Facebook Pixel «Έτσι πρέπει να παίξει η Ελλάδα με Γιάννη - Ήταν ασταμάτητος στο NBA, αλλά...»
| 2019-09-05 13:42:00

«Έτσι πρέπει να παίξει η Ελλάδα με Γιάννη - Ήταν ασταμάτητος στο NBA, αλλά...»

Sportdog Team
«Έτσι πρέπει να παίξει η Ελλάδα με Γιάννη - Ήταν ασταμάτητος στο NBA, αλλά...»

Ανάλυση για το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Νέα Ζηλανδία.

Το δημοφιλές "Ringer" έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στην Εθνική Ελλάδας για το ματς με τη Νέα Ζηλανδία και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η "γαλανόλευκη" θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Ο Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος πέρσι στο ΝΒΑ επειδή είχε γύρω του παίκτες με έμφαση στο τρίποντο. Ήταν έτσι με έναν αντίπαλο στη ρακέτα και όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν ελάχιστοι παίκτες που μπορούν να τον "ματσάρουν". Οι Έλληνες πρέπει να προσαρμοστούν. Σουτάρουν με 34,1 % από το τρίποντο. Έχουν ομως βάθος και μέγεθος στο ρόστερ τους. Η Ελλάδα πρέπει να παίξει small ball με τον Γιάννη στο "5" και όχι να σπαταλά τόσο χρόνο με τον Μπουρούση και τον Παπαγιάννη στη θέση του σέντερ με εντολή για συνεχόμενο Pick and Roll. Κάτι που συνέβηε πέρσι και με τους Μπακς στη χρονιά του MVP», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα, προτού συνεχίσει: 

«Η χρησιμοποίηση του Γιάννη ως ball handler θα τον βοηθούσε να βρει τα καλύτερα matchups και να επιτεθεί στην αδύναμη πλευρά του παρκέ. Είναι μακρύς και γρήγορος, μπορεί να αντιμετωπίσει και άμυνες under. Βέβαια, υπάρχει η κατάσταση του σουτ, όπου ο Γιάννης θέλει ακόμα δουλειά. Αυτό θα είναι το τελικό βήμα για τον Αντετοκούνμπο. Είναι η ίδια πρόκληση που είχε και ο Λεμπρόν Τζέιμς στην καριέρα του. Οι άμυνες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, όταν ξεκίνησε να σουτάρει καλά. Για την ώρα, ο Γιάννης, που δουλεύει σκληρά και πάνω σε αυτό το κομμάτι, είναι στο 0/3 από το τρίποντο στο Παγκόσμιο. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει το μέγεθός της, ή να γίνει πιο small και να αφήσει χώρο στον Γιάννη. Επίσης, θα χρειαστεί ίσως η ταυτόχρονη παρουσία των Σλούκα και Καλάθη».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags