Facebook Pixel Αποχαιρέτησε με νίκη το Παγκόσμιο η Ρωσία με φοβερό Βοροντσέβιτς!
| 2019-09-08 13:15:00

Αποχαιρέτησε με νίκη το Παγκόσμιο η Ρωσία με φοβερό Βοροντσέβιτς!

Sportdog Team
Αποχαιρέτησε με νίκη το Παγκόσμιο η Ρωσία με φοβερό Βοροντσέβιτς!

Νίκησε τη Βενεζουέλα με 69-60 μετά από κακό παιχνίδι.

Με τον Αντρέι Βοροντσέβιτς να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να αγγίζει το double – double (17 π, 9 ριμπ., 5 ασ.) αλλά και τον Γκρίγκορι Μοτοβίλοφ να μπαίνει στο τρίτο δεκάλεπτο και να βελτιώνει αισθητά την εικόνα της ομάδας του (12π., 3ριμπ.) η Ρωσία πήρε τη νίκη γοήτρου στο φινάλε της παρουσίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι στη Βενεζουέλα. Από τους ηττημένους, με τον Γκιγιέντ να μην είναι στη μέρα του, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Καρέρα με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν τους πρώτους πόντους αποκλειστικά από χαμηλά, δηλαδή πηγαίνοντας κυρίως στα drive και στο low post. Παρόλα αυτά οι Βενεζουελάνοι ήταν πολύ άστοχοι κάτω από το καλάθι έχοντας μόλις 1/9 δίποντα ενώ έκαναν πολύ γρήγορα πέντε φάουλ, με το σκορ να είναι 2-13 και την Ρωσία να έχει σουτάρει 12 φορές από τη γραμμή των βολών 5:00 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Με ένα σερί 8-0 η Βενεζουέλα μείωσε στους 3 πόντους και το δεκάλεπτο να τελειώνει με τη Ρωσία να προηγείται με 10-13.

Η Ρωσία με 4 πόντους στον αιφνιδιασμό αύξησε τη διαφορά προσωρινά, όμως η Βενεζουέλα με τους Λιουίς και Γκιγιέντ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 17-17. Με τις δύο ομάδες να κινούνται σε πολύ... ρηχά νερά επιθετικά και τα καλάθια να μπαίνουν με το «σταγονόμετρο», το πρώτο ημίχρονο έληξε 27-27 με το θέαμα ωστόσο να είναι κάθε άλλο παρά δελεαστικό. Ενδεικτικό είναι ότι η Ρωσία πέτυχε τους 15 από τους 27 της πόντους από βολές ενώ και οι δύο ομάδες είχαν τραγικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα.

Με την αρχή του δευτέρου μέρους ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε αλλάξει, η Βενεζουέλα έκανε ένα γρήγορο σερί 6-0, η Ρωσία μείωσε αλλά ο Ζαμόρα ήταν «ζεστός» από τα 6.75. Ένα τρίποντο του Κουρμπάνοφ και ένα εύκολο καλάθι του Βαλίεφ έβαλαν ξανά τη Ρωσία στο παιχνίδι (36-34). Πρόσωπο – κλειδί σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν ο 21χρονος γκαρντ της Ρωσίας, Γκρίγκορι Μοτοβίλοφ που μπήκε στο παιχνίδι, έδωσε ρυθμό, ταχύτητα, «φρεσκάδα» και 2:27 πριν το τέλος του δεκαλέπτου έβαλε μπροστά και πάλι την ομάδα του με 40-42. Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου η Ρωσία έκανε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και έτσι πήρε ένα προβάδισμα 6 πόντων με δέκα λεπτά να απομένουν στην αναμέτρηση (42-48).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ρωσία με τους Βορόντσεβιτς και Μοτοβίλοφ προσπαθούσε να αυξήσει σταδιακά το προβάδισμα της με τη διαφορά να φτάνει στους 9, 4:30 πριν το τέλος (46-55). Η Βενεζουέλα από την άλλη είχε ξεμείνει από λύσεις επιθετικά και δεν φαινόταν να μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη, με την Ρωσία να παίρνει τελικά τη νίκη με 69-60 και να κλείνει την παρουσία της στη διοργάνωση με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 10-13, 27-27, 42-48, 60-69

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags