Facebook Pixel Επιστολή διαμαρτυρίας από ΕΟΚ σε FIBA για την διαιτησία με Τσεχία - Να τι ζητάει!
| 2019-09-09 15:24:00

Επιστολή διαμαρτυρίας από ΕΟΚ σε FIBA για την διαιτησία με Τσεχία - Να τι ζητάει!

Sportdog Team
Επιστολή διαμαρτυρίας από ΕΟΚ σε FIBA για την διαιτησία με Τσεχία - Να τι ζητάει!

Μεγάλος εκνευρισμός στην ελληνική ομοσπονδία.

Άμεση αντίδραση έβγαλε η ΕΟΚ μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Τσεχία και τις τραγικές διαιτητικές αποφάσεις που οδήγησαν στην εσφαλμένη αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 5 φάουλ, 5,32'' πριν το τέλος του αγώνα.

Η ελληνική ομοσπονδία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την FIBA, ζητώντας από την παγκόσμια ομοσπονδία να εξετάσει το βίντεο της αναμέτρησης, ζητώντας ουσιαστικά την τιμωρία των τριών διαιτητών Γκλίσιτς (Σερβία), Αουνκρόγερς (Λετονία) και Λίτσκα (Πολωνία).

Φυσικά η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που έχει παράπονα για το επίπεδο διαιτησίας στην διοργάνωση, καθώς υπενθυμίζουμε πως οι Λιθουανοί έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση, ύστερα από το τραγικό λάθος των ρέφερι στο ματς με την Γαλλία.

Αναλυτικά:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διαμαρτύρεται για τη συνολική διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ειδικά του αγώνα Τσεχία – Ελλάδα.

Ζητάμε την άμεση αποπομπή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς και τη διαιτησία. Ζητάμε επίσης λεπτομερή εξέταση του βίντεο του αγώνα παρουσία εκπροσώπου μας και την δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων.

Τέτοια ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς απόδοση δικαίου και την άμεση παρέμβασή σας"

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags