Facebook Pixel Βαγγέλης Τσάπας: Προβληματική κατάσταση στη Basket League
| 2019-07-19 17:39:00

Καρφιά για μπάσκετ: «Ψυχροπολεμικό κλίμα – Δίκιο Ολυμπιακού για διαιτησία, το παραδέχεται ο Παναθηναϊκός»

Sportdog Team
Καρφιά για μπάσκετ: «Ψυχροπολεμικό κλίμα – Δίκιο Ολυμπιακού για διαιτησία, το παραδέχεται ο Παναθηναϊκός»

Γίνεται εμπόριο λέει παράγοντας της Basket League.

Βαγγέλης Τσάπας: Προβληματική κατάσταση στη Basket League

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό μπάσκετ αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Τσάπας. Ο ισχυρός άνδρας του Ιωνικού μίλησε στο «Sport24 Radio 103.3» όπου σχολίασε ζητήματα που αφορούν την ομάδα του αλλά και γενικότερα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Τσάπας:

Για το γήπεδο: «Είχαμε επαναπαυτεί ότι θα φτιαχτεί το γήπεδο. Πάμε για του χρόνου. Προσπαθούμε να παίξουμε στο Παλαιό Φάληρο εκεί που ήταν πέρσι ο Πανιώνιος. Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για εμάς. Είχαμε δεσμεύσεις ότι θα γίνει το γήπεδο. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε. Την προσπάθεια που κάνουμε τη δυσκολεύει. Ο κόσμος αγαπάει την προσπάθεια και μας λέει ότι όπου και να πάμε θα μας στηρίξει».

Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Πάμε σε μια πιο επαγγελματική ιστορία σε ότι αφορά τις σχέσεις με τους παίκτες. Σίγουρα θα έχουμε ελληνικό κορμό. Βέβαια αυτό για να συμβεί δεν είναι και τόσο εύκολο. Τον ελληνικό κορμό δεν τον υποστηρίζουν τα ίδια τα παιδιά. Έχω φάει δύο μήνες να παρακαλάω. Δεν φταίνε μόνο οι παράγοντες. Κάποιοι πιο έμπειροι παράγοντες μου λένε ότι στο τέλος θα καταλήξεις να πάρεις ξένους παίκτες, γιατί οι Έλληνες θα σου ζαλίσουν το κεφάλι και δεν μπορέσεις να συνεννοηθείς. Δυστυχώς και σε αυτό το κομμάτι λείπει ο ρεαλισμός. Στις μικρές ηλικίες έχει μπει και στο μπάσκετ το θέμα του εμπορίου. Νομίζουν ότι θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα από το μπάσκετ. Δεν είναι τόσο εύκολο. Για κάθε έναν Σλούκα και Σπανούλη υπάρχουν 200 παιδιά που δεν έπαιξαν ποτέ και έχουν δουλειές και απλά παίζουν και μπάσκετ».

Για τα προβλήματα στην Basket League: «Είναι μια δύσκολη περίοδος και προβληματική κατάσταση. Από τις κρίσεις γεννιούνται οι ευκαιρίες αρκεί να βρεθούν μαζί όλες οι πλευρές. Το μπάσκετ έχει προβλήματα που θα μπορούσαν να διορθωθούν, όμως δυστυχώς δεν καθόμαστε σε ένα τραπέζι για να τα βρούμε. Οι μικρές ομάδες είναι πολύ εντάξει και έχουν όραμα. Έχουμε μπει σε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Είναι θέμα της Πολιτείας για να βρεθεί η λύση. Ο φορέας που βάλλεται είναι ο ΕΣΑΚΕ. Ουσιαστικά τα χέρια του είναι δεμένα. Το βάρος πέφτει στην ομοσπονδία. Ο ΕΣΑΚΕ είναι σαν μαθητής που όπου και να πάει χρειάζεται την υπογραφή του γονέα. Θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητος. Υπάρχει η ευκαιρία η Πολιτεία να φωνάξει την ΕΟΚ και τις μεγάλες ομάδες να βρεθεί η λύση. Να αποφασίσουν πιο είναι το καλό του αθλήματος».

Για την διαιτησία: «Ο Ολυμπιακός, ενώ σε κάποια πράγματα και αλλαγές που ζητάει είχε δίκιο, άλλωστε το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μέσα στον ΕΣΑΚΕ, ο τρόπος που το διεκδικεί έβαλε όλες τις ομάδες απέναντί του. Φεύγοντας από ένα πρωτάθλημα, ουσιαστικά φεύγεις από το τραπέζι του διαλόγου. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν φταίγανε σε κάτι αν ο Ολυμπιακός έχει αντιπαράθεση για τη διαιτησία με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του νέου πρωταθλήματος. Άρα εγώ ως Ιωνικός έχω τον φόβο ότι το πρωτάθλημα ίσως δεν ξεκινήσει. Δεν μπορώ να κρίνω τα κίνητρα του Ολυμπιακού για το αν έπραξε σωστά ή λάθος. Βλέπω το αποτέλεσμα. Οι ομάδες οι υπόλοιπες έμειναν ξεκρέμαστες. Πλήγμα είναι να φύγει η ΑΕΚ ή και ο ΠΑΟΚ. Φανταστείτε τι γίνεται με τον Ολυμπιακό».

Για το αν υπάρχει αχτίδα φωτός: «Δυστυχώς καμία. Ο Ολυμπιακός δεν έχει έρθει να καθίσει στο τραπέζι. Είναι θέμα του Ολυμπιακού 100%. Θα παίξει στην Α2. Θα ανέβει όμως; Αν θέλει ανεβαίνει όποτε θέλει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του μπάσκετ είναι η εσωστρέφεια των ανθρώπων του. Υπάρχουν υγιείς καταστάσεις. Ο Προμηθέας, το Περιστέρι, ο Ήφαιστος».

Για το αν αντέχει: «Κουράζεσαι, αλλά ξέρεις ότι αυτό είναι το παιχνίδι. Έχουμε όμως τη χρυσή ευκαιρία μπροστά μας. Επαναλαμβάνω το θέμα είναι να παρέμβει η Πολιτεία και η Ομοσπονδία».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Ήταν καθαρά προσωπική επιλογή. Τον ήθελα και στην Α2, αλλά τότε δεν ήταν ώριμα τα πράγματα. Το ταλέντο του υπερτερεί πολλών αθλητών, ενώ η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική. Έχει διάθεση και δίψα. Έχει μια όμορφη οικογένεια και τα δύο του παιδιά θέλουν να τον δουν να παίζει μπάσκετ. Θεωρώ αν τον βοηθήσει το σώμα του θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ομάδες σαν και τον Ιωνικό πρέπει να βρίσκει τα ανάλογα πρότζεκτ. Όπως συνέβη στο Περιστέρι με τον Καράμπελα. Ας ελπίσουμε για καλό δικό του να κάνει μια νέα επανεκκίνηση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags