Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη Πεδουλάκη: "Θέλουμε Έλληνα παίκτη - Στόχος η οχτάδα - "Καπετάνιος" Γιάννης"
| 2019-08-23 20:42:00

Αποκάλυψη Πεδουλάκη: "Θέλουμε Έλληνα παίκτη - Στόχος η οχτάδα - "Καπετάνιος" Γιάννης"

Sportdog Team
Αποκάλυψη Πεδουλάκη: "Θέλουμε Έλληνα παίκτη - Στόχος η οχτάδα - "Καπετάνιος" Γιάννης"

Τι σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ενόψει της νέας σεζόν.

Παναθηναϊκός: Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης της ομάδας και αναφέρθηκε αρχικά στο Ντέιβιντ Μπλατ και του ευχήθηκε να είναι δυνατός.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα κομμάτια που θέλει να δει μέσα στην ομάδα αλλά και το γεγονός πως θέλουν έναν Έλληνα παίκτη στην ομάδα αλλά δεν υπάρχειστην αγορά.

Τέλος τόνισε και στον στόχο της ομάδας που πρωτίστως είναι η οχτάδα αλλά και σχολίασε και για την Εθνική πως ο Γιάννης είναι ένας αγωνιστικός καπετάνιος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την τρίτη θητεία του στον Παναθηναϊκό: "Πάντα όσο μεγαλώνεις γίνεσαι και πιο σοφός. Είναι μια διαφορετική ομάδα η φετινή. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Να δώσουμε τις ευχές μας στον Μπλατ, να είναι δυνατός. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να έχει ταχύτητα, να κατεβάσουμε το μέσο όρο ηλικίας και να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στα τρίποντα. Αυτούς τους τρεις τομείς θέλαμε να βελτιώσουμε. Θέλαμε παιδιά που ξέρουν να περπατήσουν την Ευρωλίγκα και από πίσω υπάρχει ένα γκρουπ με παιδιά που θέλουν να μπουν στην Ευρωλίγκα. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα και να γίνουμε καλύτεροι". 

Για τον τρόπο χτισίματος της φετινής ομάδας: "Στην πρώτη θητεία μου είχα μια ομάδα που στηριζόταν γύρω από τον Διαμαντίδη. Είχε χτιστεί γύρω από τον Δημήτρη. Τώρα θέλουμε να κρατήσουμε στοιχεία όπως το τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο, αλλά και να βελτιώσουμε και το παιχνίδι μας στο “24άρι”. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι τον Μάρτιο, να μπούμε στα playoffs και να είμαστε ανταγωνιστικοί εκεί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ρεκόρ 1-12 στα playoffs. Όλα τα μεγάλα ματς κρίνονται στα 5 τελευταία λεπτά, αλλά και στο παιχνίδι "πέντε εναντίον πέντε". 

Για τις απουσίες των διεθνών: "Μας λείπουν τρία πολύ βασικά στελέχη. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Για τον Νικ είναι πιο εύκολο και τα άλλα δύο παιδιά είναι έξυπνα και θα προσαρμοστούν εύκολα. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό'. 

Για την Εθνική ομάδα: "Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει αισιοδοξία. Ο Γιάννης είναι ο αγωνιστικός “καπετάνιος” κι αυτό βοηθάει πολύ την ομάδα αφού το έχουν αποδεχτεί όλοι. Να είμαστε ήρεμοι και όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Η Εθνική ομάδα βγάζει ένα ζεστό κλίμα. Και τον Μπουρούση που συνάντησα εδώ, τον είδα αρκετά ήρεμο και βοηθάει αρκετά τους νεότερους συμπαίκτες του". 

Για τον τραυματισμό του Αθηναίου και αν υπάρχει περίπτωση απόκτησης άλλου παίκτη στα γκαρντ: "Θα δώσουμε πάρα πολλά παιχνίδια φέτος. Ο Γιάννης θα είχε τον ρόλο για βάθος στα γκαρντ, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε παίκτη, αλλά να είναι Έλληνας. Δεν υπάρχει κάτι όμως, έχουμε γενικά θέμα σε αυτή την θέση, το είδαμε και στην Εθνική". 

Για το Final Four της Ευρωλίγκας: "Τα social media είναι δυνατά, αλλά εμείς δεν έχουμε βάλει ταμπέλες. Αυτοί που το ζουν από μέσα, μιλούν για μια πολύ δυνατή Ευρωλίγκα. Πολλές ομάδες έχουν δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, αλλά έχουμε αυτογνωσία. Στόχος είναι η οχτάδα και μετά βλέπουμε".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags