Facebook Pixel Νίκη... μισή πρόκριση για Αυστραλία με απίθανους Μιλς και Ίνγκλς!
| 2019-09-03 13:21:00

Νίκη... μισή πρόκριση για Αυστραλία με απίθανους Μιλς και Ίνγκλς!

Sportdog Team
Νίκη... μισή πρόκριση για Αυστραλία με απίθανους Μιλς και Ίνγκλς!

Τα "καγκουρό" επικράτησαν με 81-68 της Σενεγάλης.

Νίκη που ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση πέτυχαν οι Αυστραλοί κόντρα στους αξιόμαχους Σενεγαλέζους με 81-68, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον πολυδιάστατο Ινγκλς, που απείχε μια ασίστ από ένα ιστορικό triple-double. 

Η πρώτη περίοδος πάντως, δεν εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για τα «Καγκουρό», καθώς οι Σενεγαλέζοι εμφανίστηκαν έτοιμοι για να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που θα τους δινόταν. Πήραν έξι επιθετικά ριμπάουντ (η Αυστραλία μετρούσε συνολικά μόλις επτά αμυντικά), ενώ αποκόμισε πέντε πόντους από τα τέσσερα λάθη των Αυστραλών. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Λεϊμάνις. έβγαλαν αντίδραση και προηγήθηκαν στο τέλος της περιόδου με 18-16. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Αυστραλοί προσπάθησαν να ξεφύγουν στο σκορ, με ενορχηστρωτή τον Ίνγκλς και εκτελεστές τους Μπόγκουτ και Μπέινς. Οι Αφρικανοί όμως όχι μόνο δεν παραδόθηκαν, αλλά κατάφεραν να πάρουν δις (26-28, 31-32) τα ηνία του αγώνα χάρη στις εμπνεύσεις του -γνώριμου μας από την πολυετή θητεία του στα ελληνικά γήπεδα- Φαγιέ και του Νταλμέιδα, ο οποίος παρ’ ολίγον να ισοφαρίσει σε 36-36 πριν την ανάπαυλα, όταν το ακροβατικό τρίποντο που έβαλε ακυρώθηκε σωστά από τους διαιτητές ως εκπρόθεσμο. 

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με την Σενεγάλη να συνεχίζει το ανελέητο κυνήγι στο σκορ, προτού ένα σερί χειρός Μιλς φέρει την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (49-39). Ο γκαρντ των Σπερς συνέχισε το… βιολί του, πέτυχε άλλους επτά πόντους μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του (60-50). 

Οποιαδήποτε σκέψη κι αν είχε δημιουργηθεί στο μυαλό των «Boomers» για εύκολη τελικά επικράτηση διαψεύστηκε, καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωναν συνεχώς την ψαλίδα. Κάθε φορά όμως που οι Αυστραλοί άρχιζαν να νιώθουν την ανάσα των αντιπάλων τους, έβρισκαν την απάντηση στο πρόσωπο του Τζο Ίνγκλς. 

Ο φόργουορντ των Τζαζ εκτέλεσε δύο φορές έξω από τα 6.75μ., βάζοντας το κερασάκι σε μια τρομερή εμφάνιση που τον έφερε μια ανάσα από το πρώτο triple-double στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, καθώς σημείωσε 17 πόντους με 4/6 τρίποντα, ενώ είχε επίσης 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Πέραν αυτού, συγκλονιστικός ήταν ο Πάτι Μιλς που σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ την αθόρυβη δουλεία έκαναν για άλλη μια φορά οι Μπέινς και Μπόγκουτ. 

Στον αντίποδα, ξεχώρισε ο Νταλμέιδα (14π.) καιι ο «διπλός» Εν Ντογιέ (13 πόντοι και 10 ριμπάουντ). 

Με αυτή την νίκη οι Αυστραλοί έκαναν το 2/2 και περιμένουν το ματς της Λιθουανίας με τον Καναδά, καθώς αν η παρέα του Βαλαντσιούνας πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, θα μπορούν να πανηγυρίσουν από σήμερα την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. 

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 36-33, 60-50, 81-68 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags