Facebook Pixel Sportdog.gr | Το έκανε... θρίλερ, αλλά "καθάρισε" τη Γερμανία στο φινάλε η Γαλλία
| 2019-09-01 18:18:00

Το έκανε... θρίλερ, αλλά "καθάρισε" τη Γερμανία στο φινάλε η Γαλλία

Sportdog Team
Το έκανε... θρίλερ, αλλά "καθάρισε" τη Γερμανία στο φινάλε η Γαλλία

Νίκησε 78-74, αν και βρέθηκε στο +24.

 

Ξεκίνησε σαν... περίπατος για τη Γαλλία, αλλά έληξε σαν... θρίλερ η αναμέτρηση με τη Γερμανία, καθώς στα τελευταία λεπτά η δεύτεροι τα έδωσαν όλα για να κάνουν την ανατροπή και να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Γαλλία μπήκε σαφώς πιο έτοιμη από την Γερμανία, γεγονός που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πέρασαν επτά λεπτά μέχρι να βρουν οι δεύτεροι τον δρόμο προς το καλάθι. Οι Γάλλοι με τους Φουρνιέ και Εμπαγιέ είχαν βρει ρυθμό, ενώ από τους Γερμανούς μόνο ο Κλέμπερ προσπαθούσε να «σπρώξει» την ομάδα του για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η Γαλλία στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε σαφές προβάδισμα 12 πόντων (16-4).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα τρίποντο του Ντιλικίνα, ένα κάρφωμα του Πουαριέ η διαφορά έφτασε στους 15 (21-4) όμως στη συνέχεια με τα καλάθια των Μπαρτέλ, Άκπιναρ και τους 7 πόντους του Βόιγκτμαν οι Γερμανοί μείωσαν στους 9 (21-12) ενώ στα μισά του δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 4 πόντους (21-17). Ο Εμπαγιέ ευστόχησε σε τρίποντο αλλά ο Σρόντερ είχε απάντηση. Στη συνέχεια Εμπαγιέ, Γκόμπερτ και Φουρνιέρ ανέλαβαν δράση και πάλι και έδωσαν στη Γαλλία προβάδισμα 13 πόντων, 1:40 πριν το ημίχρονο (33-20) η οποία διατηρήθηκε και αυξήθηκε μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου με τους ίδιους πρωταγωνιστές (36-20).

Η Γαλλία ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο στο ίδιο... τέμπο, με τους «τρικολόρ» να ανεβάζουν τη διαφορά στους 23 με τους συνήθεις... ύποπτους Εμπαγιέ και Φουρνιέρ (45-22), ενώ από πλευράς Γερμανίας ο Βόιγκτμαν και ο Σρόντερ με δύο εύστοχα τρίποντα από τα 6,75 προσπαθούσαν να μείνουν «μέσα» στο παιχνίδι. Ο Φουρνιέρ είχε απάντηση, όμως ο Βόιγκτμαν δεν... λάθεψε και τις δύο φορές που επιχείρησε από τη γραμμή των τριών πόντων και τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου η Γερμανία μείωσε στους 16 (52-36). Δύο τρίποντα του Μπέντσινγκ στη συνέχεια, δύο εύστοχες βολές του Ντιλικίνα και ένα λέι απ του Σρόντερ έκανα τους Γάλλους να νιώσουν την... ανάσα των Γερμανών, οι οποίοι πλησίασαν στους 8 μετά από πολύ ώρα (54-46). Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε στις βολές καθώς και οι δύο ομάδες είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά τους φάουλ με το δεκάλεπτο να λήγει 59-50.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Γερμανοί μπήκαν αποφασισμένοι να μειώσουν κι άλλο και με τους Σρόντερ και Κλέμπερ διαμόρφωσε το σκορ σε 61-55. Ο Φουρνιέ και ο Πουαριέ όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να τους δώσουν ελπίδες και ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους 13 (68-55) 6:50 πριν τη λήξη. Επιθετικά οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε ρηχά νερά στη συνέχεια, με τους Βόιγκτμαν και Σρόντερ να είναι οι μοναδικές πηγές κινδύνου από πλευράς Γερμανών. Στα δυόμισι τελευταία λεπτά οι Γερμανοί αποφάσισαν να τα δώσουν όλα σε μια τελευταία προσπάθεια να διεκδικήσουν τη νίκη. Ένα τρίποντο του Βόιγκτμαν, ένα λέι απ του Σρόντερ και ένα κάρφωμα του Κλέμπερ έφτασε τη διαφορά στους 5 (74-70) 1 λεπτό πριν τη λήξη. Ο Φουρνιέρ με ένα σουτ μέσης απόστασης στα 37΄΄ έκανε τους Γάλλους να... ανασάνουν και πάλι. 5΄΄ μετά ο Κλέμπερ κέρδισε φάουλ, πήγε στη γραμμή των βολών και ευστόχησε και στις δύο ενώ στη συνέχεια μια λάθος πάσα του Ντε Κολό έδωσε την ευκαιρία στους Γερμανούς να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο. Το καλάθι του Ζίπσερ 7΄΄ πριν το τέλος μετά από ασίστ του εξαιρετικού καθ’ όλη την αναμέτρηση Βόιγκτμαν έκανε το παιχνίδι... θρίλερ (76-74). Οι Γερμανοί επέλεξαν να κάνουν ένα φάουλ στον Φουρνιέρ και να τον στείλουν στις βολές. Αυτός δεν αστόχησε (78-74) και η Γαλλία πήρε αν και δύσκολα, την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags