Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωση Αθηναίου σε Αντετοκούνμπο - Τι είπε για Ολυμπιακό και ΠΑΟ
| 2019-08-22 21:23:00

Αποθέωση Αθηναίου σε Αντετοκούνμπο - Τι είπε για Ολυμπιακό και ΠΑΟ

Sportdog Team
Αποθέωση Αθηναίου σε Αντετοκούνμπο - Τι είπε για Ολυμπιακό και ΠΑΟ

Όλα όσα δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ.

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και στον Δημήτρη Κοντό για τον τραυματισμό του αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα τόνισε πως ο Γιάννης δεν έδειχνε καθόλου να είναι ο σταρ και πως το μόνο που ήθελε είναι να κάνει τους άλλους να δείχνουν καλύτεροι στο γήπεδο.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως όπως και στον Ολυμπιακό οι συμπαίκτες του ήταν τόσο καλοί και έκαναν την δουλειά του να φαίνεται πιο εύκολη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αθηναίου:

Για την πορεία της αποθεραπείας του: "Αύριο θα γίνει η επέμβαση, μετά θα δούμε πως θα εξελιχθεί η αποθεραπεία. Θα μάθω κι εγώ για πρώτη φορά πως γίνεται". 

Για τη στιγμή του τραυματισμού του: "Κατάλαβα αμέσως τι έχει συμβεί. Ήταν το σοκ του τραυματισμού, δεν ήταν τόσο ο πόνος. Ήταν οι σκέψεις που με έκαναν να αισθανθώ. Έχω να περάσω ένα βουνό. Ήταν άσχημο το timing για μένα. Δύο χρόνια τώρα στα παράθυρα, έχω παίξει και τραυματίας. Η Εθνική ομάδα για μένα είναι κάτι ξεχωριστό. Δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με κανένα σύλλογο. Τα έδωσα όλα για να είμαι μέλος της ομάδας που θα ταξίδευε στην Κίνα. Όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει. Έχω δεχθεί τόση αγάπη σε μηνύματα και σε τηλέφωνα, ακόμα και από περαστικούς στο δρόμο. Αυτό μου δίνει τεράστια δύναμη. Το έχω πάρει εγωιστικά για να επανέλθω πιο γρήγορα. Δεν το έχω δει αρνητικά. Δυστυχώς ήταν μια κακιά στιγμή. Αυτός ο τραυματισμός μπορεί να συμβεί σε μια δύσκολη φάση, αλλά ακόμα κι όταν περπατάς στο δρόμο. Σε απλούς ανθρώπους". 



Για το αν μίλησε με τον Νίκο Παππά που έχει περάσει τον ίδιο τραυματισμό: "Με πήρε ο Νίκος και μιλήσαμε. Ξέρω ότι δούλεψε το καλοκαίρι. Φαντάσου τι έχει περάσει που έχει τραυματιστεί στα δύο γόνατα. Θεωρώ ότι είναι μια κακή παρένθεση. Είναι το πως θα το αντιμετωπίσεις εσύ. Χρειάζεται πολύ καλή αποκατάσταση, θα δουλέψεις μόνος σου και παίζει ρόλο το πως θα το ζήσεις εσύ όλο αυτό". 

Για την Εθνική ομάδα: "Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι είναι η ομάδα του… Γιάννη. Τον έχω ξαναζήσει στο προολυμπιακό τουρνουά και πλέον είναι MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Είδα ένα παιδί που μόνο σταρ δεν έδειχνε. Το λέω ειλικρινά και αντικειμενικά. Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και προσπαθεί να κάνει όλους τους άλλους να φαίνονται καλύτεροι στο γήπεδο. Προσπαθεί να καταλάβει το ρόλο του ως προς την ομάδα. Σίγουρα θα πάρει κάποιες φάσεις παραπάνω και όλοι το ξέρουμε αυτό. Είναι τέτοιος χαρακτήρας, που δεν τον νοιάζει αν θα έχει 0 πόντους και 0 ριμπάουντ, αλλά να νικήσει η ομάδα του". 

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Δεν μπορούσε ολόκληρη ομάδα να σταματήσει τον Γιάννη. Το είχα ζήσει περίπου και στο προολυμπιακό. Είχαμε αντιμετωπίσει την Κροατία, η οποία προσαρμόστηκε απόλυτα στο παιχνίδι του Γιάννη. Είναι πολύ έξυπνο παιδί και δεν πιέζει καταστάσεις. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στο παιχνίδι, το δουλεύει πολύ αυτό. Και οι προπονητές το δουλεύουν από την αρχή της προετοιμασίας και θα γίνει πιο εντατικά αυτές τις ημέρες. Ήταν πολύ καλά τεστ τα τρία τελευταία φιλικά. Η Ιταλία δεν προσαρμόστηκε στο παιχνίδι μας, η Τουρκία πήγε σε πιο σετ παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να μπορεί να μας σταματήσει σε παιχνίδι αιφνιδιασμού". 


Για το μεγάλο όπλο της Εθνικής: "Το μεγάλο όπλο της ομάδας είναι το transition. Αυτό μπορείς να το δεις στις προπονήσεις, δεν χρειάζεται καν να δεις αγώνα για να το καταλάβεις". 

Για την αδυναμία της Εθνικής στο σουτ: "Χωρίς να είμαι προπονητής και χωρίς να ξέρω κάτι, θα πρέπει να βελτιώσουμε το κομμάτι του σετ παιχνιδιού. Θα πρέπει να βοηθηθεί ο Γιάννης όταν θα γίνεται double team πάνω του. Κάποιες ομάδες έχουν μεγάλα κορμιά και θα στέλνουν δύο και τρεις παίκτες πάνω στον Γιάννη. Θα πρέπει να δουλευτεί η κίνηση μακριά από την μπάλα. Είναι έξυπνος ο Γιάννης και θα βρει τη λύση. Δεν έχει θέση. Θα παίζουμε πιο σετ παιχνίδι όταν είναι στο παρκέ ο Μπουρούσης ή ο Πρίντεζης. Το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουν οι υπόλοιποι τον Γιάννη όταν οι άμυνες προσαρμόζονται πάνω του. Κάποιοι παίκτες θα μένουν ελεύθεροι όταν γίνεται το double team πάνω στον Γιάννη και θα πρέπει να μπαίνουν τα σουτ για να ανοίξουν οι άμυνες". 

Για τον Κώστα Σλούκα: "Ο Κώστας είναι σημείο αναφοράς, είτε στη Φενέρ, είτε στην Εθνική ομάδα. Σε περίπτωση που αγωνιστεί, μπορεί να βοηθήσει και από τις δύο θέσεις των γκαρντ. Μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα με πολλούς τρόπους. Θα μπορεί να βοηθήσει πολύ στο “5 εναντίον 5” με την ικανότητά του να διαβάζει τις φάσεις. Ήταν πολύ άτυχη στιγμή για τον Κώστα ο τραυματισμός. Θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα". 

Για το αν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω η Εθνική: "Θεωρώ ότι είναι λάθος να βάζουμε πίεση στις πλάτες των παιδιών. Όλοι όσοι έχουν πάει εκεί θέλουν να βάλουν την Ελλάδα ψηλά. Υπάρχει μεγάλη δίψα. Τα παιδιά είναι τρεις και τέσσερις φορές πιο διψασμένα από εμάς. Εμείς από εδώ δεν πρέπει να βάλουμε πίεση. Θα δώσουν και την ψυχή τους. Όλα στη ζωή είναι θέμα τύχης και συγκυριών. Εγώ θεωρώ ότι η Γαλλία μας ταιριάζει για τα νοκ-άουτ. Έχει καλούς αθλητές και παίζει σε γρήγορο τέμπο, κάτι που μας βολεύει. Μακάρι να μας έρθει μια αντίπαλος που μας ταιριάζει στα νοκ-άουτ και όχι μια ομάδα που θα θέλει να καταστρέψει το δικό μας παιχνίδι, όπως έγινε με την Κροατία στο προολυμπιακό". 

Για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την προπονητική: "Αντί να ξεκουράζομαι το καλοκαίρι, εγώ σκεφτόμουν ότι δεν έχω τι να κάνω και δεν μπορούσα να γεμίσω τη μέρα μου. Η μόνη δουλειά που μπορείς να βρεις αντίστοιχα ωράρια με του αθλητή είναι αυτή του προπονητή. Το σκέφτομαι να γίνω προπονητής όταν σταματήσω. Στη Γαλλία μου έκαναν πλάκα επειδή ήμουν συνέχεια με ένα i-pad και έβλεπα μπάσκετ. Έβλεπα όλες τις διοργανώσεις. Προς τα εκεί πάει το έργο λοιπόν". 

Για την απόφασή του να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό: "Ήθελα πολύ να έρθω στον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να υπογράψει πρώτα ο κόουτς Πεδουλάκης. Το έχω κάνει αυτό το κομμάτι και στον Ολυμπιακό. Όταν η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, βοηθούν έναν παίκτη σαν κι εμένα να παίξει καλύτερα. Στον Ολυμπιακό αισθανόμουν ότι έχω να κάνω την πιο εύκολη δουλειά επειδή οι συμπαίκτες μου ήταν τόσο καλοί. Ο κόουτς Πεδουλάκης δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της τακτικής κι αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου". 

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: "Τεράστιος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Θα στηρίξουν και φέτος την ομάδα. Είναι μπασκετικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Ακόμα και οι καινούριοι παίκτες θα συνειδητοποιήσουν που έχουν έρθει. Για εμένα είναι ένα επιπλέον κίνητρο να κάνω καλή αποκατάσταση για να επιστρέψω σύντομα και να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Ήμουν τυχερός στην ατυχία μου".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags