Facebook Pixel Αμφίβολος για το προολυμπιακό τουρνουά ο Γιάννης!
| 2019-09-09 15:00:00

Το μόνο κέρδος της Εθνικής μετά τον αποκλεισμό - Σε... αναμμένα κάρβουνα λόγω Γιάννη!

Sportdog Team
Το μόνο κέρδος της Εθνικής μετά τον αποκλεισμό - Σε... αναμμένα κάρβουνα λόγω Γιάννη!

Τεράστια αγωνία για τον "Greek Freak".

Η Εθνική Ελλάδας αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού δεν κατάφερε να επικρατήσει με το πολυπόθητο +12 επί της Τσεχίας (84-77). 

Η ελληνική ομάδα απέτυχε να διακριθεί σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση και το μόνο ουσιαστικό κέρδος είναι ότι εξασφάλισε την παρουσία της σε ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Μέχρι στιγμής οι Αυστραλία, Ιαπωνία, Ιράν και Νιγηρία έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για το σπουδαίο ραντεβού και αναμένονται να δοθούν τέσσερις ακόμη θέσεις, από δύο στις κορυφαίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές ομάδες βάσει κατάταξης στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στα προολυμπιακά θα λάβουν μέρος 24 ομάδες, 16 μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλες 8 μέσω wild cards (από δύο σε κάθε ήπειρο). Σήμερα θα ξεκαθαρίσει ακριβώς ο αριθμός των μετεχόντων, ωστόσο είναι δεδομένη η συμμετοχή των Λιθουανίας, Ιταλίας, Ρωσίας, Βενεζουέλας, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανής Δημοκρατίας.

Το θέμα που θα απασχολήσει την Εθνική ομάδα είναι η συμμετοχή ή όχι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς μπορεί οι ημερομηνίες και οι έδρες των προολυμπιακών τουρνουά να μην είναι ακόμα γνωστές, ωστόσο τα παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνουν το διάστημα 25 Ιουλίου με 9 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει πως αν ο Γιάννης πάρει μέρος στους τελικούς του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, τότε ίσως να μην προλάβει να είναι έτοιμος για αυτά τα ματς, καθώς δεν θα... βγαίνουν οι μέρες, αλλά θα έχει υποστεί και μεγάλη επιβάρυνση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags