε».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Μπέντιλ μίλησε για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και τους έδωσε μια υπόσχεση: «Ο Παναθηναϊκός έχει τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και να βιώσω αυτή την εκπληκτική ατμόσφαιρα. Υπόσχομαι πως θα δίνω καθημερινά του καλύτερό μου εαυτό, ώστε μαζί με τους συμπαίκτες μου να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τίτλους γι’ αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags